Bemöter kritik ifrån er – blogga mer sällan?

Herregud, så länge jag kan minnas har jag varit en allt-eller-inget person när det kommer till det mesta (förutom typ känslor och relationer där jag på senare dagar har förstått att det är mer nyanserat än så). Jag har bloggat sedan jag var 12år gammal. Under alla de 12åren som har gått sedan dess, så finns det egentligen bara en sak gemensamt – jag skriver på känsla.

Det betyder att det vissa dagar kommer upp 5 stycken inlägg. Eller 1. Eller 2. Och andra dagar inga alls. I många år skämdes jag över att jag inte kunde göra som alla andra bloggerskor. Dvs: vara mer disciplinerad, regelbunden och ha ”dagar” med olika teman. Varje gång jag inte skrev det där inlägget (eller så påbörjade 10st men slutförde inget) så kände jag en enorm skam. För att jag inte bara kunde ”skriva ihop något” som ”alla andra”. Och för två år sedan när jag fick min ADHD-diagnos så förstod jag ju att det inte var något FEL på mig. Min hjärna fungerar bara inte som alla andras och det är helt okej.

Den enda ”kritiken” jag har fått under de här åren handlar om det här. Att ni vill ha inlägg mer regelbundet. Tydlig struktur och ordning. Men nu har jag ju insett att jag inte kan ge er det. Jag kan inte skriva om känslor på måndagar, utlova outfitinlägg på tisdagar och karriärspepp på onsdagar… Inte ens med en anställd assistent som ligger på mig… För jag skriver helt bara på känsla och det är så jag vill ha det.

Jag ÄLSKAR den här bloggen och det här formatet att uttrycka mig på. IG story är min andra favorit, för det går mycket snabbare att lägga upp saker där. Men dem försvinner ju. Mina blogginlägg kollar jag ofta tillbaka på och jag letar i arkivet om jag behöver en reminder om ”Skillnaderna mellan mina två olika foundations” (tillexempel). Det här formatet passar för längre mer detaljerade inlägg.

Men samtidigt tycker jag att det är skönt att influencers som Isabella Löwengrip och Kenza går ut med att dem bara kommer att blogga någon dag i veckan. Inte varje dag. Jag har ALDRIG ens tänkt på att ett sånt upplägg skulle vara perfekt för mig. Och framförallt för er. För herregud vad jag har fått dåligt samvete och känt mig oprofessionell många gånger när jag lovar något som jag inte kan hålla. Så har jag fått prestationsångest och därefter skrivkramp. Så uteblir inläggen helt för att glädjen är borta hahaha…

Så jag funderar på om det här kanske är något som ska implementeras i min blogg också? För vill ni ha regelbundenhet så finns det ju 1000 andra bloggar att läsa, som ni vet<3 Men härinne VILL JAG att alla inlägg ska vara skriven på känsla. Eller vad känner ni? Det skulle ju egentligen inte bli någon skillnad – mer än att jag uttalat inte bloggar varje dag. Hahaha som vanligt med andra ord? AHHHHH vad tänker ni?! Ni som alltid är så kloka?

 1. Jag tycker det låter väldigt klokt. Att skriva på känsla är bäst och du kanske kommer känna mindre ”stress” och mer glädje när du också ”gått ut med” att du gör så. Vi finns alltid kvar här och blir lika glada varje gång du publicerar något. Kram!!

 2. Jag tycker absolut att du ska publicera när du känner att du har något att dela med dig av, sen om det är djupt eller ytligt spelar mig ingen roll, jag älskar bägge delarna lika mycket! Så det låter klokt av dig.
  KRAM <3

  1. Det var väldigt klokt sagt! Du satte faktiskt huvudet på spiken hehehe. För det är så jag känner. När jag har något att säga så kommer jag att säga det heheheee <3

 3. Du får absolut inte sluta blogga, det är det enda kravet jag har 😀 När och hur mycket osv är helt upp till dig <3

 4. Jag tror inte det är någon som vill klicka sig in på bloggen och inse att det inlägget var det sista. Vi älskar din blogg och jag har i alla fall aldrig haft några problem någonsin med dina ”uppehåll”. Hellre det än att du spottar ut dig inlägg som inte är du. Dina inlägg är det som gör din blogg! <3

 5. NEJ du får inte sluta, utan du skriver och postar inlägg när du känner för det och när du har lust. Hellre kvalité än kvantitet right? <3 Och en sak till, din live var jättebra! Undrar så vart halsbandet du hade på dig är ifrån? Det var så fint!

  1. Åhhh tack snälla du <3 Alltså det stora menar du? Sa det i liven men det är ifrån Safira!! Petras kollektion <333

   1. En blogg ska ju helst skrivas för att du har något du vill dela och för att du tycker att det är relevant för dina läsare. Att bara mata på med inlägg om allt möjligt random bara för att höras är bara brus. Varför skulle kvantitet målet bland dagens bloggare?

 6. Folks kritik är bara åsikter – inte en order du fått av en chef. Du e chefen, det är din blogg, skriv precis som du vill! Folk får väl vädra sina tankar bäst de vill men du måste inte anpassa dig. Djupt andetag, rak rygg 🙂 Livet är på tok för kort för att skämmas.

  Förresten finns det massa forskning om oregelbundna belöningar – kanske är framgångsreceptet med din blogg? Se det så istället 😉

  Roligt & intressant poddavsnitt om det: https://open.spotify.com/episode/48BLL0rbG8ufbRWdLGw6Yo?si=0C59XVEjQs6gklB0EbTtPA

 7. Du själv och det du skriver känns väldigt äkta.Jag skall inte nämna någon av dina kollegor i influencervärlden men många känns väldigt tillgjorda och…usch nej.Dig skulle man ju till och med vilja ha som en trevlig granne att snacka lite skit med.Det är alltid intressant att komma hit och så har du god smak och fina kläder du väljer ut.Du e bäst Ellie:)!!

 8. Det låter hur klokt som helst! Hellre läsa genuina inlägg som kommer ifrån ditt hjärta än några framkrystade planerad inlägg! Heja dig. Min topp 1a när det gäller inspiration och råd. Stor kram till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi