SÖNDAGSPEPP och jobbdepp

Mitt jobb som bloggare (och allt annat smått jag håller på med vid sidan av) är väldigt speciellt. Fantastiskt på många plan, men väldigt utmattande på andra. Jag tillexempel, har haft det väldigt svårt att veta när det är dags att lägga av. För de som jobbar 08-17 har det mycket enklare då dem släpper allt när dem kommer hem. Mina jobbtimmar blandas ständigt med fritiden vilket gör att man aldrig blir ledig. Och även om jag inte aktivt sitter och bloggar, så tänker jag ständigt på vad som ska upp senare, hur jag ska bevara vissa mail, vilken bild som ska upp på Instagram, att jag måste Snapchata samtidigt som jag måste Twittra samtidigt som jag måste komma i mood för att skriva en bra text…. Det är svårt att veta när man har fritid och jobbtid med andra ord.

macbook
Under min skoltid höll jag på att gå in i väggen, jag hade magkatarr i flera flera omgångar, många sömnlösa nätter och en kaotisk vardag. Jag fick tips ifrån alla håll och kanter för hur jag skulle må bättre och ett tog jag verkligen åt mig av. Det var att VÅGA TACKA NEJ. Jag behöver inte säga ja till allt, om jag vet att jag inte hinner. För i det långa loppet är det inte värt att springa mellan flera möten, lunchdater och sen häng med kompisarna på kvällen medan pulsen går i 110. Det är inte att njuta av livet. Det är värt att ta ett senare tåg och bli sen, än att jag stressar ihjäl mig för att hinna. Faktiskt. Och jag har verkligen mått mycket bättre av att leva såhär.

Nu måste jag försöka att börja tänka mer ”jobb är jobb, fritid är fritid”. Annars blir det lätt att allt man gör blir halvdant. Inläggen blir inte genomarbetade, bilderna dåligt redigerade och tankarna svävar iväg när man ska sitta och prata med en vän. Jag får helt enkelt sätta upp timmar jag jobbar på, och lägga undan både datorn och mobilen övrig tid. Det kommer göra min karriär och mitt välmående gott. 

  1. råder dig verkligen att läsa boken ”meningen med hela skiten”.. om du har tid dvs.
    Kolla upp den boken iaf. den kommer nog kunna hjälpa dig 🙂

  2. råder dig verkligen att läsa boken ”meningen med hela skiten”.. om du har tid dvs.
    Kolla upp den boken iaf. den kommer nog kunna hjälpa dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi