Svarar på era frågor om flytten till Spanien

Jag har fått såå mycket frågor om våra planer på att resa ner till Spanien en sväng. Så jag tänker att jag summerar alla frågor jag har fått. Så kan jag bara hänvisa hit om någon undrar över någonting!

Fråga: Vad är det exakt ni ska göra?
Svar: Vi ska åka ner till Spanien i en månad och bo där! Orginalplanen var två månader, och att vi skulle dra i september. Men min kille kunde verkligen inte vara ifrån Sverige så länge med tanke på jobbet.

Fråga: När åker ni?
Svar: I slutet utav oktober! Så kommer vi hem igen i november. Jag är så glad över att vi valde att stanna hemma under september, pga maj och september är mina favvomånader!


Fråga: Varför just Marbella?

Svar: Vi har alltid sagt (alltså långt innan jag blev gravid eller att barn ens var på kartan) att vi ville ta en månad off med bara familjen innan vårt barn börjar på förskolan. Men då var alltid planen att åka någonstans i Asien (har flera ställen vi skulle vilja besöka). Dels eftersom att jag aldrig har varit där + att vi älskar asiatiskt mat + varmt klimat.

Sen har vi alltid sagt att vi vill upptäcka ännu mer utav länderna i Afrika ihop med våra framtida barn när dom blir äldre. Fick vi drömma skulle vi nog flytta ner till Sydafrika för att arbeta ideellt med djurhållning och barn i några år.

I ALLA FALL!!!! Sen kom corona och då blev förutsättningarna lite annorlunda. Vi ville resa inom Europa, gärna där det var varmt under hösten och där vi kände folk. Så då fick det bli Marbella! Flera kompisar har nämligen bestämt sig för att också åka ner. Wie!!! Så det här med att dra iväg en månad med bebis är långt ifrån en spontan grej, utan en dröm vi alltid har haft.


Fråga: Hur gör ni med Bruno?

Svar: Min mamma och syster har alltid tagit Bruno när vi har rest iväg innan, och han älskar att hänga med dem plus vår familjehund Happy. Så det har egentligen alltid varit vårt förstahands alternativ, då vi aldrig skulle kunna flyga med honom. Han är alldeles för skör för det. Det känns SKIT att vara ifrån honom, men han har det mycket bättre hemma.


Fråga: Vad gör ni med huset?

Svar: Vänner och familj kommer att låna huset och bo här i omgångar, och se till att blommorna vattnas med mera. Det känns sååå skönt att veta att det inte kommer att stå tomt. En firma ville hyra ut det, men vi sa faktiskt nej. Det kändes inte rätt.

Fråga: Vad ska ni göra därnere?
Svar: Inte jobba!!! Utan bara umgås, äta färska frukter direkt ifrån träden, promenera i värmen, äta långluncher, hänga på stranden, umgås med vänner mm mm.

Fråga: Är du nervös för att resa med bebis?
Svar: Absolut! Fast! Det känns ändå som att det kommer att gå bra. Nu efter att William hade krupp och mådde b*js så känns alla utmaningar med bebis som a piece of cake!!!

Fråga: Hur ska ni bo?
Svar: Vi har hyrt en lägenhet uppe i bergen vid en golfklubb. Det kommer bli supernice! Det är typ som ett radhus, med gräsmatta osv. Vi hyr utav några svenskar som vi blev rekommenderade. Men det fanns mycket boenden via AirBnb också.

Fråga: Velade ni mellan några andra ställen i Europa?
Svar: Ja, Palma och någonstans i Italien också. Men vi känner absolut flest människor i Marbella, och väldigt många har barn i exakt samma ålder som William. Vilket känns sååå kul!! Att resa ”själva” med familjen till något land eller någon liten by finns ju alltid kvar. Men nu blir vi så många därnere vilket känns superlyxigt. Om vi kommer iväg (tänker på corona) så tror jag att vi aldrig någonsin kommer att ångra den resan. Det kommer helt klart att bli ett minne för livet!


Fråga: Har ni bokat charter?

Svar: Nej, vi bor inte på något hotell eller dylikt. Utan allt är hyrt separat, flyg, lägenhet, bil osv.
Fråga: Vilken vagn kör ni på?!
Svar: Vi kommer åka ner med vår resevagn ifrån Elodie! Så smidigt. Vi älskar ju den nästan mer än våra vanliga vagnar. Så det blir nog bra. Det enda sköna med vår Stokke Xplory är att den är lättare för William att äta ur om vi sitter på restaurang typ. Men å andra sidan sover han mycket bättre i vår resevagn pga helt liggläge. Mina läsare som har haft samma resevagn har fått ta med den in på flyget, så det känns ju supersmutt.

Fråga: Vilka ”stora” barngrejer tar ni med ner?
Svar: Resevagnen, hans bilbarnstol och kanske hans hoppgunga. Vi ska försöka reka lite vad som finns därnere!! Men en hoppgunga eller gåstol är nästan ett måste hahaha. Eventuellt köper vi en IKEA barnmatsstol på plats, eller något av ovanstående som vi skänker bort efteråt.

Fråga: Vad hade ni för preferenser gällande boendet? 
Svar: Att det skulle ligga nära våra vänner, att det skulle ha alla larm som finns i hela världen typ, AC och ett extra rum ifall någon vi känner kommer och hälsar på 🙂

Denna bilden togs senast vi var nere i Marbella, det var på ett bröllop i september 2019. Jag har ju alltid sagt att jag hatar Marbella, och en del av den staden avskyr jag fortfarande. Men en annan del har jag börjat tycka om, och det är där vi kommer att bo och hänga hehe!!!


Just nu är jag bara såå glad över att det här blir av. Vi är ju riktiga hemmaälskare, så även om vi alltid har drömt om det här så tänkte jag nog att vi i slutet utav dagen skulle banga? Men våra grannar här i Nacka, drog utomlands med sina barn under en längre tid för tredje gången nu. Och det var så sjukt inspirerande!Nu flyttade dem visserligen till NYC i några år så det är ju lite skillnad…

Men bara att kunna resa som familj och att skapa minnen och erfarenheter tillsammans – känns så himla lockande, roligt och lyxigt framförallt. Det är absolut ingenting som jag tar för givet. Ååå just nu längtar jag så så mycket. Kanske för att vardagspusslet är otroligt svårt att lösa med: barn, jobb, hund, hus, vänner, familj, egentid osv osv haha.

    1. Haha tänkte samma? Isf har man ju flyttat varje sommar till olika länder sen man var liten ? Tror det ska låta lite mer än vad det är hehe

      1. Hehehe alltså jag är absolut inte uppväxt med privilegiet att kunna resa iväg utomlands i 1mån varje sommar men om du har det så önnar jag daj allt gömman!!!

    2. Hehe allra första planen var faktiskt att hyra ut huset, bo längre än en månad och jobba därnerifrån. Men sen sket det sig och blev inte av osv!! Och då hade det ju blivit en mini-flytt, så det satte sig liksom bara när vi pratar om det hahaha. Men hör ju själv nu att det är astöntigt. Det är ju bara en längre semester!!! (Även om vi inte riktigt kommer att semestra utan mer ha en vardag fast därnere)

      1. Fast ni skulle ju inte jobba? Jag hänger inte med alls 😂 men jätteroligt för er och ni kommer få det helt underbart. Jag upplever själv att livet är enklare med barn när man är bortrest, man sätter inte lika stora krav på sig själv utan mer det blir som det blir. Då brukar varje fall mina barn vara mer nöjda 😍

        1. Wie det ska bli så spännande!!!! Har ju aldrig rest utomlands med kiddo, men är så satans peppad just nu!!

          Alltså som egenföretagare har man ju alltid jobb. Vet själv att det blir rätt otydligt hehhh men jag tex har inga möten och bara ett samarbete inbokat. Och sen småjobb typ fota, redigera, skriva, uppdatera IG, planera jobbet tills jag kmr hem och svara på mail. Min kille har däremot möten, men inga så pass viktiga att han måste flyga hem. Han har inga visningar utav bilarna osv, men måste ändå svara på mail osv osv. Så vi har jobb men inget som vi typ ”räknas som jobb”. Pga inga viktiga deadlines under månaden vi är där. Så vi säger att vi ”har ledigt”. Men heeelt lediga är man ju aldrig. Hahaha woah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi