Kan man mäta kärlek?

petter oc hajg
Tagit upp detta ämne förut i min förra blogg, men jag tror inte att alla läste det inlägget. Så kände att det var dags att skriva om det igen.

Dagens samhälle är så otroligt ytligt. Jo men för, ”Petter älskar inte dig lika mycket som du älskar han, för han lägger inte upp lika många bilder på dig som du gör på han på instagram”. Ursäkta, sen NÄR började kärlek mätas i antal bilder som kommer upp på sociala medier? I folks ögon är par som ständigt lägger upp bilder på varandra även mer kära, än de par som avstår ifrån detta. Och par som ofta lägger upp bilder får småflickor att tro att deras förhållande är helt perfekt. Jag menar inte att man ska sluta lägga upp bilder på sin partner, det jag menar är att småtjejer måste bli mer kritiska och behöver få en större förståelse för vad kärlek faktiskt är. För även om ett par lägger upp tusen bilder om dagen på varandra, betyder inte det att de har ett perfekt förhållande, eller älskar varandra mer än vad något annat par gör. Det som visas utåt är alltid en fasad, glöm inte det. Bakom kulisserna kan ett par sprudla av kärlek, men de väljer att inte lägga ut den för allmän beskådan.

Självklart ska man lägga upp bilder på sin partner om man vill det, men vissa gör det av fel skäl. Eftersom att folk dömer andras förhållanden utifrån hur fina bilder som läggs upp, hur många och hur ofta de läggs upp så blir det lätt att man blir rädd för vad andra tror om ens förhållande. Bilderna blir då som ett bevis för andra att man visst har det bra. För det är det folk tror när bilder läggs upp. Vilken fråga tror ni är vanligast, ”Varför lägger ni INTE upp bilder på varandra?” eller frågan ”VARFÖR lägger ni upp bilder på varandra?” ? 

 1. Känns väldigt pikat till mig och Rasmus igen eftersom det är nästan exakt ett likadant inlägg du skrev förut, dock nämnde du inte oss denna gången vilket jag uppskattar. Men alla par är olika! Vissa vill lägga upp bilder, andra inte. Vill jag och andra par visa upp vår kärlek är väl det helt underbart!? Förstår inte varför det ska bli en sån negativ sak helt plötsligt!

 2. Känns väldigt pikat till mig och Rasmus igen eftersom det är nästan exakt ett likadant inlägg du skrev förut, dock nämnde du inte oss denna gången vilket jag uppskattar. Men alla par är olika! Vissa vill lägga upp bilder, andra inte. Vill jag och andra par visa upp vår kärlek är väl det helt underbart!? Förstår inte varför det ska bli en sån negativ sak helt plötsligt!

 3. Neej! Jag menar verkligen inte att det är något negativt, om jag hade tyckt det hade jag ju aldrig lagt upp massa bilder på mig och Petter! 🙂 Och riktar det VERKLIGEN INTE mot er!! 🙂 Använde inte er som exempel på ett par som lägger upp fina bilder denna gången, just för att det blev så riktat mot er då i alla fall, trots att det inte var min avsikt. Som sagt, de som lägger upp bilder gör INGET fel i det, utan det som är, är att par som inte lägger upp bilder INTE gör något fel de heller! 🙂 Kram

 4. Neej! Jag menar verkligen inte att det är något negativt, om jag hade tyckt det hade jag ju aldrig lagt upp massa bilder på mig och Petter! 🙂 Och riktar det VERKLIGEN INTE mot er!! 🙂 Använde inte er som exempel på ett par som lägger upp fina bilder denna gången, just för att det blev så riktat mot er då i alla fall, trots att det inte var min avsikt. Som sagt, de som lägger upp bilder gör INGET fel i det, utan det som är, är att par som inte lägger upp bilder INTE gör något fel de heller! 🙂 Kram

 5. Det är jättekloka ord men det känns lite som att du drar de så kallade småflickorna över en kamm. Jag tror inte att den här uppfattningen handlar om ålder utan om erfarenhet och äns egen åsikt.  🙂 

 6. Det är jättekloka ord men det känns lite som att du drar de så kallade småflickorna över en kamm. Jag tror inte att den här uppfattningen handlar om ålder utan om erfarenhet och äns egen åsikt.  🙂 

 7. Jag håller med dig Ellinor
  Det är ofta par som är tillsammans då den ena bara lägger upp bilder och den andra inte, som får kommenterar om att den ena älskar den andra mera och tvärt om.
  Jag tror tillochmed att VISSA par som hela tiden lägger upp bilder på varann kan ha ett sämre förhållande än det paret som inte lägger upp lika mycket. Men det kan ju handla om vad som helst behöver inte handla om de sociala medierna.. Tror vi tänker för mycket på sociala medier hela tiden.
  Och detta var inte pikat till någon. Detta var med säkerhet taget från Ellinors egna erfaraneheter.
  Kram amanda

 8. Jag håller med dig Ellinor
  Det är ofta par som är tillsammans då den ena bara lägger upp bilder och den andra inte, som får kommenterar om att den ena älskar den andra mera och tvärt om.
  Jag tror tillochmed att VISSA par som hela tiden lägger upp bilder på varann kan ha ett sämre förhållande än det paret som inte lägger upp lika mycket. Men det kan ju handla om vad som helst behöver inte handla om de sociala medierna.. Tror vi tänker för mycket på sociala medier hela tiden.
  Och detta var inte pikat till någon. Detta var med säkerhet taget från Ellinors egna erfaraneheter.
  Kram amanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi