Barnnamnen vi velar mellan…

Åh åh åh!! Äntligen ska jag berätta något som jag vet att många utav er har spekulerat kring. Nämligen vad vår lille son ska heta! Och jag förstår att ni vill veta – för det är ju en sjukt STOR grej. Typ det näst största beslutet med att skaffa ett kiddo ju. Nr 1 är att bestämma sig för att man vill behålla det där lilla fröet i magen och att man lovar att man ska ta ansvar för att vårda det resten utav sitt liv. Och nummer två är ju typ… Namnet?!

Men jag förstår samtidigt varför många väljer att inte gå ut med namnet först bebisen är på plats. Dels så kanske ungen inte alls känns som en ”X” när han ploppar ut, och dels så kanske man behöver suga lite på karamellen. Ni vet, låta namnet rabblas om och om igen i huvudet innan man verkligen fastslår det. Sedan är det ju en läskig grej: att ha ett SATT namn. Det blir ju så mycket mer definitivt då.

Jag kan ju direkt säga att vi har två namn som det står emellan (as u all know) och dem är…

William eller Arthur! 

Hehe, det här inlägget skriver jag inte för att ni ska få rösta på vilket namn ni tycker bäst om. Eller för att få höra varför vi INTE skulle välja ett utav namnen. För uppenbarligen älskar vi dem båda, så har ni några åsikter kan ni ju behålla dem för er själva hehe (ni vet ju trots allt heller inte vilka mellannamn eller efternamn bebisen kommer att få så helheten utesluts ni ju ifrån hehe). MEN! Nu ska ni få höra varför det slutgiltiga beslutet inte är helt skrivet i sten ännu…

Historien till namnen är ganska olika. Så vi kan börja med det som har hängt med längst…

William: 
Jag har ju haft en storebror som hette William, men som tyvärr föddes sjuk och gick bort 9 månader gammal. Och även om jag inte har växt upp tillsammans med honom, så har han ändå varit en stor del utav vår familjs liv. Så redan som liten bestämde jag mig för att ”om jag en dag får en son, så ska jag hedra min storebror och döpa honom till William”. Så redan på dejt tre med P så kläckte jag ur mig det, och han instämde att det var fint. Sedan är både jag och P en sucker för traditionella, lite längre namn. Och då hamnar ju William oavsett ganska högt upp hehe.

Arthur: 
Även fast William alltid har varit nummer ett, så kände i alla fall jag ett behov av att kolla upp fler alternativ ”bara för att” typ. Jag har ju haft en lista på barnnamn i flera år, så den gick jag igenom och började att sålla ur. Men också lägga till. Jag och P bestämde att vi på varsitt håll skulle komma med 5 förlag, och bland bådas förslag så fanns Arthur med. Det är ju också klassiskt, traditionellt och funkar på flera språk. Men samtidigt så är det liiite roligare än William.

Varför vi inte bara sätter tex William direkt är dels för att vi vill känna på det när han har kommit till världen. Men också för att det skulle kännas HELT FEL att döpa vår son till William om han föddes sjuk. Då skulle den fina gesten plötsligt inte alls få samma fina innebörd på något vis. Men ja! Det är verkligen inte lätt det här med namn. Och vem vet – vår son kanske inte passar som något utav dem när han väl är här? Den som lever får se!!!!!

 1. Så fina namn båda! Arthur har jag också på min lista, men lilla pyret i magen verkar vara en tjej så får spara på det. <3

 2. Åh vilka fina namn! Väntar också en liten pöjk som kommer i april. så rackarns svårt med namn. Skulle också vilja ha en fin berättelse bakom namnet så som du har med William.

 3. Så fina namn båda två. 😊 Vilket namn ni än väljer kommer bli super! Är så avis på dig som är gravid och ska få en mini snart. (Födde själv en flicka för 2 månader sedan, hon växer så snabbt!)

 4. Ja så klurigt de här, ja som kan ha svårt å välja färg på en tröja. Nu ska ja (vi) välja namn på ett barn.. Vi får en tjej när som helst och har också två namn – Ella & Molly. Ella är från min mormor och har stått som mitt första namn i flera år, men så i somras fick min kusin barn och har döpt henne till just Ella. Ingen vi umgås direkt med men ändå, de förlorade lite sin grej. Ja vi får väl se när hon kommer om de är en Ella eller Molly.

 5. Nämen vilken gullig tanke att du skulle döpa ditt barn till William efter din bror.Men Arthur är också väldigt fint,kanske både William och Arthur.William Arthur kanske:)

 6. Vår son som föddes förra året döptes till Arthur, älskar såklart det namnet. William var också på vår lista, då båda är fina klassiska och kungliga namn. Fin gest även mot din bror om det blir William❤️

 7. Jag är också gravid och går snart in i v22, men inte känt av någon spark el liknande ännu (har moderkakan i framkant) – hur sitter din? Framkant eller baktill? När kände du första sparkarna? 😊

  1. Åh samma här! Är i vecka 22 och känner lite blubb men inga sparkar. Moderkakan i framvägg. Vill bara säga att det är så skönt att läsa om andra i samma sits. Snart så 🥰

   1. Hm alltså det här är så konstigt! För dom sa framvägg till mig först? Pga kände INGENTING fram tills v 22 om ens det. Men här om veckan sa dem bak?<3

 8. Båda namnen är jättefina, ni kommer känns vilket som känns rätt. Vi döpte vårt barn efter min mans syskon som gick bort för flera år sen. Tänkte att det kanske skulle kännas konstigt för familjen men de verkar bara ha uppskattat det. Så spännande tid ni har framför er!

 9. Så kul att få höra namnen och hur ni tänker kring de!
  För oss tog de två månader efter sonen va född att komma överens. Min kille ville döpa sonen till Erik men har så dåliga kopplingar till de namnet. En mindre trevlig farfar, en gammal kompis som spårade helt och en oskön kollega. Slutade med att vi valde Oliver då det ska funka även i Tyskland.

 10. När jag blev gravid så hade jag redan bestämt att om vi får en tjej så skall hon heta Signe, men när hon föddes såg hon inte alls ut som en Signe och därför blev hon en ”Iggy” då det var det vi kallade henne i magen.
  Tre månader senare bestämde vi oss för hon skulle få heta Lykke och så blev det! Nu är hon ett år och Lykke känns som det mest självklara namnet på henne. Man får låta tiden av göra och sen gå på den rätta känslan helt enkelt!
  Snart är han här, så lyckligt! ☺️

  1. Älskar Signe!! Min gammelfarmor (tror jag det blir?) hette det! Hahaha alltså jag lovar att det kmr bli såhär för oss också. Ett enda lågt evigt velande. Efter X antal månader så blir väl barnet tilldelat ett namn? Undra om det är namnet som har namnsdag den dagen eller om det är årets vanligaste pojk elr flicknamn?? Måste googla upp detta! Men jättefina namn allihopa du<333 jaaaa längtar söndeeeer!

 11. Så kul att höra! Har så fantastiska kopplingar till båda dom namnen, det blir inget annat än bra – vilket det än blir! <3 stor kram!

 12. Åh jag har en liten Arthur på 2,5 år och det är det finaste namnet som finns! Lilla ärtan som han kallades i magen ❤️
  Ett tips är att tänka på mellannamnen man vill ha så att helheten får en vacker jlang tillsammans med efternamnet, det har jag lagt stor vikt vid när vi valt namn till båda barnen iom att mellannamnen varit faniljenamn vi ville föra vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi