Ett stycke coronabebis


Keps Ditte Svanfeldts egna märke | Jeans gamla Nelly | Ballerinaskor H&M | Kappa Vintage SVC | Linne na-kd | Solglasögon Valeries design | Smycken min kommande design

Nu är det fredag och mannen i familjen har åkt iväg på en weekend. Bredvid mig ligger en lurvboll och sover och inifrån barnrummet hör jag Gugge snarka.

Williams outfit: Tröja & Jeans Zara | Skor Vans | Mössa H&M 

Min mamma jobbar ju inom förskolan, och hon har sagt att det är fler kids än någonsin som gråter på avdelningarna. Och lite skämtsamt sa hon att det måste vara Corona, vilket jag ändå fattar? William är ju ytterligare ett av alla tusentals barn som föddes under coronatider, och vårt liv är ju långt ifrån hur det var tidigare. Nu har det börjar rulla in en del mötesförfrågningar och events också, men oftast tar jag allt över länk eller så tackar jag nej. Men efter att jag och mamma hade den konversationen, så kände jag bara ”fuck it, klart han ska med mig och träffa folk”. Sagt och gjort!

Julia och Sanja<3

Räksallad med koriander och jordnötter nomnom.

Och skönt nog så är den här Guggen otippat social. Vem som helst får hålla och för det mesta så skrattar han. Corona verkar inte ha rört honom i ryggen (än iallafall). Så kanske får han hänga med på fler grejer framöver.

Jag vet inte om det är för att jag själv är ovan med att vara social, eller för att jag är lat och inte orkar ta med William, men alla dessa inbjudningarna skrämmer mig ändå lite. Jag vågar helt ärligt inte gå på allt? Hur gör man? Och framförallt: hur gör man med bebis?! Så mycket att ha i huvudet och ratta samtidigt. Svårast av allt känns ändå att stå och ha en konversation med någon, och samtidigt ta hand om en bebis. Hur gör alla influencers som är morsor?! Kan någon lära mig? Halllooooo? Glömdes jag bort?! Eller vart är min mamma-mentor?!

  1. Haha om det är till nån tröst så har jag jobbat på PR-byråsidan av allt eventande och det är ingen som tycker det är jobbigt när nån influencer tar med sig bebis, man löser det och alla har överseende över att det kan skrikas, tjoas och ammas ibland eller behöver gås ifrån bordet. Nema problema, vi är ju 99% kvinnor och alla är på samma sida i frågan om att man ska kunna vara både mamma och yrkesperson, så kör hårt och ta med dig lilla bebben – om något så är det ju världens bästa icebreaker istället för kallprat!

  2. Hur kommer det sig att det dragit igång med event och likande? Det är fortf rekommenderat att jobba hemifrån, hur meckigt det är är för alla. Jobbar på stort företag och vi får fortf ej vara på kontoret utan alla möten osv osv sker digitalt hur trist det än är. Detta gäller för de flesta jag känner, vissa får vara på kontoret ibland ngn gång i veckan.

    1. Det handlar inte om hur trist det än är. Det är en rekommendation ja, men det är också viktigt att komma ihåg att det finns många anledningar till att börja återgå också, såsom psykisk ohälsa. Det finns ingen anledning till att sitta bakom din skärm hemma med en pekpinne. Hon har tagit detta beslut och jobbar fortfarande stora delar hemifrån och hon har nog funderat på det fram och tillbaka själv.

  3. Det gör det inte lättare att man påverkats så mycket själv personligen, jag blir överväldigad av att helt plötsligt kunna träffa massa människor igen trots att jag alltid varit extremt social! Men man är inte van längre, och att du då dessutom ska ta med dig Gugge vilket är helt nytt för dig också förstår jag är överväldigande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi