Igår skulle jag och Caroline egentligen ha ätit middag på Nosh & Chow men i sista sekund ställde vi in planerna och valde att äta hos oss istället. Hela gänget var ute igår, och jag var dödstrött från jobbet. Så det var faktiskt skönt att stanna hemma.
Vi började med champange, ost och nötter för att sedan glida in på P’s berömda pasta. Han är hejare på att laga mat, men speciellt pastor. Jag fick kramper i magen när vi skulle sova (vet fortfarande inte vad det är jag inte tål men jag antar gluten). Igår lagade han en laxpasta som var så drömmig.
Carro och jag pratade mycket om hur tacksamma vi är för livet, men också hur mycket saker vi tar för givet. De flesta av våra vänner äger sina stora nyrenoverade lägenheter med fin inredning. Vi åker på härliga semestrar, äter god mat och bär fina kläder. Men så är det ju bara för en liten klick i samhället. Alla har det inte så och det är lätt att glömma bort. Jag tänker att jag som äldre ska försöka hjälpa samhället mer. Vara fosterförälder, skänka mer pengar och kanske starta en ideell förening. Då skulle man kunna njuta av livet med 100% gott samvete.
Vår pasta kanske inte är supernyttig, men den är god och det är det som är meningen här i livet. Att man ska äta gott. Jag tror aldrig att jag har delat med mig av ett ”nyttigt” eller ”hälsosamt” tips här i bloggen. Det blir ni prackade med i alla andra sammanhang oavsett.
Ni var några som efterfrågade receptet på tryffelpastan han gjorde sist, så här kommer basen (sedan är det bara att byta ut proteinet egentligen). Såhär gör du:
– Fräs charlottenlök i en kastrull
– Häll i grädde (så mycket man vill men detta är grunden till såsen )
– Pressa i vitlök efter behag (vi tar 2 klyftor)
– Krydda med chilli och salt + peppar
– Häll i vit tryffelolja (vi kör på märket ZETA)
– Koka pasta
– När det är några minuter kvar på pastan så lägger du i upphackat protein, champinjoner osv i såsen utan att ha stekt det i förväg
– Riv ner parmesanost i såsen så att den blir lite tjockare
– Häll av pastan, sedan tillbaka i kastrullen tillsammans med såsen. Blanda då ner babyspenaten och blanda runt.
– Lägg upp på ett fat och riv över parmesan
KLART! Ni kommer garanterat få pluspoäng utav gästerna även fast det är världens enklaste rätt.
Så himla gott 😍
Så himla gott 😍
Mumsigt!
Mumsigt!
Gott!!
Gott!!
Gud vad gott det där såg ut!!
Gud vad gott det där såg ut!!
så gott det lät!
så gott det lät!
Ser ju så mumsigt ut!
Ser ju så mumsigt ut!
så gott
så gott
Ser supergott ut 😊
Ser supergott ut 😊
Hej! Älskar din blogg!! Såg idag på apoteket att de har kosttillskott som heter Gluten GO, som spjälkar upp gluten i spannmål. Jag är glutenintolerant (celiaki), men tyvärr hjälper dessa tabletter endast personer som är glutenkänsliga
Hej! Älskar din blogg!! Såg idag på apoteket att de har kosttillskott som heter Gluten GO, som spjälkar upp gluten i spannmål. Jag är glutenintolerant (celiaki), men tyvärr hjälper dessa tabletter endast personer som är glutenkänsliga
Var är de vita tallrikarna ifrån?? Letat efter dem lääääänge
Var är de vita tallrikarna ifrån?? Letat efter dem lääääänge