Ny matta under matbordet?

Nu när vi håller på att renovera köket här hemma så har jag fått feeling att ta tag i annat som jag har skjutit på. En sån grej har varit att köpa en till matta att ha under matbordet som man kan byta lite med ibland. Den vi har nu är en gammal ifrån Classic Collection och vi ÄLSKAR DEN. Men i och med det spexiga mönstret och den mörka gråa färgen, så skulle jag vilja köra denna på vintern och sedan någon annan ljusare matta sommartid?

Jag får frågor om vårt matbord hela tiden, och det är måttbeställt utav ett företag i Vasastan (som jag tyvärr inte kommer att rekommendera pga för dyrt + försenat med månader + strul med iläggsskivor osv).

Matta liknande | Matbord liknande här & här.

Alla mattor vi har i hela huset är enfärgade. Dom flesta är måttbeställda ifrån Ruugs.com (får en bille frågor om dem med och vi har beställt ifrån dem sedan vår första lägenhet tillsammans så jaaa vi är fortfarande lika nöjda). Men under matbordet så vill vi ha något lite spexigare. Helt ärligt så har jag inte hunnit kolla runt på internet så mycket ännu, så jag tar gärna emot tips! 

1. Asplund | 2. Mio | 3. Jotex

Helst vill jag inte ha en vit matta egentligen (som nr ett). Dels utav praktiska skäl men också för att den hörnan i huset redan har vita gardiner med mera. Men jag gillar det ojämna diskreta mönstret! Eftersom att jag inte är helt såld dock så känns det mer värt att köpa någon utav de andra två som dessutom kostar typ en tredjedel så mycket.

Nummer två tycker jag är superfin och prisvärd! Den har karaktär och att det ”händer något” + känns som en bra matta när man får kiddos haha! Jag älskar den. Nummer 3 däremot är faktiskt min favorit just nu för att den känns så mjuk i sitt mönster och med sina dova färger.

Vilken tycker ni är finast? Och har ni tips på vad som skulle passa hemma hos oss? Det här är inget jag bara vill hasta ihop för då kan det lika gärna va hehe. 

 1. Trean tycker jag passar in fint hos er, härligt med de mjuka formerna till det kantiga bordet, köket, fönstren, betonggolvet mm 😄
  Samt fin färgskala till träbordet och den nya färgsättningen i köket 😍

  1. ÅH tack!! visst?! Det skulle få vardagsrummet och köket att smälta ihop bättre och bli mer enhetligt! 🙂 <3

  1. Åh tack!! vill dock inte ha en sisalmatta just här <3 men tack ändå för tips!! tycker det är såååå fint <3

 2. Hej,
  Ett varmt grattis till er efterlängtade son! Är en följare på 47 (!) år med två grabbar men som har älskat att följa din vardag och din graviditet, men som inte har kommenterat innan på din blogg.
  Vill gärna tipsa om danska FABULA och deras ullmattor – har en i färgerna svart och sen beige/grå/vit randig. (tänker att den vi har hade ”gift sig bra” med din inredning men de har sååå mycket fina mattor). Har två barn och har haft den i 6 år och även om flertalet grejer har landat på den genom åren så syns det inte över huvudtaget. Då det är ull så lägger sig liksom det ”ovanpå”. Tipsar även om att nyttja IKEA’s underlägg som man har under skrivbordsstolen som är guld under barnmatsstolen när Bumlingen ska börja att äta själv.

  Allt gott och än en gång – Grattis!
  //K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi