Bo själv och laga mat

Här över skådar ni förmodligen det godaste collaget någonsin! Skulle helst vilja ha allt serverat på mitt matbord NU. Jag önskar verkligen att jag vore bättre på att laga mat (planerar att ta med min framtida man på en matlagningskurs så ingen kan skylla på kunskaperna när det ska lagas hemma haha!!). Tagit bort brödet helt (nästan all pasta med) sen jag flyttade hit och min kropp mår SÅ mycket bättre. Dock gjorde ju inte mamma det enkelt för mig när hon hade kommit hit när vi var i Visby och fyllt HELA frysen med bullar… Min kropp fick en total chock av all gluten och låg i fosterställning hela kvällen igår efter jag ätit en hel påse.

Dock får ni gärna hjälpa mig med vad för andra kolhydrater (än pasta) jag ska äta! Potatis tar såå lång tid och riset bränner jag alltid… Vet egentligen inte om jag ens är känslig mot gluten eller om det är IBS jag har. Får ta reda på det någon gång…

På tal om matlagning: jag hatar människor som kan baka bra. Dom stör mig så j*vla mycket. Kan inte jag baka avancerade bakverk till mig själv ska fan inte dom kunna det. Orättvist…

 1. Själv är jag vetemjölsallergiker. Det finns så mycket mer än gluten som man kan vara överkänslig mot. Det är bara det att gluten nuförtiden får bära hundhuvudet för allt för att folk fått upp ögonen för det. Jag pluggar själv medicin så jag talar inte helt i nattmössan heller, haha 😉 Kanske du kan göra en utredning på din vårdcentral då tar man vissa prov (allt kan man inte ta för) och så får man ofta föra dagbok och lite annat och köra uteslutningsmetoden och lägga till livsmedel för livsmedel.

  Har du lust så kolla gärna in min nya clean eating blogg. Där kanske du hittar ett och annat tips!

  Just nu ligger jag på plats 230 på hela NOUW och bara ett stenkast ifrån att visas bland toppbloggarna på första sidan, så det vore supernice om du ville titta in en vända. På bloggen finner du massor av fräsch sommarmat, intressanta dieter, artiklar om mat och matfusk, smoothies, rawballs och mycket mycket mer. Kram

 2. Själv är jag vetemjölsallergiker. Det finns så mycket mer än gluten som man kan vara överkänslig mot. Det är bara det att gluten nuförtiden får bära hundhuvudet för allt för att folk fått upp ögonen för det. Jag pluggar själv medicin så jag talar inte helt i nattmössan heller, haha 😉 Kanske du kan göra en utredning på din vårdcentral då tar man vissa prov (allt kan man inte ta för) och så får man ofta föra dagbok och lite annat och köra uteslutningsmetoden och lägga till livsmedel för livsmedel.

  Har du lust så kolla gärna in min nya clean eating blogg. Där kanske du hittar ett och annat tips!

  Just nu ligger jag på plats 230 på hela NOUW och bara ett stenkast ifrån att visas bland toppbloggarna på första sidan, så det vore supernice om du ville titta in en vända. På bloggen finner du massor av fräsch sommarmat, intressanta dieter, artiklar om mat och matfusk, smoothies, rawballs och mycket mycket mer. Kram

 3. Jag har samma problem, men det är jätte svårt att sluta äta pasta och pizza för att jag Italiensk! flyttade i Sverige 6 år sedan. Ni äter faktiskt mycket pasta och pizza här att ibland känner jag mig i Italien inte i Sverige, den var en komplimang till Sverige!
  Jag har minskat äta pasta och tagit bort helt enkelt bröd från min kost.
  Jag äter cous cous med grönsaker , grillad haloumi med grönsaker och ris i olika varianter med grönsaker. Mycket grönt, fisk och mozzarella ost i min kost man mår bara bättre!
  Denna inlägg var mycket intressant!

 4. Jag har samma problem, men det är jätte svårt att sluta äta pasta och pizza för att jag Italiensk! flyttade i Sverige 6 år sedan. Ni äter faktiskt mycket pasta och pizza här att ibland känner jag mig i Italien inte i Sverige, den var en komplimang till Sverige!
  Jag har minskat äta pasta och tagit bort helt enkelt bröd från min kost.
  Jag äter cous cous med grönsaker , grillad haloumi med grönsaker och ris i olika varianter med grönsaker. Mycket grönt, fisk och mozzarella ost i min kost man mår bara bättre!
  Denna inlägg var mycket intressant!

 5. Kolla in min blogg just nu för jag la just ut min middag för idag. Det är en bättre än-pizza-omelett. Helt brödfri.
  Bättre och godare än pizza tycker jag. Du använder äggen/omeletten som botten. Sen kan du göra pizza på oopsies (mjölfritt bröd) och baka eller använda mandelmjöl. Istället för pasta finns risbergskelpnudlar eller mungbönenudlar osv. Det finns massor av alternativ. Hoppas du ska hitta nåt som funkar för dig! Kram

  PS: kan du äta cous cous det är ju gjort av vetemmjöl och innhåller gluten. quinoa däremot är glutenfritt.

 6. Kolla in min blogg just nu för jag la just ut min middag för idag. Det är en bättre än-pizza-omelett. Helt brödfri.
  Bättre och godare än pizza tycker jag. Du använder äggen/omeletten som botten. Sen kan du göra pizza på oopsies (mjölfritt bröd) och baka eller använda mandelmjöl. Istället för pasta finns risbergskelpnudlar eller mungbönenudlar osv. Det finns massor av alternativ. Hoppas du ska hitta nåt som funkar för dig! Kram

  PS: kan du äta cous cous det är ju gjort av vetemmjöl och innhåller gluten. quinoa däremot är glutenfritt.

 7. Jag klarar inte heller pasta och bröd, min mage svullnar upp sen får jag så sjukt ont resten av dagen. Brukar köra på antingen potatis, ris, wokgrönsaker, morot, sötpotatis eller annat till istället. Brukar vara snällare mot magen!

 8. Jag klarar inte heller pasta och bröd, min mage svullnar upp sen får jag så sjukt ont resten av dagen. Brukar köra på antingen potatis, ris, wokgrönsaker, morot, sötpotatis eller annat till istället. Brukar vara snällare mot magen!

 9. Jag har IBS och är sjukt otålig när jag ska laga mat så jag äter mathavre i princip varje dag! Sjukt gott om man kokar det med grönsaksbuljong eller kalvfond, annars är det rätt smaklöst haha. Går superfort att laga så det är perfekt, annars är bulgur ett bra och gott alternativ också 😊

 10. Jag har IBS och är sjukt otålig när jag ska laga mat så jag äter mathavre i princip varje dag! Sjukt gott om man kokar det med grönsaksbuljong eller kalvfond, annars är det rätt smaklöst haha. Går superfort att laga så det är perfekt, annars är bulgur ett bra och gott alternativ också 😊

 11. Kom på en annan bra sak.
  Korngryn!!!
  Så nyttigt Korn har dessutom lågt GI och mättar länge. Koka som bulgur typ i ca 20 min gärnai god buljong och stark krydda om man gillar det

 12. Kom på en annan bra sak.
  Korngryn!!!
  Så nyttigt Korn har dessutom lågt GI och mättar länge. Koka som bulgur typ i ca 20 min gärnai god buljong och stark krydda om man gillar det

 13. Bönpasta är verkligen ett jättebra och gott alternativ till pasta! Smaken är så klart lite annorlunda, men jag tycker i alla fall att den är riktigt god 😊 Prova att käka det med tomatsås! 😊

 14. Bönpasta är verkligen ett jättebra och gott alternativ till pasta! Smaken är så klart lite annorlunda, men jag tycker i alla fall att den är riktigt god 😊 Prova att käka det med tomatsås! 😊

 15. Har du provat couscous? Det är gott och lite annorlunda – och helt glutenfritt! Annars har jag hört att sötpotatis ska vara bra, jättemycket nyttigare för kroppen än vanlig potatis också. 😊

 16. Har du provat couscous? Det är gott och lite annorlunda – och helt glutenfritt! Annars har jag hört att sötpotatis ska vara bra, jättemycket nyttigare för kroppen än vanlig potatis också. 😊

 17. Jag brukar också alltid bränna mitt ris.. Men det finns ju ris som ligger i en påse (boil in bag ris). Helt klart det bästa jag provar då man bara slänger ner påsen och låter den koka 😊

 18. Jag brukar också alltid bränna mitt ris.. Men det finns ju ris som ligger i en påse (boil in bag ris). Helt klart det bästa jag provar då man bara slänger ner påsen och låter den koka 😊

 19. Hej Ellinor! För det första: GRYM BLOGG!
  Sen har jag en liten fråga till dig. När du och Hanna båtluffade i Grekland så bodde ni på ett hotell på Ios som heter Sunrise om jag inte minns fel. Jag och min vän funderar på att köra en sista minuten dit. Jag har redan hört att Ios ska vara grymt, så det jag undrar är om ni var nöjda med det hotellet? Var det bra? Dåligt? Nackdelar/fördelar? Vi vill bo hyfsat centralt (vilket jag förstått att det gör) och vi vill ha ett bra hotell att bo på. Vi behöver verkligen ingen lyx, men ändå så det är hyfsat fräscht..
  Skulle bli SÅ tacksam för svar!
  KRAM PÅ DIG ELLINOR DU ÄR GRYM <3

 20. Hej Ellinor! För det första: GRYM BLOGG!
  Sen har jag en liten fråga till dig. När du och Hanna båtluffade i Grekland så bodde ni på ett hotell på Ios som heter Sunrise om jag inte minns fel. Jag och min vän funderar på att köra en sista minuten dit. Jag har redan hört att Ios ska vara grymt, så det jag undrar är om ni var nöjda med det hotellet? Var det bra? Dåligt? Nackdelar/fördelar? Vi vill bo hyfsat centralt (vilket jag förstått att det gör) och vi vill ha ett bra hotell att bo på. Vi behöver verkligen ingen lyx, men ändå så det är hyfsat fräscht..
  Skulle bli SÅ tacksam för svar!
  KRAM PÅ DIG ELLINOR DU ÄR GRYM <3

 21. http://bebislyckan.se
  19 år, nyligen sambo och mamma till min älskade Charlie som föddes 3/10 2014.❤️
  🌸 hur det var att bli gravid som 18 åring och ha alla emot sig. Jag stod på mig!
  🌸 förlossningsvideo uppe på bloggen.

  🌸 fastställan av faderskap – pappan vill inte veta av oss.

  🌸 blev gravid endast för att slippa plugget ?

  🌸 rädslan över att förlora min son

  🌸 vem som helst får inte lov att passa min son

  🌸 därför valde jag att bli ung mamma

  🌸 min förlossningsberättelse

  🌸 sluta spruta in gift i era barn – svar på tal.

  🌸 gravid i 13:de veckan

 22. http://bebislyckan.se
  19 år, nyligen sambo och mamma till min älskade Charlie som föddes 3/10 2014.❤️
  🌸 hur det var att bli gravid som 18 åring och ha alla emot sig. Jag stod på mig!
  🌸 förlossningsvideo uppe på bloggen.

  🌸 fastställan av faderskap – pappan vill inte veta av oss.

  🌸 blev gravid endast för att slippa plugget ?

  🌸 rädslan över att förlora min son

  🌸 vem som helst får inte lov att passa min son

  🌸 därför valde jag att bli ung mamma

  🌸 min förlossningsberättelse

  🌸 sluta spruta in gift i era barn – svar på tal.

  🌸 gravid i 13:de veckan

 23. Jag mår, precis som du, bättre av att utesluta gluten. Skrev nyligen ett inlägg om gluten på bloggen, kolla gärna på det! Annars så är följande glutenfritt: Potatis, sötpotatis, alla sorters ris, quinoa, bönpasta havregryn, bovete.
  http://www.ica.se/Global/allergi/allergi-gluten.pdf?epslanguage=sv
  Här finns en lathund kring gluten också. Hoppas du blir bättre!
  Är det IBS rekommenderar jag att du kollar upp FODMAP 😊

 24. Jag mår, precis som du, bättre av att utesluta gluten. Skrev nyligen ett inlägg om gluten på bloggen, kolla gärna på det! Annars så är följande glutenfritt: Potatis, sötpotatis, alla sorters ris, quinoa, bönpasta havregryn, bovete.
  http://www.ica.se/Global/allergi/allergi-gluten.pdf?epslanguage=sv
  Här finns en lathund kring gluten också. Hoppas du blir bättre!
  Är det IBS rekommenderar jag att du kollar upp FODMAP 😊

 25. Hm. Jag är heller ingen stjärna i köket, men det gör mig ingenting. En sak som jag gillar att göra och som faktiskt är min nya favorit är….
  Skiva upp potatis och lägg de i en form, häll på lite olja (rapsolja är bäst) och sen har du ugnen på 200 grader. Potatisskivorna blir huuuur goda som helst. Under tiden steker du en laxbit på låg värme & ta någon god sås till – mycket enkelt och smidigt. Det enda som tar tid är ju själva väntan på att potatisarna ska bli klara. Tar kanske 40 min? Såååå gott. 😃

 26. Hm. Jag är heller ingen stjärna i köket, men det gör mig ingenting. En sak som jag gillar att göra och som faktiskt är min nya favorit är….
  Skiva upp potatis och lägg de i en form, häll på lite olja (rapsolja är bäst) och sen har du ugnen på 200 grader. Potatisskivorna blir huuuur goda som helst. Under tiden steker du en laxbit på låg värme & ta någon god sås till – mycket enkelt och smidigt. Det enda som tar tid är ju själva väntan på att potatisarna ska bli klara. Tar kanske 40 min? Såååå gott. 😃

 27. jag är också känslig mot gluten o har uteslutit det ur min kost. glutenfri pasta smakar exakt som vanlig tycker jag. annars finns det bönpasta som är gjort på soyabönor o mycket nyttigare än vanlig pasta (rikt på protein) plus helt glutenfritt! smakar inte riktigt som vanligt med asgott tycker jag.
  Ris bränner du aldrig om du har aslåg värme o läser hur man ska göra. sen tror jag att det är mycket godare att baka sitt egna glutenfria bröd än att äta det man köper typ fryst som man måste rosta… men sen kan man ju också testa om man tål råg. jag är mest bara överkänslig mot vete o inte all gluten, så jag kan äta bröd som är bakat med bara råg. läs på innehållsförtäckningen o prova dig fram!
  o förresten är den frysta glutenfria kladdkakan från Fria svingod!!!
  puss!

 28. jag är också känslig mot gluten o har uteslutit det ur min kost. glutenfri pasta smakar exakt som vanlig tycker jag. annars finns det bönpasta som är gjort på soyabönor o mycket nyttigare än vanlig pasta (rikt på protein) plus helt glutenfritt! smakar inte riktigt som vanligt med asgott tycker jag.
  Ris bränner du aldrig om du har aslåg värme o läser hur man ska göra. sen tror jag att det är mycket godare att baka sitt egna glutenfria bröd än att äta det man köper typ fryst som man måste rosta… men sen kan man ju också testa om man tål råg. jag är mest bara överkänslig mot vete o inte all gluten, så jag kan äta bröd som är bakat med bara råg. läs på innehållsförtäckningen o prova dig fram!
  o förresten är den frysta glutenfria kladdkakan från Fria svingod!!!
  puss!

 29. Hej Ellinor! Jag skulle vilja tipsa om bönpasta (som typ alla andra också gjort ser jag nu, hehe). Men det är faktiskt SJUKT gott. Jag har också en mage som skriker när jag käkar för mycket gluten, och jag älskar verkligen pasta. Och bönpasta smakar typ likadant, haha! Samma konsistens och allt. Sedan kan man ju göra zucchinipasta om man orkar det, och quinoa. Dock är det mer protein än kolhydrater. Annars är sötpotatis ett tips också! Om man skär dem i tunna skivor och stoppar in dem i ugnen på 200 grader så tar det inte alls särskilt lång tid till dem är klara. Smula lite fetaost på så blir dem extra goda! 😃

 30. Hej Ellinor! Jag skulle vilja tipsa om bönpasta (som typ alla andra också gjort ser jag nu, hehe). Men det är faktiskt SJUKT gott. Jag har också en mage som skriker när jag käkar för mycket gluten, och jag älskar verkligen pasta. Och bönpasta smakar typ likadant, haha! Samma konsistens och allt. Sedan kan man ju göra zucchinipasta om man orkar det, och quinoa. Dock är det mer protein än kolhydrater. Annars är sötpotatis ett tips också! Om man skär dem i tunna skivor och stoppar in dem i ugnen på 200 grader så tar det inte alls särskilt lång tid till dem är klara. Smula lite fetaost på så blir dem extra goda! 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi