Att komma över någon

er
Som ni vet har ju jag och min kompis Moa varsinna kik-konton dit tjejer och killar kan höra av sig om de behöver någon att prata med. Vi båda får alla möjliga frågor (Moa berättar aldrig för mig vad någon person skrivit, vad ni heter osv) men vi har kommit fram till att den mest ställda frågan är ”hur kommer jag över mitt ex?”.

Det är många av oss som känt den där känslan, som äter upp en inifrån. När saknaden tar över och det blir för jobbigt att hantera. Några av oss sitter bara tysta och stirrar in i väggen medan andra bryter ihop. Några av oss håller allt inombords, andra öppnar sig för alla. Några för stöd, andra inte. Men vet ni vad? I slutändan så tar vi oss alla ur det. Tillslut glömmer man bort att vara ledsen även fast det kanske känns så himla långt bort just nu. 

Jag har märkt att avsluten med en partner är väldigt avgörande för hur snabbt någon ska kunna gå vidare. Om man inte fått ett tydligt nej så tror man att det finns en liten chans att man kanske blir tillsammans igen. Har kompisar som har tvingat sina ex att säga att de aldrig någonsin kommer att bli dem igen, bara för att släcka allt hopp. Vet även flera som bett sina ex blocka dem på sociala medier, endast för att man inte ska kunna gå in och kolla vad personen har för sig hela tiden.

Beroende på situation givetvis så ger jag olika tips och råd för hur jag hade gjort för att sakta börja läka. En bra början är att göra allt för att inte riva upp sår, alltså radera det som finns kvar av personen. Ta bort alla bilder, sms, blocka hen överallt osv. Då blir du inte påmind. Samma med ”era” låtar. Radera varenda en. Till en början förstår jag om ni bara vill ligga i sängen med täcket draget över huvudet, men inom sinom tid måste ni försöka leva igen. Försöka få vardagen att vara densamma, utan din partner. Gör det där du brukar älska. Lägg ner all den energi som finns kvar, om det så är på träningen eller skolan så gör det. Då hamnar automatiskt fokuset någon annanstans och du tänker mindre på vad som gör dig ledsen.

Nätterna är för många jobbigast. När mörkret tar över och man ligger där själv. Försök att sova med kompisar istället, så du kan somna med ett leende. I många förhållanden ringer man varandra varje kväll man inte sover tillsammans, för att säga godnatt. Om ni gjorde det, så ring en kompis och prata med hen istället. Försök verkligen att få ut all smärta genom att prata med vänner. Försök att le fastän hjärtat drar ner mungiporna. Försök. Fastän det känns omöjligt. 

Det tar olika långa tid för alla, men det är en sak som är säker. Vi alla klarar det. Det kommer komma en dag när tankarna på hen inte gör ont längre. Det kommer komma en dag när du inte blir ledsen av era minnen. Det kommer komma en dag när du gått vidare, och det livet känns bra i alla fall. 

  1. Det där var bland det finaste jag har läst. Det är så jävla sant alltihop och du skriver så himla bra. Tack för en skitbra och läsvärd blogg!

  2. Det där var bland det finaste jag har läst. Det är så jävla sant alltihop och du skriver så himla bra. Tack för en skitbra och läsvärd blogg!

  3. det känns som du skrev av precis hur jag känner! detta behövdes verkligen:)
    det skulle va såå kul om du skulle börja göra lite videoinlägg här också!

  4. det känns som du skrev av precis hur jag känner! detta behövdes verkligen:)
    det skulle va såå kul om du skulle börja göra lite videoinlägg här också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi