Vad jag gillar/ogillar för bloggar


-Jag gillar bloggare som bjuder på sig själva. Som är sig själva i bloggen. Det är viktigt då att ”skapa en image” inte är någonting som vinner i längden. Sluta spela en roll, det förvirrar (framförallt) yngre läsare och allting blir falskt då man inte förstår skillnaden om det är karaktären eller själva bloggaren som uttrycker sig.

-En stilren design. Inte så mycket färger hit och dit, enkla budskap. En bra självbeskrivning man fastnar för. Alla bilder i inläggen är lika stora (mycket viktigt enligt mig, har alltid bilder som är 680pix)

-Jag hatar bloggar vars inlägg är två meningar långa, det tyder på brist av fantasi och det blir inte kul att läsa alls.

-Jag läser ingen blogg där bloggaren endast lägger upp bilder på sig själv. Såklart det ska in en och en annan bild på en själv eftersom det är ens egen blogg. Men i varje inlägg?! Come on. Ta kort på vad du gör, klara bilder med skärpa, mycket ljus och fina färger.

-Att skriva ”hur mår ni idag?/vad gör ni idag?” i ett inlägg tycker inte jag tillhör bloggen. Det är en värdelös fråga man ställer för att vara trevlig. Trevlig emot vem? Bloggen är din och du behöver inte vara trevlig emot någon. Man kan undra andra saker, såsom vad läsare tror om det ena eller det andra. Nej…. Jag tycker inte att det är en fråga man ställer i sin blogg bara. Jag stör mig på såna bloggar och meningslösa frågor som ställs. Fråga någonting riktigt istället som får en att tänka till eller en fråga någon faktiskt svarar på.

-Jag hatar bloggar som inte lägger in bilder i sina inlägg. Jag har alltid det, oavsett.

-Härma inte andra i dina inlägg. Det syns så tydligt igenom. Om du tycker någon skrivit ett bra inlägg, klistra in det då och skriv vart du hittat det eller vem som har skrivit det. Detta har hänt mig mycket på senaste tiden. Plötsligt har mitt koncept om personliga texter/motivation/inspiration kopierats och i många fall skrivits om i andra ord. Blir ledsen av det då jag lägger ner mycket tid i mina texter och klurar länge på idéer. Så tar ni dom, utan att ens fråga? Klart jag tycker det är kul att mitt budskap nått ut och fler tar del av att ändra på den ytliga bloggvärlden men varför inte låta den som kommit på idén få äran? (någon borde starta en blogg där det läggs in fina texter ifrån en mänga olika bloggar, hur kul?! Som tumblr fast med inlägg istället för bilder!)

-Jag hatar att läsa inlägg där bloggaren använder sig utav förkortningar såsom mkt, tkr, drf osv osv. Det gör man i sms. Inte texter eller inlägg enligt mig.

-På plattformen där jag bloggar (forme) är ”grunddesignerna” gjorda så att inläggen täcker hela skärmen. Jag klarar på riktigt inte av sånt, när bilderna är så stora att jag måste scrolla i år för att komma förbi dom. Jag vill kunna se hela bilden, på samma gång som den inte ska vara förliten.

-Om du varit med en kompis vid namn Kajsa, jamen skriv det då. Varför ska du skriva att du varit med en ”vän”? Då blir plötsligt Maja, Kajsa och Stina bara tre utav ”dina vänner” (förstår om du varit på tex fest och inte rabblar alla, men att skriva din kompis namn du fikat med kan inte vara speciellt jobbigt). Folk tappar intresset och din blogg blir opersonlig.

-Skriv mycket om det du vet någonting om, då lär sig andra om det ämnet och fastnar för att du har någonting de söker. Sånt tycker jag är kul att läsa, någonting om något som någon vet någonting om.

Sen finns det ett tiotal andra saker jag gillar och ogillar med bloggar men här har ni ju en liten del!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi