Köksrenovering under progress bilder


Halli hallå på er allesammans! Vi lever ju i ett renoveringskaos atm, och idag tänkte jag att ni skulle få se hur det går. Jag älskar ju själv att följa när andra influencers delar ”under progress” bilder och inte bara före/efterbilder. Även om jag själv tycker att det är jobbigt att lägga ut ”under progress”, just för att det inte är färdigt och klart hehe. Men nu kör vi!

Innan vi började riva! 

Såhär såg köket ut för en vecka sedan. Jag har ju avskytt den här kakelväggen från sekunden vi flyttade in. Men nu är den alltså ett minne blott! Det vi däremot har älskat och fått mycket användning för är vår köksö (observera att den är sned på bilderna pga vi har ”hängt” så mycket på den). Den är ju inte heller kvar dock… Och vår nya köksö kommer att bli ”täckt” undertill så att man inte ser alla 6 stolarna ifrån det här hållet. Utan bara 3 utav dem.

Såhär ser det i alla fall ut just nu:

Köket just nu under progress!

Det vi har gjort är att:
– Riva ner grafittiväggen. 
– Sålt alla bänkskivor inklusive köksön (för att lägga en annan tåligare stenskiva i en varmare nyans).
– Målat väggarna beiga istället för vita. 

– Sätt upp spottar i det liggande smala fönstret för mysbelysning.
– Sålt disko (den innan var vit och repig så vi kommer att sätta in en svart istället).
– Målat taket vitt.

– Bytt plats på kyl/frys/vinkyl.
– Satt upp ny väggbelysning.

Även om inget är färdigt än så är jag redan så så nöjd. Köket känns så mycket varmare och passar så mycket bättre in till husets helhet. Om ni kollar noga så ser ni i betonggolvet vart köksön stod innan, och där kommer alltså den nya vara också.

Våra köksstommar och vitvaror behåller vi alltså, men allt annat har vi rivit ut (eller sålt). Jag har fått många frågor om vårt kök och det är ifrån KVIK med extra breda lådor på 120 eller 140cm (minns aldrig).

På den här bilden ser ni alla fall tydligt hur den nya stenskivas ska fästas på väggen. Vi kommer alltså klä in en bit utav väggen i sten, och där det är ett liggande ”hål” i väggen kommer vi att skjuta in en hylla i samma sten. Jag längtar så så sååå mycket tills stenen kommer (fredag nästa vecka prick en vecka innan BF hahaha). Det blev tillslut en Silestone Royal Reef. En kvartskomposit som skall vara den tåligaste och bästa som finns, vilket vi kände passar oss perfekt nu när det nalkas kiddo och kladd.

En spontangrej under projektets gång som vi kom på igår var att flytta på kyl/frys/vinkyl. Tidigare stod dem mot väggen där det avlångs fönstret är. Den nya möbleringen gjorde att köket upplevs så mycket luftigare!

Golvlisterna ska bytas ut också som ni kanske ser hehe. 

I alla fall. När vi flyttade in så fanns den här kylen + frysen (samt två till stora nere i garaget). Och vi ville gärna ha en vinkyl så det köpte vi spontant till oss själva på en utförsäljning vi hittade. MEN när den kom hem visade det sig att vi hade slarvat med att kolla måtten, så vinkylen såg så liten ut och handtagen blev helt missmatch. Det här har gnagt i oss båda. Men när vi vinklade om alltihopa så ser man ju inte vinkylen längre.

Så efter att ha känt på det här möblemanget bestämde vi oss även spontant för att bygga in båda kylarna. Så kortsidan ni ser nu som är fylld utav bilder kommer att täckas av flera hyllplan där vi kan ställa in saker. Och ovanför kylen kommer det att byggas förvaring. Men eftersom att vi kom på det här last minute så vet jag inte om byggarna har tid att fixa det nu. Men annars får vi ta det när bebisen är ute.

De här två lamporna är jag så otroligt nöjd med! Vi beställde faktiskt hem några helt andra till en början, men dem skickade vi tillbaka. Det är såå svårt med väggbelysning! P ville absolut inte ha ”bollar” och det fick inte bli för rustikt. Utan enkelt och modernt ville vi ha det. Så då klickade vi tillslut hem dessa i vitt och valnöt (man ser det inte så tydligt men fästet är alltså valnöt). Märket är New Works.

Inuti det liggande fönstret kommer vi också att lägga sten, vilket jag tror kommer kännas superlyxigt! Och diskhon + blandaren ska bli mattsvarta (som resten av alla detaljer i huset) istället för krom som det var tidigare.

Vill ni se fler bilder utav köket så kan ni läsa det här inlägget som jag skrev när vi köpte barstolarna.

  1. Jag gillar verkligen att ni har ansträngt er för att kunna sälja så mycket som möjligt av det gamla istället för att bara göra det enkla och åka till soptippen.Återvinn och ta tillvara är ljuv musik.
    Det blir nog bra det hela men det är jobbigt under tiden ens hem blir renoverat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi