Ändrar min kost

DSC02754DSC02756
Hittade lite köttfärs hemma idag, som jag hacka ner morötter i, sedan tilsatte jag tomat, paprika, majs och avokado! Perfekt god, mättande och nyttig lunch!

Som ni vet drar jag ju igång 100% med allt när allt mitt plugg är inlämnat, dvs sista veckan i maj. Som ni vet är ju min kropp egentligen van med att träna handboll på elitnivå, så att gå ifrån det till att inte träna alls mår varken min min kropp eller jag bra av. Så jag kommer inte bara köra gasen i botten med bloggen utan även med träningen. Min astma har blivit tio gånger värre nu när jag inte rör på mig, jag är inte alls lika pigg osv så jag längtar verkligen så himla mycket!!

Men jag tänkte tjuvstarta lite med att börja göra några små ändringar i min kost. Bland annat att skära ner lite på kolhydraterna (äter nästan bara pasta/potatis osv nu och inget protein alls).

-Det går i min släkt att vi är känsliga för kolhydrater, så min mage sväller ofta upp och gör ont. Men det ska jag som sagt testa och se ifall det försvinner nu!
– Sen ska jag äta mer grönsaker. Jag gillar inga gröna grönsaker alls egentligen men ska försöka lära mig nu. 
– Äta mer regenbundet. Ibland äter jag ingenting alls på en hel dag, ibland äter jag 20ggr. Så jag ska försöka äta 6 nyttiga mål om dagen i alla fall.
– Ta alla mina kosttillskott ifrån Fitnessguru (vitaminer bla)
– Byta ut simpla saker såsom kvarg istället för glass mm.
– Och sist, inte välja godis framför nyttigare alternativ såsom frukt (nu om jag är sugen på något väljer jag alltid någonting sött)
– Inte dricka alkohol

Utöver detta ska jag även försöka springa när jag har tid på helgerna. Förr var jag en höjdare på att springa, så länge jag tog min astma medicin, men nu har jag svårt att gå i trappor utan att jag sipprar efter luft (även lovat mig själv att ta mina mediciner varje morgon för astman så att detta inte ska bli ännu värre). 

Har ni några frågor? Det här var självklart för mig förut, men i och med att jag inte tränat så blir det enklare att äta dåligt enligt mig. Men som sagt, nu kör jag!

 1. Hej! Måste först säga att jag tycker att din blogg är otroligt bra och du verkar vara en så klok människa! Massa cred till dig!

  Jo, jag har ett förslag på ett inlägg som jag, och säkert många andra skulle tycka om att läsa. Det vore väldigt kul att läsa dina tankar och erfarenheter om obesvarad kärlek, både när det gäller personer man känner och kändisar!

  Kram

 2. Hej! Måste först säga att jag tycker att din blogg är otroligt bra och du verkar vara en så klok människa! Massa cred till dig!

  Jo, jag har ett förslag på ett inlägg som jag, och säkert många andra skulle tycka om att läsa. Det vore väldigt kul att läsa dina tankar och erfarenheter om obesvarad kärlek, både när det gäller personer man känner och kändisar!

  Kram

 3. Vad roligt! Ska också försöka ta tag i träningen och kosten! Kommer du endast att springa på helger eller kommer du lägga in någon annan träningsform om du får tid? Sen hur kommer en typiskt mat-dag se ut för dig? 🙂 kram

 4. Vad roligt! Ska också försöka ta tag i träningen och kosten! Kommer du endast att springa på helger eller kommer du lägga in någon annan träningsform om du får tid? Sen hur kommer en typiskt mat-dag se ut för dig? 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi