Firande, akuten och gluten

P1010790P1010787P1010784P1010804P1010796
Hej på er! Igår firade jag som sagt min tjejkompis Emma (grattis igen härliga du!) och hann inte skriva något inlägg varken innan eller efter det därav utebliven bloggning. 

Gårkvällen var som en sån där perfekt sommarkväll är. Vi alla åkte hem till Emma i Hammarby Sjöstad och åt ost och kex, bär och drack vin till samtidigt som solen sakta gick ner. Spräckte alltså mitt ”kolhydrats/socker/alkohol förbud” (min mage mår bara bra utan allt detta). Sen drog jag igång partajet och satte på Håkan på högsta volym. Då gick Malin och jag crazy såklart! Efter det åkte vi in till stan med födelsedags barnets ballonger och livade upp stämningen inne på Solidaritet.Var till en början inte så mycket folk, vilket jag uppskattade eftersom att jag började få ont i magen. Men vi körde på och tillslut blev det bara svårare och svårare för mig att ens andas med mina magsmärtor, så jag stampade in på vippen och tog för mig av sofforna (enda sittplatserna på hela stället vilket är super idiotiskt!). Härdade smärtan och festade på med några killar som nära på tvingade i mig shots medans jag endast ville ha vatten. Nej usch mådde verkligen inte bra, så kvällen slutade pannkaka och jag ville bara till akuten och göra ett glutentest för att se om det var det. Ringde vårguiden och dem sa att jag skulle åka in morgonen därpå om jag fortfarande hade samma smärtor.

När jag vaknade var smärtan borta men min mage var helt svullen precis som den alltid är (om jag har ätit någonting). Och nu är den supersvullen igen efter att jag har ätit en macka och ett glas mjölk. Vill verkligen veta om jag är glutenintolerant. Om så är fallet kommer jag bryta ihop och tappa livslusten. För mat (allt som man inte får äta när man är gluten) älskar jag över allt annat. Någon på jobbet sa att om man äter stora mängder utav någonting, regelbundet, så ökar chanserna att bli imun. Vilket i mitt fall kanske då stämmer.. 

  1. Jag är glutenintolerans och hade exakt dom symtomen, så de vore nog bra om du tog ett test så du får reda på om de är de eller inte 🙂

  2. Jag är glutenintolerans och hade exakt dom symtomen, så de vore nog bra om du tog ett test så du får reda på om de är de eller inte 🙂

  3. Hej! Du borde verkligen gå och kolla om du har IBS (irriterad tarm) det har nämligen ja och jag känner igen mig så mycket i de du skrev här och i inlägget nedanför. Googla så får du se! Att gå till min dietist och sjukgymnast hjälpte mig sjukt mycket! Man får en foodmap som för oss med ibs är känsliga emot!

    Kram

  4. Hej! Du borde verkligen gå och kolla om du har IBS (irriterad tarm) det har nämligen ja och jag känner igen mig så mycket i de du skrev här och i inlägget nedanför. Googla så får du se! Att gå till min dietist och sjukgymnast hjälpte mig sjukt mycket! Man får en foodmap som för oss med ibs är känsliga emot!

    Kram

  5. Kan uppmuntra dig till att gluten inte är så farligt som man tror.. visst kan det vara lite jobbigt att inte kunna gå och ”bara köpa en macka” eller när någon bjuder på middag så måste man tacka nej för man inte kan äta det. Annars finns otroligt mycket som faktiskt är GOTT och inte alls stor skillnad på från den ”vanliga” maten. Lycka till med proverna!!

  6. Kan uppmuntra dig till att gluten inte är så farligt som man tror.. visst kan det vara lite jobbigt att inte kunna gå och ”bara köpa en macka” eller när någon bjuder på middag så måste man tacka nej för man inte kan äta det. Annars finns otroligt mycket som faktiskt är GOTT och inte alls stor skillnad på från den ”vanliga” maten. Lycka till med proverna!!

  7. Hoppas inte att du har gluten, men om du har så är det ingen stor grej. Jag fick gluten sista terminen i 9an. Min symtom var trötthet och illamående, ingen läkare visste vad det var för fel för än drygt ett halvår efter jag började må illa.

    När jag hade fått diagnosen så var det bara att lägga om, jag var stennoga med vad jag åt, så jag inte fick i mig något jag inte borde.

    Känslig som jag är så gråt jag på skolan för jag inte fick vanlig mat, jag gråt på stan för det inte fanns fikabröd till mig. Älskade att fika. Livet söööög, maten var sååå äcklig!

    Nu ska jag börja tredje året på gymnasiet, och jag har i år upptäckt att jag tål produkter där det står ”kan innehålla spår av gluten” tex Marabou-choklad. Produkterna har blivit godare, så det går att äta en större del av det glutenfria sortimentet, dock inte korvbrödet som smakar uggh, eller hamburgarbrödet som är så segt så det inte går att tugga. Har endel tips

  8. Hoppas inte att du har gluten, men om du har så är det ingen stor grej. Jag fick gluten sista terminen i 9an. Min symtom var trötthet och illamående, ingen läkare visste vad det var för fel för än drygt ett halvår efter jag började må illa.

    När jag hade fått diagnosen så var det bara att lägga om, jag var stennoga med vad jag åt, så jag inte fick i mig något jag inte borde.

    Känslig som jag är så gråt jag på skolan för jag inte fick vanlig mat, jag gråt på stan för det inte fanns fikabröd till mig. Älskade att fika. Livet söööög, maten var sååå äcklig!

    Nu ska jag börja tredje året på gymnasiet, och jag har i år upptäckt att jag tål produkter där det står ”kan innehålla spår av gluten” tex Marabou-choklad. Produkterna har blivit godare, så det går att äta en större del av det glutenfria sortimentet, dock inte korvbrödet som smakar uggh, eller hamburgarbrödet som är så segt så det inte går att tugga. Har endel tips

  9. När jag fick gluten kändes det som om livet var över. Jag älskade mammas hembakta bröd, fika och pasta. Det tog ca 5 år för mig att acceptera gluten. Från hembakta härligheter till frysta, sega, hårda och smaklösa maträtter var den jobbigaste perioden i mitt liv. Jag mådde psykiskt dåligt. Men idag är jag nästan glad gör att ha gluten. Det gav mig en mycket hälsosammare livsstil då jag nu alltid är medveten om vad jag stoppar i mig med tanke på att jag måste läsa varenda förpackning. Det är även hälsosammare att äta glutenfritt och något som många väljer att göra även om de inte är intoleranta.

    Och visst det kommer suga, för det SUGER verkligen. Speciellt när man ska ta en fika med kompisarna och det inte finms något man själv kan äta. Eller när man kommer hem till några och de glömmer att man har gluten (det är inte jobbigt för en själv, men man ser hir ledsna de som lagat maten blir). Och pastan är faktiskt riktigt bra 😉
    Det gäller bara testa sig fram och lära sig baka eget. För det kunde ju ha varit mycket värre, som en vän till mig har, vara allergisk mot gluten, mjölk, ägg, kryddor, stekt och grillad mat samt fisk.

    Men jag hoppas förstås inte du har det 😉
    Kram

  10. När jag fick gluten kändes det som om livet var över. Jag älskade mammas hembakta bröd, fika och pasta. Det tog ca 5 år för mig att acceptera gluten. Från hembakta härligheter till frysta, sega, hårda och smaklösa maträtter var den jobbigaste perioden i mitt liv. Jag mådde psykiskt dåligt. Men idag är jag nästan glad gör att ha gluten. Det gav mig en mycket hälsosammare livsstil då jag nu alltid är medveten om vad jag stoppar i mig med tanke på att jag måste läsa varenda förpackning. Det är även hälsosammare att äta glutenfritt och något som många väljer att göra även om de inte är intoleranta.

    Och visst det kommer suga, för det SUGER verkligen. Speciellt när man ska ta en fika med kompisarna och det inte finms något man själv kan äta. Eller när man kommer hem till några och de glömmer att man har gluten (det är inte jobbigt för en själv, men man ser hir ledsna de som lagat maten blir). Och pastan är faktiskt riktigt bra 😉
    Det gäller bara testa sig fram och lära sig baka eget. För det kunde ju ha varit mycket värre, som en vän till mig har, vara allergisk mot gluten, mjölk, ägg, kryddor, stekt och grillad mat samt fisk.

    Men jag hoppas förstås inte du har det 😉
    Kram

  11. jag hoppas du läser detta.
    när en bloggläsare eller twitterläsare kommer fram till dig, hur är din känsla då? just i den där stunden? det är det som är rädslan för mig.
    du kanske inte förstår nu men jag ska försöka förklara.
    alla bloggläsare som kommer fram till dig, kommer du ihåg dom? för att någon ska minnas mig så måste jag göra något speciellt. ge dom något speciellt, eller säga något speciellt. annars så glömmer man?
    det känns så himla bra att stå och prata då i just den stunden, men sedan så tänker man, kommer hon/han minnas mig? jag vet inte.
    jag kommer ihåg alla ”kända” personer jag har träffat. men dom vet förmodligen inte ens att dom träffat mig? ååh. det känns så hemskt att känna sig bortglömd, vet du?
    det är ingenting jag skyller på just dig eller någon annan bloggare, utan det är så livet ser ut. man blir glömd. men det känns fan jobbigt ibland

  12. jag hoppas du läser detta.
    när en bloggläsare eller twitterläsare kommer fram till dig, hur är din känsla då? just i den där stunden? det är det som är rädslan för mig.
    du kanske inte förstår nu men jag ska försöka förklara.
    alla bloggläsare som kommer fram till dig, kommer du ihåg dom? för att någon ska minnas mig så måste jag göra något speciellt. ge dom något speciellt, eller säga något speciellt. annars så glömmer man?
    det känns så himla bra att stå och prata då i just den stunden, men sedan så tänker man, kommer hon/han minnas mig? jag vet inte.
    jag kommer ihåg alla ”kända” personer jag har träffat. men dom vet förmodligen inte ens att dom träffat mig? ååh. det känns så hemskt att känna sig bortglömd, vet du?
    det är ingenting jag skyller på just dig eller någon annan bloggare, utan det är så livet ser ut. man blir glömd. men det känns fan jobbigt ibland

  13. Jag är glutenintolerant och fick min diagnos 1 februari 2012 efter att ha haft konstant smärta i min mage i 5 år. Blev helt knäckt och låste in mig på mitt rum i två månader och bara grät. Men på senaste tiden har det kommit sååå mycket nytt glutenfritt och allt är så himla gott! Det gäller bara att veta hur man t.ex. ska tillaga/äta allting. Och skit i vad alla säger om att ”glutenfritt är så äckligt”, det är inte det! Man måste vänja sig lite bara. Självklart är det trist att inte kunna äta som alla andra men det är inte så farligt egentligen. Och du som ska flytta till London snart kommer bo i rena rama himmelriket för glutenintoleranta! Finns sååå mycket gott, glutenfritt att inhandla där! Hoppas dock att det inte är så att du lider av celiaki, för det är ju en kronisk tarmsjukdom, och vem vill ha det? Ingen. Men hur som helst så ska du veta att ångesten över maten kommer lägga sig så fort man bara accepterar faktumet att man än glutenintolerant. Massa kramar!

  14. Jag är glutenintolerant och fick min diagnos 1 februari 2012 efter att ha haft konstant smärta i min mage i 5 år. Blev helt knäckt och låste in mig på mitt rum i två månader och bara grät. Men på senaste tiden har det kommit sååå mycket nytt glutenfritt och allt är så himla gott! Det gäller bara att veta hur man t.ex. ska tillaga/äta allting. Och skit i vad alla säger om att ”glutenfritt är så äckligt”, det är inte det! Man måste vänja sig lite bara. Självklart är det trist att inte kunna äta som alla andra men det är inte så farligt egentligen. Och du som ska flytta till London snart kommer bo i rena rama himmelriket för glutenintoleranta! Finns sååå mycket gott, glutenfritt att inhandla där! Hoppas dock att det inte är så att du lider av celiaki, för det är ju en kronisk tarmsjukdom, och vem vill ha det? Ingen. Men hur som helst så ska du veta att ångesten över maten kommer lägga sig så fort man bara accepterar faktumet att man än glutenintolerant. Massa kramar!

  15. Blä känner exakt samma sak. Ser ut som jag är gravid varje dag, eller svalt en hel vattenmelon. Hatar det, går och suger in magen varje gång jag har bikini!

  16. Blä känner exakt samma sak. Ser ut som jag är gravid varje dag, eller svalt en hel vattenmelon. Hatar det, går och suger in magen varje gång jag har bikini!

  17. Detta måste du absolut kolla upp, att inte tåla gluten är inte alls som tex. att inte tåla laktos. De som inte tål laktos blir dåliga i magen m.m. medans gluten skadar magen och kan ta upp till 1 år innan det läker.

  18. Detta måste du absolut kolla upp, att inte tåla gluten är inte alls som tex. att inte tåla laktos. De som inte tål laktos blir dåliga i magen m.m. medans gluten skadar magen och kan ta upp till 1 år innan det läker.

  19. Har levt med glutenallergi så länge jag kan minnas, visst det är lite krångligare det gäller bara att hitta rätt knep. Allt du tänker att du behöver välja bort som pasta/bröd/fikabröd/pizza osv finns att köpa som i vilken vanlig affär som helst och det finns även på vissa resturanger. Det går att leva med helt klart! Visst jag har vart med om jobbiga situationer men borde kanske mer vara tacksam över de extrakilona jag skulle haft om jag kunnat äta allt fikabröd. Jag är väldigt van inom detta så om du vill kan du maila mig (ja jag skaffade den mailen när jag var 8) har mycket tips även på ställen i London som jag märkt har guld ställen! Kram du kan klara detta!

  20. Har levt med glutenallergi så länge jag kan minnas, visst det är lite krångligare det gäller bara att hitta rätt knep. Allt du tänker att du behöver välja bort som pasta/bröd/fikabröd/pizza osv finns att köpa som i vilken vanlig affär som helst och det finns även på vissa resturanger. Det går att leva med helt klart! Visst jag har vart med om jobbiga situationer men borde kanske mer vara tacksam över de extrakilona jag skulle haft om jag kunnat äta allt fikabröd. Jag är väldigt van inom detta så om du vill kan du maila mig (ja jag skaffade den mailen när jag var 8) har mycket tips även på ställen i London som jag märkt har guld ställen! Kram du kan klara detta!

  21. Snälla kan du kolla in feministisk ironi på ask.fm? Massa tjejer sitter o likear o det är bara så provocerande. Gå in o läs: ask.fm/feministiskironi

  22. Snälla kan du kolla in feministisk ironi på ask.fm? Massa tjejer sitter o likear o det är bara så provocerande. Gå in o läs: ask.fm/feministiskironi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi