Bebisen Bobo? Efternamn? Serietips och gråtdag.

Hej mina älskade rara underbara <3 Tack för alla fina ord igår om lille bebbens namn. Det ska bli spännande att se vad han kommer att heta i slutändan. Har någon utav er sett ”Sommaren med släkten” på Dplay? Min kille älskar den serien och världens snällaste hippesnubbe heter ”Bobo” i den. Så arbetsnamnet sedan några månader tillbaka är Bobo hahaha. Men min kille vägrar att döpa honom till det. Vi är ju rätt bra på det här med smeknamn, Bruno har tex 20st. Och bebisen kallas också för Bumlingen & björnen. Därav hade ju ”Bumlingen Bobo” eller ”Björnen Bobo” passat perfekt tänker jag? Men jag får nog fortsätta min namnkampanj där om det ska röstas igenom. Ni som inte är gifta btw – hur har ni gjort med efternamn? Fick barnet ert per automatik? Eller din killes pga ni planerar att gifta er och ta hans sen? Eller fick barnet bådas?

(Snabbt tips: På tal om serier så hoppas jag innerligt för er skull att ni har sett ”Blå Linjen” på SVT. Riktigt bra polisserie med en helt annorlunda vinkling!)

Idag har jag i princip gråtit från att jag la mig igårkväll tills nu kl 15:25. Min foglossning har totalt exploderat i underlivet, och det känns bara så ovärdigt haha. Men men! Om det är något man har lärt sig så är det ju att såna här dippar kommer och går dag för dag som preggo. Så förhoppningsvis blir resten utav veckan bra!!! Jag tror också att kroppen är smartare än vad man själv fattar. Mitt tempo har ju varit mycket högre de senaste tre veckorna. Och nu säger nog kroppen till mig att det är dags att chilla ner lite. Jag är ju trots allt i v37. Så därför har jag en lugn dag idag. Imörra vänder det gänget!!! Kan vi inte hålla tummarna för det hehe! Puss på er finisar.

 1. För att det är du som rekommenderar Den blå linjen skall jag faktiskt kolla den.Jag kan återgälda tipset med den turkiska serien Modern och Dottern på svt-play.Jag har nog inte fällt så många tårar innan jag började se den.Minst en gång varje avsnitt bölar man.Herregud och då skall man föreställa man:)
  Vad fin du är,som alltid så klart!

 2. Vårt barn fick min sambos namn, pga att det är finare, roligare och mer unikt 🌟 Eftersom jag inte har någon känslomässig identitet eller anknytning till mitt efternamn så det fanns inte på kartan att barnet ska heta samma som jag. Skulle vi gifta oss, vilket inte är viktigt för oss, så byter jag också. Inte svårare än så 😇

  PS när jag reste till London med barnet som då var 9-månader tog jag med ett intyg från Folkbokföringen att barnet är mitt. Inte heller det var krångligt, men bra att tänka på vid resa.

  1. Ahhhh smart!! Jaaa nu när du säger det minns jag att det var struligt för oss att komma hem till Sverige efter en familjesemester för att jag inte har samma efternamn som mamma😂

 3. Våra tre barn har pappans efternamn. Vi har gift oss men jag har ännu inte bytt namn själv (vilket var tanken). Jag tycker mitt är finare och hoppas kanske att min man ska ändra sig haha 😆 men nu har vi varit gifta i över två år så jag kanske får ge med mig snart o skicka in för namnändring 🙈 vill ju heta samma som barnen trots att jag tycker det är fult 🙈

 4. Dottern fick pappans efternamn pga betydligt roligare än mitt dåvarande. I somras gifte vi oss och om några vekor kommer en liten lillasyster så då heter vi alla fyra samma sak. ❤️

 5. Vi körde dubbelnamn, vi är från olika länder så skulle kännas konstigt för båda att byta till den andres. Att vi skulle ta något nytt pallade vi inte så vi bara gav barnet bådas trots att det är en ganska udda kombo. Tänker att barnet får väl stryka ett sen om hen vill. Hade föredragit att vi hade ett och samma men men finns viktigare saker i livet kände jag hehe någon dag kanske vi alla byter! Kram

 6. Våra tre barn fick mitt efternamn som dom automatiskt får och lite press för göbbben att fria. Efter 19 år och tre barns så gifte vi oss och skapade ett eget namn för vår familj som vi heter sen 11 år tillbaka//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi