Status vecka 40 – jag har inte fött än!


Bilder tagna i vecka 30. Mysset köpt på H&M men tyvärr slutsålt.

Herregud nu är jag inne i vecka 40 (39+3) och om fyra dagar så har jag beräknad födsel. Helt sinnessjukt. Jag har ju inte uppdaterat er så mycket de senaste veckorna. Jag fick facea det faktum att jag helt enkelt inte har orkat jobba i samma takt som innan. Det blev lite väl mycket jobb i slutet t o m. Så i fredags i förra veckan sa jag taco-haj till Instagram. Vilket känns som helt rätt beslut! Även om det kanske är det sämsta man kan göra i mitt jobb. Jaja, nu ska mitt fokus ligga på att varva neeer och förbereda mig mentalt och fysiskt infrö förlossningen.

VAD HAR HÄNT DEN SENASTE VECKAN? 

1. När jag var hos barnmorskan så var mina prover inte helt tip topp och dem trodde att jag hade början till havandeskapsförgiftning. 

2. Jag har gjort ett tillväxtultraljud på SÖS pga magen växer så fort. Visade sig att Bumlingen faktiskt ÄR en liten Bumling. Han vägde nämligen 3800 gram i v38+3. Eller ja ish. Men dom håller koll nu och vill inte att jag går för långt över tiden sa dem till mig idag.

3. Jag har gjort en hinnsvepning som tyvärr inte gjorde ont. Gör dem ont så fungerar dem säger ju myten! Och jag har noll värkar nu… Men! Mina nattljusoljatabletter verkade ha gjort susen för mini livmodertapp var tydligen galet mjuk för att vara förstagångsföderska! Catching!

4. Jag har fått en digital babyshower. Kan fortfarande inte förstå att min svägerska styrde ihop det för 13 tjejer? Det kom superfina videohälsningar ifrån mamma och svärmor, överraskningar i form av blöjtårtor och presenter som hade fraktats ifrån alla möjliga håll i Sverige. Gud jag börjar gråta nu igen när jag tänker på det. Jag är så otroligt lyckligt lottad<3

5. Jag bröt ihop fullständigt för några dagar sedan när jag upptäckte ”fiskstimmet” under magen med ”silverfiskar”. För det är exakt så bristningarna ser ut. Som silverfiskar. Jag har ju redan fått bristningar runt min gamla navel piercing så lite förberedd var jag ju ändå. Nu känns allt väldigt lugnt, och jag blev själv chockad över hur stressad jag blev. Har ju haft noll kroppsfixering de senaste 5åren minst. Menmen! Nu känns det lugnt som sagt.

6. Jag har fått tillbaka min migrän och hade en vidrig attack inatt. Kastades tillbaka till de första månaderna utav konstanta attacker och tänkte att jag aldrig aldrig aldrig vill vara gravid igen.

7. Vår doula Malin har varit förbi med en TENS-maskin som jag ska låna. Den har redan används flitigt då musklerna i både rygg och rumpan svek mig för länge sen.

8. Vi har funderat på hur vi ska meddela familj och vänner när det är dags att åka in till förlossningen. Vi har bestämt att vi gör en sms-grupp för familjen, men att vännerna får veta när bebis är ute. Jag tyckte att alla skulle vara med i en och samma grupp, men P ville vara säker på att allt gick bra för både mig och Bumlingen innan vi meddelade vänner något. Jag förstår faktiskt den tanken, så det har vi bestämt nu<3

9. Bumlingens BB-väska är packad och likaså min och P’s. Det enda vi har saknat är snacksen, så idag köpte vi på oss godis. Men imorgon ska det inhandlas drickyoghurt, frukt, San Pellegrino blodapelsin och cashewnötter.

10. Jag har till 100% förätit mig på semlor och bakverk. Nu är jag tillbaka till godis igen. Marabou TUC – hejdååååå.

11. Tanke som slagit mig: får man ha smycken på sig under förlossningen? 

 1. Åh kan du berätta mer om nattljusolje tabletterna? Har du tagit i munnen eller vaginalt (man kan tydligen göra båda när jag googlade)? Och när började du med oljan? 🙂
  Älskar att följa din graviditet, är också förstföderska 🙂

 2. Vi läsare och följare går också lite i väntans tider.Det är en pärs att vara gravid har man ju förstått.Migrän är ett mysterium och jag har haft det från och till,mer eller mindre sedan tidifa tonår.Glömmer aldrig mitt första anfall.En period under drygt fyra år var migränen helt borta.Jag trodde att den var borta för gott men nädå,den kom tillbaka.Kram till dig,Bruno,Bebis och din kille.

 3. Bristningarna blir mindre efterhand efter förlossningen men hade exakt samma stress som du. Är ju inte konstigt med tanke på alla sätt kroppen förändras att fokus flyttas till det tänker jag? 🙂 man får ha smycken på sig men om det skulle bli akutsnitt antar jag man behöver ta av dem beroende på vad för smycken man har/var de sitter.
  Har bf 4/3 med min andra, så himla spännande att följa din resa! ❤️

  1. Nej jag tänker samma<3 fick dåligt samvete över att tänka såhär om mig själv dock. Trodde inte alls att jag hade såna tankar ”i mig” eller hur man ska säga. Pga är så okrydd generellt och har tänkt att ”när man får barnet på bröstet så är allt glömt” bla bla. Men känner nu att det ena inte behöver utesluta det andra (nu tänker jag visserligen mindre på bristningarna redan). Men att man kan va två olika tankar i huvudet samtidigt (det förstod jag inte förr). Att jag KAN va glad över bebis OCH ogilla mina bristningar.

   Otroligt känsligt ämne och har typ ångest nu över att jag ens tog upp det pga jättemånga har ju bristningar utan att bli gravida (inkl jag själv men dem syntes ju inte innan). Men förstår ju nu att det här blir triggande för dem som har mycket bristningar utan att vara gravida. Samtidigt som det måste gå vara okej att prata om. Herrrgud vad svårt!!! Jaja <3

   Tack fina!!!!<3

 4. Ang. smycken, det borde man väl få ha? Hade iofs tagit av alla mina pga korvfingrar och spykänsla av halsband. Själv födde jag med strumpor på insåg jag i efterhand haha lycka till!

  1. Hahaha jag dör!!!! Är otroligt noga det där med strumpor!!!! Hatar strumpor generellt men tar t o m av dom när jag gör gyn undersökningar hahaha.

 5. Födde vaginalt och det var inga probz med smycken. Hade ringar i öronen, halsband och armband. Ringarna växte jag ur sista veckorna pga all vätska. Dock kanske man inte ska se ut som en julgran pga det blir ju endel andra sladdar och nålar som ska på.

  LYCKA TEEEE 💪🏼🤍

  1. Hehe också växt ur ringar:( men vill ha kvar armbanden och kanske ngt örhänge om dom inte blir ivägen hehe. Men äääääär man en skata så äääääär man heheheh<3

 6. Hej!
  Jag följer en förlossningsavdelning på Instagram och dom rekommenderar att man inte har smycken på sig. Detta för ifall det skulle behövas en operation efter behöver de ej plocka av och ”hitta alla smycken” (beroende vart man har alla olika smycken placerade). För innan operationer tar dom av smycken. Så jag tänkte ”okej, då kör vi på utan” // en tjej i v.33 som älskar att följa din graviditet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi