Vad tyckte jag om filmen

Gårkvällen var så himla fin! Att dricka champagne och äta choklad samtidigt som man kollar på bio är något av det mysigaste jag vet. Att jag sedan såg en utav världens mest eftertraktade filmer gjorde ju inte saken sämre!

Men var filmen verkligen så bra som alla påstår? Visst kan jag hålla med om att miljöerna och passionen paret har för varandra var magiskt. Samtidigt hade jag väldigt svårt för många schener. Utan att avslöja för mycket var många meningar EXTREMT klyschiga och sexakterna och Mr Greys dominans gjorde mig bara ledsen. JAG vet var mina gränser går,  men det är det långt ifrån alla som vet. Signalerna filmen sänder ut (det kan man inte säga emot även om man är feminist eller inte) kan landa så himla fel. Påverkbara killar kommer tro att hans sjuka beteende är okej, och svaga tjejer kommer inte våga säga emot. 

Det finns en anledning till att bion inte får visas i alla länder och varför det är en 18års gräns. För media påverkar verkligen. Deras destruktiva kärleksrelation påminner om många historier där våld i hemmet förekommer och vissa gånger kändes deras sex snarare som övergrepp och jag fick en klump i magen. 

Kvällen slutade dock mindre glamoröst när jag återigen fick springa i mina stilettklackar från Rigoletto till TC på 8 minuter. På vägen skulle SÅKLART tre olika killgäng vara alldeles för närgående. Hatar att vårt samhälle ser ut så, och att jag behöver vara rädd bara för att jag inte är en vit cis man. 

Förlåt för att bloggen ser ut som skit i inläggen. Vet inte vad som har hänt… Får fixa det när jag kommer i kontakt med en dator. Nu sitter jag på tåget och är på G till en inspelning. Mer får ni veta när allt släpps. 

  1. Vad glad jag blir att läsa din recension! Såklart att man kan uppskatta filmen, men samtidigt, som du själv skriver, är det viktigt att inte svälja handlingarna direkt utan omtanke. Du är grym!

  2. Vad glad jag blir att läsa din recension! Såklart att man kan uppskatta filmen, men samtidigt, som du själv skriver, är det viktigt att inte svälja handlingarna direkt utan omtanke. Du är grym!

  3. Statistiskt sett så är det ju dock större risk att råka ut för något som ung kille, så de har all anledning att vara rädda på kvällarna. Största sannolikheten som tjej är ju just att känna sig illa till mods av främlingar som tar kontakt, men självklart är det också fel att man ska behöva vara det.

  4. Statistiskt sett så är det ju dock större risk att råka ut för något som ung kille, så de har all anledning att vara rädda på kvällarna. Största sannolikheten som tjej är ju just att känna sig illa till mods av främlingar som tar kontakt, men självklart är det också fel att man ska behöva vara det.

  5. hej ellinor har en ganska seriös fråga som jag så jäkla gärna vill att du svarar på i ett inlägg. Det handlar om det här med när killar blir närgående. Lixsom vad gör man? vad gör du? när är det lägligt att spraya pepparspray, försvara sig själv? när personen rör en? hur tänker du, hur tänkte du igår kväll? haha rörig kommentar men skulle underlätta sjukt om du kunde svara. (är 15 år för övrigt)

    Tack förresten för en otroligt grym blogg, verkligen min favorit blogg. snygga inlägg, bra text och lagom uppdatering, gillart!! Sedan är du är så himla fin säkert både på in som utsidan. Förresten x2, älskar första podden. den är grym !!!!!! kram<3

  6. hej ellinor har en ganska seriös fråga som jag så jäkla gärna vill att du svarar på i ett inlägg. Det handlar om det här med när killar blir närgående. Lixsom vad gör man? vad gör du? när är det lägligt att spraya pepparspray, försvara sig själv? när personen rör en? hur tänker du, hur tänkte du igår kväll? haha rörig kommentar men skulle underlätta sjukt om du kunde svara. (är 15 år för övrigt)

    Tack förresten för en otroligt grym blogg, verkligen min favorit blogg. snygga inlägg, bra text och lagom uppdatering, gillart!! Sedan är du är så himla fin säkert både på in som utsidan. Förresten x2, älskar första podden. den är grym !!!!!! kram<3

  7. Jag känner mig inte särskilt bekväm när jag rör mig ute om kvällar och nätter, snacka om att du är trångsynt. Mängder av vita killar har blivit oprovocerat misshandlade, men vi kanske är masochister allihopa och njuter av sådant?

    Sedan är det extremt sällsynt att tjejer visar intresse för mig, än mer sällan tar de kontakt. Hur tror du det känns då?

  8. Jag känner mig inte särskilt bekväm när jag rör mig ute om kvällar och nätter, snacka om att du är trångsynt. Mängder av vita killar har blivit oprovocerat misshandlade, men vi kanske är masochister allihopa och njuter av sådant?

    Sedan är det extremt sällsynt att tjejer visar intresse för mig, än mer sällan tar de kontakt. Hur tror du det känns då?

  9. Trångsynt är det sista jag är och är så jävla trött på såna här jävla kommentarer utav vita kränkta män. Stick ifrån min blogg med huvudet före.

  10. Trångsynt är det sista jag är och är så jävla trött på såna här jävla kommentarer utav vita kränkta män. Stick ifrån min blogg med huvudet före.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi