Throwback 1 år 1 greklandbröllopet

Alla bilder i det här inlägget är fotade utav BÄSTA Fabian Wester. Han är verkligen en utav de absolut bästa fotograferna jag vet!

Herregud vad tiden går fort. Det har redan gått ett år sedan vi fick uppleva ett OTROLIGT vackert minne på Grekland tillsammans. Nämligen när våra älskade Denize och Basse blev Herr och Fru Da Silva. Det känns som igår när vi alla stod här på den lilla lilla ön, nervösa och skakiga, för att välkomna brudparet till cermonin.

Men jag tänker att vi tar det ifrån början…

En vecka innan bröllopet hade vi andra åkt ner till ön Antiparos. Jag och P passade på att åka till Santorini i två dagar, och sedan började festligheterna i dagarna fem. Första kvällen nalkades det välkomstmiddag på den lokala grekrestaurangen. Dag två var det dagsfest a la Burningmantema. Dag tre var det bröllop (som jag kommer att skriva om nu) och dag fyra var det dagsfest på ett hotell. Sedan åkte vi ett stort gäng till Mykonos också. Nu är erat minne uppfriskat (för detta har jag ju skrivit om innan). Men igår fick jag ett lass med fler bilder ifrån bröllopsdagen, så jag tänker ändå att vi ska kika på dem.

Basse och Denize hade anordnat så att vi närmsta (min kille var marskak + toast madame) bodde tillsammans i deras hus på Antiparos. Så därhemma började festligheterna. Om jag inte minns helt fel var vigseln vid 17 eller 18? Så vi alla fick sova ut på morgonen innan det var dags. Sedan smet jag iväg (och alla vi som var respektive till marskalkarna och brudtärnorna) för att fixa oss på annat håll.

PS måste bara slänga in hur LÖJLIGT snygg min kille är i dubbelknäppt kavaj!! Kommer tvinga honom att bära det när vi gifter oss om det så är det sista jag gör här på jordelivet!! PS igen, letar ni efter kostymer i linne/skjortor whatever till er själva eller till ert egna bröllop så kontakta min kille. Han driver nämligen ett märke som heter Ernesto Morretta som jobbar med just sånt. Då blir allt måttbeställt och precis som man vill ha det. Alla killarna bar kostymer därifrån. I alla fall…

Medan killarna var kvar i huset så fotades tjejerna<3 Alltså gud jag får verkligen rysningar och en tår i ögat när jag ser den här bilden. Alla var så otroligt VACKRA och stämningen gick verkligen att TA PÅ över hela ön (vi 130 gäster ockuperade nämligen hela ön haha).

Det var rätt blåsigt den här dagen kommer jag ihåg, så istället för att vi skulle åka en liten båt till den lilla ön där vigseln skulle hållas, så blev planerna ändrade i sista minuten. Istället fick vi hoppa på den här färjan. Men det blev en GRYM lösning, för då kunde vi ha rejv istället.

Haha förstår ni hur liten ön och kyrkan var (man fick typ plast 15pers i kyrkan) när den lilla båtfärjan ser såhär stor ut i jämförelse haha. Locationen var HELT magisk. Temat på själva bröllopsdagen var SLIM ARRON vilket är det mest genialiska jag fortfarande har hört. Alla var så färgglada och stiliga att det gjorde ont i lilla hjärtat hehe. Här på ön stod vi alla fall ivrigt och väntade på att brudparet skulle komma.

Och först kom grabbarna grus! Alltså Basse<3333 Han e så glad<333 Haha blir verkligen gråtig på riktigt när jag ser dom här bilderna.

När killarna kom så sattes en pampig låt på för full patte, och jag rös över prick hela kroppen. Och det var jag inte ensam om att göra kan jag lova er.


Sedan klev dem i land! Hurra hurra hurra!!! Sedan satte vi oss ner. Och plötsligt anlände Denize båt, och en väldigt väldigt vacker och romanisk låt intog högtalarna.

… Sedan kom hon där upp för backen… NAJ NU GRINAR JAG FOR REAL. Det var seriöst något utav det absolut vackraste jag har sett i hela mitt liv. Solen hade börjat gå ner och det verkligen GLÄNSTE om henne<3

Inte ett öga torrt för mig eller någon annan på den där lilla ön kan jag låveee!!

Det var en ortodox vigsel på grekiska, så jag kan motvilligt erkänna att jag inte förstod så mycket…

Men vad gjorde det när jag kunde sitta och titta på brudparet, de fina tärnorna Fellan och Sofia + lilla hunden Charlie<3 Han skötte sig exemplariskt!

… Och det gjorde brudparet också för plötsligt var dem gifta! HURRA HURRA HURRA!

Ni ser ju själva hur vackert allting var <333

Ser ni maj?! Ser ni maj?! Ser ni maaaaaj?!

Efter en massa tårar, pössar å kramar så var det dags att hoppa på båten igen. Kolla så fin Storken var! <3

Där hade vi gäster REJV kan jag lova er!! HERREGUD vad taggade alla var!! (Hur nu det ens är möjligt efter en tredagars-fylla?)

Vi vinkade hejdå till brudparet…

… Då dom åkte iväg på annat håll för foto.

Medan vi åkte och värmde upp restaurangen på stranden där bröllopsmiddagen skulle hållas!

Men let me just say… Där hann vi inte vara länge innan det blev…

… BRAK-KALAS! Paret Da Silva vet verkligen hur man firar om vi säger så!!!

Jag bytte om pga min mage som vanligt (tror detta var mitt tredje ombyte, standard när man har problemmage). Men hade oavsett det otroligt trevligt i alla fall och skaffade mig nya bekantskaper<3

Efter en grekisk middag och några roliga tal så var det dags för den grekiska traditionen: att kasta tallrikar i marken! Det ska bringa tur. Det var inte bara Basse och Denize som fick gå loss, utan även vi gäster också!

Ingen var direkt feg för att testa på det så att sägaaa!

Åh jag och Lussie<3 Det var på hennes familjegård vi firade midsommar (som jag u skrivandes stund kom på att jag inte har bloggat om ännu?).

En liten bröllopsvals hann vi med också innan…

… Tequliadrinkarna stod uppradade på bardisken!

Nejmen alltså jag hade så ORIMLIGT kul den här veckan i Grekland tillsammans med alla vänner och jag är så tacksam för de fina minnena vi skapade tillsammans<3 Den här sommaren blir ju inte riktigt som någon utav oss hade planerat, så tyvärr blir det ju inga såna här stora events ihop i år. Men vad fasiken! Vi har hela livet framför oss! Och stort tack igen Basse och Denize för att ni gjorde det så otroligt fint och generöst för alla oss gäster<3 Ni är inte bara grymma för varandra utan också genialiska hostes!!

Vill ni läsa fler inlägg ifrån vår vecka i Grekland? Då kan ni klicka här för att komma till kategorin ”Grekland bröllop”

  1. Kommer att tänka på filmen Mitt Feta Grekiska bröllop.OOOPPPAAA som de säger där.Fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi