Hur jag tappade 5 cm runt midjan på 4 dagar

P1010738 pdotter
Vill först och främst förtydliga att detta inlägg verkligen inte är menat att trigga någon, och hur jag gick till väga kommer inte fungera på någon som inte har samma symptom som jag hade.

De senaste åren har jag haft problem med maten. Eller själva maten har aldrig varit ett problem, utan snarare hur min mage har reagerat på den. För när jag har ätit har min mage svullnat upp och gjort ont. Vi har testat mig för allt, laktos, magkatarr, vanlig stressmage etc. Jag har fått äta massa olika tabletter och kosttillskott för att testa om min mage skulle reagera positivt på detta och sluta svullna upp. Men ingenting har gett resultat.

Detta problem har mina föräldrar också, liksom mina morföräldrar. Så nu kände jag att det var dags att gå till botten med detta, och skrev upp varje gång min mage svullnade upp som mest och det visade sig vara efter pannkakor, bröd, pasta etc. Så därför har jag nu under fyra dagar dragit ner på kolhydrater ganska rejält. Jag äter det fortfarande, men väljer sallad till köttet istället för potatis etc. Ja ni förstår!

Sen äter jag även efter ett matschema, så att jag äter regelbundna tider varje  dag. Så typ varje 2,5h så äter jag någonting. Tex frukost vid 9, mellanmål vid halv 12, lunch vid 14 osv. Så jag äter många gånger om dagen, men inte speciellt mycket kolhydrater. Och det är så sjukt, för all min svullnad runt magen är borta och likaså låren!

Många är sockerberoende men jag har alltid såhär i efterhand insett att jag är kolhydrats-beroende. När andra har stått och tänkt på att en chokladkaka skulle sitta fint, står jag och fantiserar om en påse bullar, en varmkorv eller liknande. Så det är ju inte så konstigt att min mage har reagerat dåligt.

Varför jag skriver ut detta är för att jag vet många som har samma problem, bland annat hälften av alla mina släktingar. Är så glad att jag hittat någonting som äntligen hjälper och kommer självklart inte sluta äta bullar eller sånt, men när jag äter det så får jag ju räkna med att få ont och bli svullen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi