Barnrummet är färdigt!


Skötbord Sebra | Sködbädd NG Baby | Flaggspel Claes Ohlson | Luftballonger Filibabba | Förvaringskorgar | Greiga påslakan dubbelsängOverall i vit & i brun

Nu börjar vi att komma iordning i barnrummet gänget. Idag när jag satt vid datorn så hörde jag plötsligt borrljud inifrån Bumlingens sovrum. Då är det P som håller på att skruva upp det sista (vi har tre saker kvar att bocka av på listan men i övrigt är vi färdiga). Jag har absolut tyckt att det är mysigt att fixa därinne, och har haft många idéer. Men när det kommer till inredning så är det aldrig en utav oss som är dragplåstret. Vi gör alla val tillsammans men har lite olika ansvarsområden, och så har det varit med allt kring bebis.

Många tror att det är jag som är den piffiga och den som har koll… Så är det verkligen inte. P är den som har koll på allt i det här hemmet (inkl mig, Bruno och Bumlingen) hahaha. Som min mormor säger ”Siiilip kommer bli världens bästa pappa”. Och mormor, jag kan inte mer än instämma! <3

Förvaringskorgar stor | Liten | Dem finns även i khakigrönt och ljusblå

Jag har velat hitta några korgar som man kan ”dra igen”, och så hittade jag dessa i somras (och bangade köp utav någon anledning?). Och sedan dess har dem varit HELT SLUT i den här gräddvita (samma färg som heltäckningsmattan). P är ju den som har fobi för stök, så det var faktiskt för hans skull som jag beställde dom här. Man drar bara i ett snöre ovantill så slipper man se vad som ligger inuti korgen. Dom är sjukt prisvärda, så jag kommer att beställa två till. En till tv-rummet och en till kontoret hahaha. Jag antar att det kommer ligga prylar överallt, så jag ser dem som en investering för P’s städmani och kanske framförallt hans hjärta… Det vore ju förjävligt om han fick en stroke igen pga barnleksaker 🙂

Luftballonger Fillibabba

Det här var det absolut första vi köpte till barnrummet när vi fick veta att vi väntade barn! Vi hade nämligen i bakhuvudet att vi ville köpa den här tavlan av Bobo Wallmansson och ha på väggen i ett eventuellt barnrum. Jag och P har ju en riktig bjässe (denna) ifrån samma konstnär som är våran och sitter över trappen. Sedan sa vi att ”oavsett hur många barn vi får så vore det en gullig grej att våra barn får varsina schimpanser också”.

… Men vi hann inte slå till innan min bästa mamma gjorde det<333 Den är på inramning nu, men då köpte vi i alla fall de här luftballongerna för att dem innehöll grönt och svart precis som tavlan.

Babynest Liewood | Babykamera Arlo | Sänglampa gammal | Sänggavel liknande | Babysitter Babybjörn | Bedside Crib Troll | Hyllor IKEA | Påslakan H&M Home 

Så, det som är kvar är alltså: 
– Tavlan som ska sitta till vänster om sängen
– Mörkläggningsgardiner
– Skydd och lakan med mera till Bumlingens säng

Tanken var ju inte alls att det här skulle bli något piffat barnrum innan Bumlingen anlände. Men nu blev det så? Kanske inte så konstigt egentligen, det här har varit vårt sätt att förbereda oss på att han kommer<3 Även om vi vet att han hade klarat sig bra inne i vårt sovrum också (tanken är ju att vi kommer att dela upp oss på nätterna så en utav oss alltid sover härinne med bebis och den andra får sova ostört). Jaja, det har inte varit ett normalt år i alla fall (åhf*n), där man kan gå runt och strosa i butiker… Klämma och känna på babysaker och låta fantasin flöda. Vi har beställt allt online och sedan fått drömma oss iväg när vi går in hit. Nu är vi redo för dig lillemannen<3 

 1. Tycker det är så smart att dela upp nätterna så man får sova varannan ostört. Nu är valp min enda referens men hade vi kunnat hemma så hade vi gjort det (men bor så litet så båda vaknar oavsett när valpis ska ut).

  Upplever ibland när jag läser andra bloggare att de hela tiden gnäller över sömnen och hur förstörde de är över det mentalt – men ändå inte kan släppa kontrollbehovet och låta killen ta nätter själv? Känner lite ”skyll dig själv då” att de inte fått sova på ett halvår-år. Det GÅR ju att ordna, om man är smart och realistisk som ni 🙂

  1. Vill bara inflika att det inte alltid är så lätt att lämna över barnet då exempel mitt barn (2 år) gallskriker konstant med pappan på natten (även om vi försökt mycketkr. Första månaderna sov barnet bara på min bröstkorg och första året vaknade han 10 gånger (minst) varje natt och letade efter mig. Men visst går säkert för de flesta men kan vara svårt att sätta dig in i det om man ej har barn och ej haft ett sömnkrävande barn. Samt att vissa barn vägrar flaska trots att man övar sjukt mycket. Dock så tycker jag att folk gnäller överlag så mycket på sömnen som fått barn. 😅

   1. Åh <3 Det måste vara sjukt jobbigt? Eller? För både dig och pappan menar jag <3 Jag hade blivit sjukt ledsen om bebisen var otröstlig hos mig men inte hos min kille haha:-( Och att du såklart får ta ett tyngre ansvar då. Heja er som kämpar på! <3

    Jag tycker att vi kvinnor SKA klaga på det som känns tufft. Vissa barn verkar ju verkligen ha det kämpigt med sömnen, och då förstår jag inte alls varför man ska romantisera konsekvenserna utav det<3 Kraaam.

  2. Jaa, vi tänkte börja med att sova alla tillsammans och se hur det går <3 Såklart att man helst sover med bebis om man kan pga så satans mysigt förmodligen <333 Men går det inte så går det inte <3 Som plan har vi att dela upp allting så mycket som möjligt, och att bebis ska känna sig lika trygg med mig som med sin pappa<3 Men där har man ju också lärt sig att inget verkar gå att planera hehe 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi