Dagens tanke


Vad skulle hända om alla, precis alla, la ner sina bloggar samtidigt och började leva istället? Fokusera på saker som faktiskt är viktiga? Och alla läsarna kunde slappna av och inte bli stressade över att kolla in alla de 20 bloggar de läser dagligen. Vad skulle hända om man la ner hela den här bloggcyberspace världen som man varken kan se eller röra vid, men som är så avgörande i så mångas liv? Skulle jorden bli en bättre plats för alla de osäkra tjejer och killar som kämpar för att leva upp till de ideal som ställs i de sociala medierna? Vad skulle hända om man tog bort instagram och alla småflickor fick försöka få bekräftelse i det riktiga livet? Växa upp på egen hand och inte haka sig fast vid hur mycket man är värd som människa pga hur många likes man får på sina bilder? Skulle folk sluta överväga att tatuera sig för att de inte längre såg någon annan ha ett infinity tecken på handleden som alla har på instagram/tumblr etc.
Tänk hur många timmar sammanlagt i ditt liv du lagt ner på att vara aktiv och social i olika medier och tänk allting du kunde gjort istället? Det finns många fördelar med bloggar men allt som allt så ser jag flest nackdelar. Facebook har en mening, att hålla kontakten eller finna kontakten med människor i ens omgivning. Vad har bloggar för mening? Att bygga upp ett ytligt skal där bara de ”bästa” delarna får vara med. Allt för att okända människor ska ”gilla” ens liv och fortsätta läsa. Visst vissa försöker sprida glädje yadayada, men man vill fortfarande hålla mycket privat och inte gå ut med för mycket. Men varför har man en blogg då? Den SKA vara personlig och man ska ta upp de privata delarna, annars kan man aldrig påstå att ens blogg handlar om ”ens liv”. Spårar lite nu kanske, men ta er en funderare varför ni läser vissas bloggar och andra inte. Idag när jag tänkte igenom så kikar jag in på ett flertal bloggar, endast för att jag anser bloggaren vara snygg, därav jag fortsätter läsa. Ta Kenzas blogg tillexempel (jag har ingenting emot Kenza men så ni förstår hur jag tänker), hur många stannade inte kvar på hennes blogg, enbart för att hon var snygg? Och vad skriver hon om? Ytligt vad som händer när hon är ute och reser samt om alla hennes kläder i princip. Vad är personligt i hennes blogg? Någon gång har hon skrivit att läsarna inte förstår att hennes liv inte är perfekt och att hon också mår dåligt ibland, då tänker jag såhär. Men vad ska man tro då? Du nämner aldrig att du mår dåligt, eller varför. Så hur ska man veta bättre? 
Sociala medier i all ära men glöm inte att folk utelämnar mer av sitt liv än vad de skriver om. Ingen har ett perfekt liv och ingen är perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi