Tall Jeans Guide – Monki

Halli hålla alla väninnor därute! Idag kommer ett efterfrågat inlägg utav alla andra långisar därute (jag kan ju ha Sveriges största base av långa tjejer i min följarskara haha love it). Nämligen… *trumvirvel* tips på vart man kan hitta långa jeans!! Och idag ska ni få se när jag testar ut Monkis x-long jeanssortiment. Alla jeansen jag kommer att visa upp nu finns i vanlig längd också. Så vill ni köpa dem istället, klicka bara ur ”x-long” modell. Bra va!!

3 PAR JEANS I OLIKA MODELLER

För allas skull har jag valt ut 3 helt olika modeller/färger/passform och alla i SAMMA storlek, för att vi verkligen ska se _exakt_ hur alla sitter. Till jeansen har jag även kört tre olika stylingar, men rätt down to earth  sådana för att fokuset ändå ska hamna på brallan. Ja ni hajjar.

PS. Jag är 185cm lång.

Nu kör vi!

1. IKMO – Mid waist and straight leg.

Men snälla håll i hatten! Det är ingen dålig start vi får i dessa IKMO jeansen i organic cotton. Jag har länge letat efter en liiite mörkare tvätt på jeans and finally så hittade jag den perfekta nyansen! Sedan tycker jag att själva modellen funkar till ALLA tillfällen och till typ alla typer av outfits.

STORLEK & PASSFORM:
Syftet med dessa var att hitta ett perfekt par Mom-jeans, och det tycker jag faktiskt att jag lyckades med. Dessa är ganska hårda, men jag gillar det för då tappar dem sällan formen runt rumpan, magen & knäna. Plus att hårda jeans nästan alltid sitter bättre  på mina långa ben.

GÅ UPP EN SIZE:
For your  info så har jag strl 36 i längd och alla paren beställde jag i strl 28 (bredd alltså). Men! Dessa var något små i sizen, så tänk på det. Jag såg nu att det stod på siten men det hade  jag inte sett innan haha. Så typiskt mig. Dessa var rätt smala i midjan också (vet att många efterfrågar det!) så jag hade nog gått upp 1-2 strl beroende på hur ni vill att dem ska sitta.

MIDJAN:
Som ni ser så är midjan ”mid waste” vilket är min favorit. Då brukar dem sitta precis vid min navel. Dessa finns att köpa både i butik och online, och är väldigt prisvärda tycker jag.

RUMPAN:
Jag gillar ju som sagt hårda jeans för dem trycker till både rumpan och låren lite hahaha. Jag gillar inte när jeansen är slappa just i det området – för att sedan bli smala i benen. Dessa var verkligen RAKA, precis som dom utlovade.

BETYG:
Jag ger faktiskt IKMO brallan 5/5 Elli’s!!!! För dem har faktiskt allt jag ville ha + satt som en smäck. Kom ihåg att de är något små i storleken bara.

2. KIMONO high relaxed x-long.
Dessa var faktiskt min killes favvo-bralla på maj! En ljusare tvätt, med hög midja, i non-strech och slim leg.

STORLEK & PASSFORM:
Jag beställde ju även dessa i min vanliga size, men såg såhär i efterhand att Monki rekommenderar att man går upp en strl haha. Och det skulle jag faktiskt rekommendera er också. Tvätten var sådär perfekt ljusblå, dem satt bra i skrevet hehhh och är gjorda i organic cotton. Tillskillnad ifrån ”ikmo” så har dessa en tightare passform.

MIDJAN:
Dessa var lite högre, och satt ovanför naveln på mig. Vilket jag verkligen inte har något emot!!! Smaken är ju verkligen som baken när det kommer  till hur man vill att sina jeans ska sitta, men I love high waist!!
RUMPAN:
5/5 don’t u say!! Jag tycker verkligen att dessa satt supersnyggt över rumpestumpen. Tight utan att göra allt helt platt (lätt hänt) och fickorna var perfekt stora och perfekt placerade.

BETYG:
3/5 Elli’s får dessa jeansen! Och det är egentligen inte alls för att dem inte var tillräckligt snygga. Dem håller till 100% vad dem lovar, allt är enligt beskrivningen. Men det är enbart en smakfråga. Jag gillar när mom-jeans är lite vidare nedtill i benen tex men det visste jag ju när jag beställde hem dem. Men tex min kille gav dessa 5/5 och det beror ju helt på hur man vill att dem ska sitta.

3. TAIKI – High waist and wide leg x-long.

Okaj nu kommer en helt annan modell på bralla! Nämligen dessa – Taiki. Gjorda i organic cotton. Otippat nog så… Älskar jag dem!!! Jag trodde faktiskt inte att en sån här vid byxa skulle vara min grej, men oj så fel jag hade!

STORLEK & PASSFORM:
Dessa jeansen var precis tvärtom de andra två storleksmässigt. Jag har samma size i dessa som dom andra två, men dessa var verkligen loose fit. Här behöver ni inte gå upp en size. Utan välj er vanliga så sitter dem som en smäck! Perfeeeeekt mid blue tvätt också. Naj alltså dessa imponerade verkligen på mig. Är man lite kortare än mig (typ 178cm) så slutar nog dessa precis vid sulan på conversen. Vilket också är sååå snyggt (och trendigt).

MIDJAN:
På  denna bilden har jeansen faktiskt åkt ner lite (om ni tex jämför med hela outfitbilden) för egentligen så är dem high waist och  slutar över naveln på mig. Men som sagt har dem glidit ner. Även om jag skulle bli svullens så finns det gott om plats för magen (vilket det inte gjorde i dem andra två) och jag älskar att dem känns så ”second hand” om ni förstår?


RUMPAN: 
I rumpen sitter dem både högre och lösare än de andra två paren. Både i midjan, över rumpan och kring låren.

BETYG:
5/5 Elli’s vilket är sjukt otippat!! Jag trodde inte alls att denna modellen på jeans skulle vara något för mig. Jag beställde ju hem dem för att jag vet att många av er letar efter just en sån här modell, och så att det skulle bli lite bredd i inlägget. Och jag tänkte att  kanske… Ja, en tvåa på sin  höjd. Men naj!! Taiki kammar faktiskt hem högsta score!

Jag hoppas att ni tyckte att det var kul att läsa det här inlägget!! För jag personligen tyckte att det var sjukt kul att skriva ihop och göra. Så jag hoppas att det ska landa fint hos er.  Tack Monki för att ni har ett x-long sortiment bland era jeans, och dessutom i så många olika modeller. Det uppskattas från oss långisar vill jag lova!!! Och som sagt, behöver ni inte x-long så finns dem i vanlig  längd också.

Vill ni komma till hela Monkis utbud av långa jeans, ahmeeeen då klickar ni prick exakt här. Vill ni däremot se hela deras byxsortiment, då är denna länken något för er. Dom har dessutom -20% på alla jeans/shorts fram tills den 30e augusti. No code needed!

Viktigast av allt nästan: känner ni en lång gömma – tipsa henne om Monki x-long. Trust me det kommer rädda hennes garderob! Tjing på er!!!

 1. OMG tackkkkk så bra inlägg!!!!! Skulle va så kul om du testade flera långa jeans från olika märken!

  1. Visst?!?! Hade själv älskat det konceptet!!!!! Är det ngt ni andra också vill att jag skulle vilja jobba för? KRAM

   1. Ja!!! Snälla gör det! Hade varit helt fantastiskt! Älskar tips på byxor för oss långbenta! Och tips från dig litar jag alltid på!

 2. Snyyga jeans 🙂
  Men snälla nån dessa byxor slutar ju uppe på dina smalben, Skulle detta vara låånga jeans?
  Jag är själv 1.80 och jag vill gäna ha jeans som iallafall går ner till ankeln/foten.

  1. Thanks babe! Vet inte om du läste inlägget hehe, men de var inte mina favoriter heller 🙂 men andra älskar ju den längden 🙂 KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi