Barnrummet – vilken färgskala? Något tema? Vad ska vi köpa?

Hej godingar! Enda sedan vi fick reda på att jag var gravid så har frågorna om barnrummet bokstavligt talat strömmat in ifrån alla håll och kanter. Jag hade ingen aning om att det var en sådan ”grej” och tänkte mest att vi skulle måla om och i alla fall ha någonstans att byta blöja hahaha.

Såhär ser alltså nuvarande barnrummet ut. Det är ett gästrum som går i grått. Byggarna var här i förra veckan då vi som sagt ska måla om (beige pga ångrade från sekund ett att vi valde grått vid inflytt snark). Det blir inga tapeter då det inte passar in i ett sånt här typ utav hus, även om jag gärna hade haft det. Sedan ska vi bygga garderober längst kortsidan av rummet som är bredvid där jag står och fotar (ur bild alltså). Vi själva ska även sätta upp hyllor för alla böcker (lovat mamma då det är hennes utlovade puck att försörja ungen med hehe).

Tanken ifrån start har varit att behålla den stora sängen och köpa ett bed side crib i grått (då Bruno sover i sängen ibland och känns bara onödigt att vi alla tre ska ligga och trängas om man är själv hemma med både hund och bebis). Sängen tänker vi dock vrida på så att huvudändan trycks där ”New Yorker Tavlan” till vänster sitter i dagläget. Och bakom ena gardinen till höger ska vi placera en liten tv så man har något att göra de kvällarna/nätterna när bebisen är vaken/äter.

Vi har alltså inga som helst problem att ha skilda sovrum, utan det är snarare planen så att en alltid får sova ostört i vårt master bedroom. Så barnrummet kommer till en början bara vara anpassat till oss vuxna så att det blir mysigt för oss och så att vi har allt bebisen kan tänkas behöva nära till hands härinne. Istället för att vi ska springa upp och ner för olika våningar för att hämta saker mitt i natten. Det känns så ologiskt?

Gardinerna tänkte jag fråga om min kusin ville ärva då hon har första tjing på sänggaveln också. Sen har vi gett bort nattduksslamporna till min mamma och en rad med gråa sängkläder till min lillasyster. Sängborden är ifrån IKEA och åker in i andra gästrummet. De vi i sin tur har därinne i dagsläget säljer vi på Blocket. Jag skulle aldrig slänga något som är i bra skick. Utan då ger vi bort till folk i vår närhet eller säljer vidare (sällan dock men om det är något dyrare). Sänggaveln är ifrån Sleepo för alla er som frågat.
1. Fåtölj | 2. Säng | 3. Igelkottspuff | 4. Grön korg

Det är ju rätt få saker man behöver när bebisen är så liten, och vi har inga som helst planer på att ha ett ”färdigt” barnrum när bebisen kommer. För några månader sen gick jag loco i huvudet och tänkte först att vi skulle ha ”cirkustema” i barnrummet. Måla taket som ett randigt cirkustält med mera. Men det passar inte vårt hus. Sen tänkte jag att jag skulle go loco och köra på ett ”safaritema” eller ”bondgårdstema”. Men just nu tycker jag bara att det mesta känns onödigt att köpa i och med att jag har NOLL aning om vad vårt lilla barn kommer att gilla haha.

Satte i alla fall ihop dessa två moodboardsen för att ni skulle få en känsla av vad de stora möblerna ska gå i för färgskala. PS: jag får noll kr om ni klickar på länkarna men får en % om ni köper någon utav produkterna jag tipsar om! Så ska ni köpa något får ni mer än gärna göra det via bloggy:-)


1. Speldosa apa | 2. Dockhus | 3. Beige tält eller denna billigare varianten| 4.  Skötbord

Så! Tanken just nu är: beiga väggar och att de stora möblerna går i mörkgrått. Vi fick en stor grön tavla utav mamma så vi fortsätter bara på det temat. P vill såå gärna ha det här skötbordet + övriga serien ifrån Sebra. Dem är lite dyrare så jag tänkte mig först serien Lukas ifrån Troll som är lite mer prisvänlig. Jag märker dock att både jag och P drar oss till alla kläder/leksaker som går i djurtemat. Men annars är väl korgar något vi kommer att gå loco på senare då P får nervsammanbrott när det är stökigt hahaha.

Vad tror ni? Inte behöver väl rummet stå färdigt innan bebisen kommer? Jag har förstått att det är viktigt för många att boa och så vidare, men just med barnprylar känner jag ingen stress med. Delade ni sovrum första tiden med kids? PS barnrummet kommer alltså inte enbart att vara i dessa färgerna, men många efterfrågar ”teman” i barnrum hehe och detta är väl vårat då antar jag. 

 1. Du är så klok!
  Vi har fortfarande inget färdigt barnrum till vår dotter och hon är 7 månader gammal 🥰

  1. Tack!!<3 nejmen det känns ju lite onödigt haha. Tänk om man kör typ Bondgårds tema men ungen älskar valar eller bakelser.... Vi väntar lite med andra ord hehe!! Men sen är det ju bara fantasin som sätter gränser <33

 2. Lilleman fick ett eget rum när han va lite över året! Å wooow å tack va hans kommentarer. Ångrar aldrig d beslutet! D va sååå kul att se honom uppskatta d så!
  Han älskar sitt rum 😍

  1. Men åååå skrutt!!!! <3 vi har ju ett rum över så tänker att det blir smidigast med oss att ungen får det direkt! 🙂 men hade vi inte haft hade jag inte brytt mig hehe:) dom behöver ju inget eget egentligen på många år 🙂

 3. SÅ smart att ha ett extra sovrum för den förälder som kör nattvaket – så den andra får sova! Haha hade vi bott större än en 2:a så hade vi t.o.m. gjort så med vår valp för tillfället… 😉

 4. Jag och min man har varsitt sovrum och mitt är då bebisens och mitt då jag är hemma och han jobbar så jag tar alla nätter. Vi har bara en egen malm byrå åt bebisens kläder och saker och en säng (som han sovit i 20min på 2 mån haha han har sovit varje natt i sitt liv bredvid mig) och det räcker hur bra som helst!

 5. Vi kör samma här! Mannen sover nere i gästrummet och jag sover i vårt sovrum med vår pojk på 3 månader. I anslutning till vårt sovrum har vi ett eget badrum vilket underlättar med blöjbyten och allt 🙂 Inga problem med skilda sovrum då det är bättre att någon är utvilad och eftersom att han jobbar får jag ta alla nätter än så länge. Men det är guld värt då han tar varje morgon lördag och söndag och man får sova ut läääänge!! 🙂

 6. Har en snart ettåring och bor i en tvåa så vi har obviously delat rum sen han kom men hade absolut gjort som ni har tänkt om vi haft större. Två bra rum för föräldrarna är nog toppen, sömn är viktigast! Mitt bästa köp är en spjälsäng som går att ha som bedside crib (dvs du kan ta bort en långsida men ändå ha sängbotten i högsta läge). Då har jag kunnat ligga och amma in i spjälsängen och sen bara rullat bort när bebisen somnat. Ingen risk för att bebis vaknar och den sover i egen säng så att man kan röra sig fritt i sin egen! Tips tips! Tror den heter Kaxholmen Nina. Inte den snyggaste men lätt mitt bästa köp! Iaf om man ammar men inte vill samsova (vaknade så fort bebisen vände sig). Kram!

 7. Dottern fick eget rum när hon var 1,5 år men enbart ett lekrum. Samsover fortfarande med båda våra barn nu på 2 och 4 år så inga egna sängar behövs även om de har varsin egen säng som aldrig används.

 8. Vår lilla kille håller nu på att få eget rum för leksaker och en växa säng men spjälsängen står kvar inne hos oss och där kommer han fortsätta sova ett tag till (mest får vår skull, separationsångesten känner vi oss inte redo för ännu) han är snart 10 månader.
  Två saker jag tar med mig till nästa unge om vi kan få syskon är att en fåtölj är ett MÅSTE, både min och sambons ryggar kraschade när vi satt skräddare i sängen och matade utan bra stöd för ryggen och sen en ersättningsmaskin. Oavsett om man ammar eller inte så tro mig, du vill sova (vi körde varannan matning på nätterna från start) och den är värd varenda krona.
  Ska bli så kul att fortsätta följa dig i den nya rollen som mamma. Lycka till kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi