Tillsammans står vi upp trots kommentarer

HAVET
Jag är SÅ glad just nu. Förstått att ni är en del långa tjejer därute som läser min blogg, och det värmer så himla mycket i hjärtat på något vis. Jag är inte ensam!!! Är så himla glad över att jag kunnat inspirera er till att vara stolta över era långa kroppar och jag har fått otroligt många meddelanden de senaste dygnen för att tjejer har börjat våga vara stolta över sina kroppar. Långa som korta, breda som smala, mörka som ljusa. DET mina vänner, är precis varför jag startade den här bloggen. För att vi skulle växa tillsammans.  

Fick dock en kommentar idag i bloggen som gjorde mig smått irriterad.Du har jätte fina ben tycker jag. Men det år synd att du ska få dig framstå som ett offer bara för att du är lång. Hon i kassan menade säkert INGET illa!!” Jag tror verkligen inte heller att tjejen i kassan hade kommenterat min längd om hon visste hur sårad jag blev. Men det är precis det, att hon tar sig friheten att ens yttra sig över min kroppsbyggnad och dessutom tro att jag inte skulle bli ledsen. Att hon inte förstår att en kommentar kring min längd sårar. Hade hon sagt till någon riktigt stor person att de största jeansen var för små hade ju hen blivit super ledsen. Varför trodde hon att jag inte skulle bli ledsen då? När hon sa att de längsta jeasen de hade var för korta för mig? Det är samma sak som när folk kommenterar att någon är ”för smal” eller ”för kort”, självklart blir man ledsen. För det låter inte alls positivt att få höra. Och det är inte att jag överreagerar. Jag känner som jag känner och det kan jag inte rå för. Jag blir ledsen och tar åt mig av en kommentar, och det är inte mitt fel, utan det är kommentaren det är fel på. 

Så många komplimanger jag fått för min längd på senaste har jag inte fått under hela min livstid. Och alla komplimanger jag fått tycker jag att alla ni andra långa tjejer också ska ta åt er av. På bara några timmar utav mitt liv har jag helt ändrat inställning till min kroppsbyggnad. Jag tror fortfarande att jag någon gång kommer bli osäker utav alla de där blickarna eller kommentarerna man får höra, men jag kommer skaka av mig dom. Jag är född i den här kroppen och kan inte göra någonting åt saken. Så kan ni alla som läser min blogg lova mig att om ni någon gång ska yttra er kring någons kroppsbyggnad i framtiden igen så ska det vara i en positiv bemärkelse? Det kommer spara så många tårar och sätta så många leenden på folks läppar!

 1. Hej Ellinor!
  Du inspirerar mig otroligt mycket genom att skriva om det här. Jag är själv relativt lång och har tyckt att det har varit så otroligt jobbigt. Nu de senaste två åren har jag precis börjat tycka att det är okej att vara lång, tills jag träffade en kille som jag är intresserad av som är i stort sätt lika lång som mig. Alla kommentarer om att killen ”ska” vara längre får mig att tveka. Jag tycker verkligen om honom ovh jag vet att något så fånigt inte spelar någon roll, men jag står inte ut med kommentarerna som följer + att jag vet att han tycker att hans längd är en svag punkt. Jag vill egentligen fråga vad jag ska göra, men jag vet ju redan att jag borde ignorera det. Men efter så lång tid då jag har varit osäker på grund av min längd så är det fruktansvärt svårt…

 2. Hej Ellinor!
  Du inspirerar mig otroligt mycket genom att skriva om det här. Jag är själv relativt lång och har tyckt att det har varit så otroligt jobbigt. Nu de senaste två åren har jag precis börjat tycka att det är okej att vara lång, tills jag träffade en kille som jag är intresserad av som är i stort sätt lika lång som mig. Alla kommentarer om att killen ”ska” vara längre får mig att tveka. Jag tycker verkligen om honom ovh jag vet att något så fånigt inte spelar någon roll, men jag står inte ut med kommentarerna som följer + att jag vet att han tycker att hans längd är en svag punkt. Jag vill egentligen fråga vad jag ska göra, men jag vet ju redan att jag borde ignorera det. Men efter så lång tid då jag har varit osäker på grund av min längd så är det fruktansvärt svårt…

 3. Det tar tid att trivas med sig själv. Jag har alltid varit lång och idag är jag 188cm och kanske kommer att växa och bli ännu längre. Jag känner igen mig i allt du skriver, och tyvärr är det inte så många som förstår att alla är olika och tar åt sig olika kommentarer. Något som även kan vara jobbigt är när folk som är kortare och klagar över sin längd, att hen är för lång (när personen är ca 10cm kortare än mig). Vill bara säga att du inspirerar mig otroligt mycket och idag försöker jag att se positiva saker i min längd.

 4. Det tar tid att trivas med sig själv. Jag har alltid varit lång och idag är jag 188cm och kanske kommer att växa och bli ännu längre. Jag känner igen mig i allt du skriver, och tyvärr är det inte så många som förstår att alla är olika och tar åt sig olika kommentarer. Något som även kan vara jobbigt är när folk som är kortare och klagar över sin längd, att hen är för lång (när personen är ca 10cm kortare än mig). Vill bara säga att du inspirerar mig otroligt mycket och idag försöker jag att se positiva saker i min längd.

 5. Du är en sån himla fin människa. Bästa förebilden för många inklusive mig! Jag har fått höra hela mitt liv hur lång jag är och hur roligt det ser ut när jag går bredvid min kompis som är 1.56. Det är precis lika elakt och säga det som att säga att det ser roligt ut när en tjock går bredvid en smal. Jag hoppas att de ”normal långa” kan ta åt sig och tänka på vad de säger. Älskar din blogg. Den är så sjukt inspirerande. Puss på dig 😀

 6. Du är en sån himla fin människa. Bästa förebilden för många inklusive mig! Jag har fått höra hela mitt liv hur lång jag är och hur roligt det ser ut när jag går bredvid min kompis som är 1.56. Det är precis lika elakt och säga det som att säga att det ser roligt ut när en tjock går bredvid en smal. Jag hoppas att de ”normal långa” kan ta åt sig och tänka på vad de säger. Älskar din blogg. Den är så sjukt inspirerande. Puss på dig 😀

 7. Jag förstår EXAKT vad du menar!! Men på riktigt, om du skiter i honom för att ALLA ANDRA PÅPEKAR HANS LÄNGD tror du inte att du skulle ångra dig i efterhand då? Låt inte dig själv göra saker du vill för att du är rädd för vad andra ska tycka, då kommer du inte komma någonstans i livet! Kör ditt race. Försökt ha samma inställning som mig: vem fan bryr sig? För på riktigt, VEM FAN BRYR SIG! Du ska göra det du vill i ditt liv och inte låta någon annan välja åt dig. Kram fina du!

 8. Jag förstår EXAKT vad du menar!! Men på riktigt, om du skiter i honom för att ALLA ANDRA PÅPEKAR HANS LÄNGD tror du inte att du skulle ångra dig i efterhand då? Låt inte dig själv göra saker du vill för att du är rädd för vad andra ska tycka, då kommer du inte komma någonstans i livet! Kör ditt race. Försökt ha samma inställning som mig: vem fan bryr sig? För på riktigt, VEM FAN BRYR SIG! Du ska göra det du vill i ditt liv och inte låta någon annan välja åt dig. Kram fina du!

 9. Gud vilket peppande person du är!!
  Jag är själv 14 är 180 och har ALLTID varit längst i klassen!
  Folk kommenterar jämt ååh Gud va lång du är känner mig så kort! Och håller med dig att man mår dåligt av dom kommentarerna! Tack för inlägget!!

 10. Gud vilket peppande person du är!!
  Jag är själv 14 är 180 och har ALLTID varit längst i klassen!
  Folk kommenterar jämt ååh Gud va lång du är känner mig så kort! Och håller med dig att man mår dåligt av dom kommentarerna! Tack för inlägget!!

 11. Det är så skönt att läsa blogginlägg som detta! Jag är också väldigt lång (1,86) och jag får dagligen höra hur lång jag är och hur smal och ”spinkig” jag är. Längden har jag vant mig vid att höra, så nu tar jag inte åt mig så mycket. Jag är den jag är och det är inget jag kan göra åt det. Dessutom spelar jag volleyboll, och då är det en riktigt stor fördel att vara lång, så varje dag får jag ”nytta” av min längd. Men det som jag är trött på att höra är när folk kallar mig spinkig eller väldigt smal. Det låter säkert som en komplimang i mångas öron, men jag vill inte vara spinkig. Vill att folk ska förstå att det är exakt lika taskigt att kalla någon spinkig som fet. Jag börjar även här ta åt mig mindre, och vara glad över den jag är! Vill bara att alla ska förstå att alla är vi fina på våra egna vis, och ingen ska behöva bli kränkt för den man är! Så heja dig!! 🙂

 12. Det är så skönt att läsa blogginlägg som detta! Jag är också väldigt lång (1,86) och jag får dagligen höra hur lång jag är och hur smal och ”spinkig” jag är. Längden har jag vant mig vid att höra, så nu tar jag inte åt mig så mycket. Jag är den jag är och det är inget jag kan göra åt det. Dessutom spelar jag volleyboll, och då är det en riktigt stor fördel att vara lång, så varje dag får jag ”nytta” av min längd. Men det som jag är trött på att höra är när folk kallar mig spinkig eller väldigt smal. Det låter säkert som en komplimang i mångas öron, men jag vill inte vara spinkig. Vill att folk ska förstå att det är exakt lika taskigt att kalla någon spinkig som fet. Jag börjar även här ta åt mig mindre, och vara glad över den jag är! Vill bara att alla ska förstå att alla är vi fina på våra egna vis, och ingen ska behöva bli kränkt för den man är! Så heja dig!! 🙂

 13. Det är så skönt att läsa blogginlägg som detta! Jag är också väldigt lång (1,86) och jag får dagligen höra hur lång jag är och hur smal och ”spinkig” jag är. Längden har jag vant mig vid att höra, så nu tar jag inte åt mig så mycket. Jag är den jag är och det är inget jag kan göra åt det. Dessutom spelar jag volleyboll, och då är det en riktigt stor fördel att vara lång, så varje dag får jag ”nytta” av min längd. Men det som jag är trött på att höra är när folk kallar mig spinkig eller väldigt smal. Det låter säkert som en komplimang i mångas öron, men jag vill inte vara spinkig. Vill att folk ska förstå att det är exakt lika taskigt att kalla någon spinkig som fet. Jag börjar även här ta åt mig mindre, och vara glad över den jag är! Vill bara att alla ska förstå att alla är vi fina på våra egna vis, och ingen ska behöva bli kränkt för den man är! Så heja dig, heja mig, heja alla! 🙂

 14. Det är så skönt att läsa blogginlägg som detta! Jag är också väldigt lång (1,86) och jag får dagligen höra hur lång jag är och hur smal och ”spinkig” jag är. Längden har jag vant mig vid att höra, så nu tar jag inte åt mig så mycket. Jag är den jag är och det är inget jag kan göra åt det. Dessutom spelar jag volleyboll, och då är det en riktigt stor fördel att vara lång, så varje dag får jag ”nytta” av min längd. Men det som jag är trött på att höra är när folk kallar mig spinkig eller väldigt smal. Det låter säkert som en komplimang i mångas öron, men jag vill inte vara spinkig. Vill att folk ska förstå att det är exakt lika taskigt att kalla någon spinkig som fet. Jag börjar även här ta åt mig mindre, och vara glad över den jag är! Vill bara att alla ska förstå att alla är vi fina på våra egna vis, och ingen ska behöva bli kränkt för den man är! Så heja dig, heja mig, heja alla! 🙂

 15. Det är lite ironiskt att du får hat-kommentarer om din längd när alla tjejer drömmer om att se ut som du. Du är vacker, har en otrolig kropp och är så jävla ståtlig helt enkelt. Du skulle kunna gå förbi en modell argentur och dom skulle gråta blod ifall du sa nej till att jobba med dom. Alla söker också efter långa tjejer till tex. fasionshows och liknande. Varför? Jo, för att det är snyggt? Nu menar jag inte att vara kort inte är snyggt, för jag tycker båda är sjukt charmigt. Men de flesta som söker till att bli tex. modeller blir ofta nekade för att de är ”för korta”. Jag tycker dock att längden ej skall spela någon roll, men men…
   Hursomhelst så rockar du din längd så hårt. Du bär fram den med stålthet och det är svårt att missa dig pga din utstrålning. Keep it up! 

 16. Det är lite ironiskt att du får hat-kommentarer om din längd när alla tjejer drömmer om att se ut som du. Du är vacker, har en otrolig kropp och är så jävla ståtlig helt enkelt. Du skulle kunna gå förbi en modell argentur och dom skulle gråta blod ifall du sa nej till att jobba med dom. Alla söker också efter långa tjejer till tex. fasionshows och liknande. Varför? Jo, för att det är snyggt? Nu menar jag inte att vara kort inte är snyggt, för jag tycker båda är sjukt charmigt. Men de flesta som söker till att bli tex. modeller blir ofta nekade för att de är ”för korta”. Jag tycker dock att längden ej skall spela någon roll, men men…
   Hursomhelst så rockar du din längd så hårt. Du bär fram den med stålthet och det är svårt att missa dig pga din utstrålning. Keep it up! 

 17. I helgen hade jag för första gången i mitt liv högklackadeskor på mig, och jag kände mig så himla fin! Jag är iofs ”bara” 176cm men alla mina vänner är runt 160cm och de har alltid mer eller mindre skrattat åt mig när jag har sagt att jag skulle vilja ha klackar på mig. Denna helgen struntade jag dock i det. Och alla andra kommentarer som ”Herregud vad lång du är” osv. Jag struntade i allt och bara dansade och hade en av de bästa kvällarna i mitt liv.
  Tack!

 18. I helgen hade jag för första gången i mitt liv högklackadeskor på mig, och jag kände mig så himla fin! Jag är iofs ”bara” 176cm men alla mina vänner är runt 160cm och de har alltid mer eller mindre skrattat åt mig när jag har sagt att jag skulle vilja ha klackar på mig. Denna helgen struntade jag dock i det. Och alla andra kommentarer som ”Herregud vad lång du är” osv. Jag struntade i allt och bara dansade och hade en av de bästa kvällarna i mitt liv.
  Tack!

 19. Hej! Inspirerande inlägg, verkligen! Jag är ca. 175cm och har ofta komplex över det. Speciellt när man vistas med de 10st bästa vännerna som är 10cm eller mer kortare än mig. Att ha klackar kommer inte ens mig i tanken. Jag älskar klackar, det gör jag men aldrig,aldrig att jag skulle ta på mig ett par klackar till en fest eller på vardagen. Enda gången jag användt klackar var på konfirmationen och på någon avslutning. Jag avundas jätte mycket på de som är passligt korta för att gå i klackar.
  Sen har jag alltid också jätte problem med att hitta byxor till mig. De är oftast för korta eller helt exakt ner vid vristen. Men man vill ju ha ett par byxor som är lite ”vikta” nertill, om du fattar vad jag menar.
  Har du tips på butiker som ofta har bra jeans för ett par flaggstånge-ben?

 20. Hej! Inspirerande inlägg, verkligen! Jag är ca. 175cm och har ofta komplex över det. Speciellt när man vistas med de 10st bästa vännerna som är 10cm eller mer kortare än mig. Att ha klackar kommer inte ens mig i tanken. Jag älskar klackar, det gör jag men aldrig,aldrig att jag skulle ta på mig ett par klackar till en fest eller på vardagen. Enda gången jag användt klackar var på konfirmationen och på någon avslutning. Jag avundas jätte mycket på de som är passligt korta för att gå i klackar.
  Sen har jag alltid också jätte problem med att hitta byxor till mig. De är oftast för korta eller helt exakt ner vid vristen. Men man vill ju ha ett par byxor som är lite ”vikta” nertill, om du fattar vad jag menar.
  Har du tips på butiker som ofta har bra jeans för ett par flaggstånge-ben?

 21. Jag är väldigt kort, tror inte jag växer så mycket mer. (1.60) Det suger verkligen för, inga modeller är typ korta? Långa ben är mycket snyggare då jeans/andra byxor sitter snyggare.. jag vet inte, har alltid velat bli lång! Och när jag fick reda på att jag inte kommer bli det, kändes det som ett slag i magen. 

 22. Jag är väldigt kort, tror inte jag växer så mycket mer. (1.60) Det suger verkligen för, inga modeller är typ korta? Långa ben är mycket snyggare då jeans/andra byxor sitter snyggare.. jag vet inte, har alltid velat bli lång! Och när jag fick reda på att jag inte kommer bli det, kändes det som ett slag i magen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi