Paris med Tink – Frågor och svar

Jag och mamma hoppade på en sightseeingbuss, som kanske tycks vara en turistfälla, men det var nog det bästa vi hade kunnat göra. Då fick man en överblick av staden och fick se alla sevärdheter på en timme. Sen var det bara att hoppa av och kika runt, och hoppa på igen när man kände för det. Tips tips tips när ni är i en storstad!

Guys! Som ni vet åkte ju jag till Paris innan jul med mamma i samarbete med appen Tink. Jag har fått mycket frågor både om den och kring mina tankar om ekonomi så jag tänkte att jag samlar allt i ett inlägg. När det kommer till att spendera pengar så är jag en expert. Vilket inte riktigt har gått hand i hand med att spara. När jag först skaffade Tink fick jag ångest när jag fick det svart på vitt hur mycket pengar jag lägger på kaffe och mat. Den appen samlar ju nämligen alla dina utgifter två år tillbaka i tiden. Förstår ni den chocken. Men sen när jag tänker tillbaka, så älskar jag min morgonkaffe. Dom gör hela mina dagar. Speciellt dom dagarna jag har ångest. Och alla luncher på stan med vänner, och middagar under en tuff vecka när jag får prata av mig. Ja dom betyder ju jättemycket för mig. Därför kan jag inte säga att jag ångrar att jag ”slösar” mina pengar på det, för i längden har det varit en investering i mitt mående. MEN…


Alla de där modetidningarna jag aldrig läser kanske har varit lite onödiga.. Och den där dyra tröjan jag inte ens tagit bort prislappen på än. Såna saker är lättare att ångra. Förr frågade jag alltid mig själv i
slutet av månaden ”Vart tog pengarna vägen?”
men nu vet jag. Dom spenderades den där dagen jag fick tid över mellan två möten tillexempel. Någonting jag aldrig skulle reflekterat över innan jag laddade ner
Tink. Jag trodde alltså att jag skulle få ångest över att se ALLA mina utgifter, men så är det inte. Jag har bara blivit mer medveten om mina onödiga utgifter.

Jag är inte den som lägger mycket tid på saker jag inte orkar bry mig om. Ekonomin inkluderat. Jag hade aldrig själv samlat räkningar och kvitton för att lägga ihop hur mycket jag spenderat en månad, eller sommar. Så därför har det aldrig blivit att jag tagit reda på det och pengarna har fortsatt att ”försvinna”. Ja först nu då, nu är dom tydligt kategoriserade. Det jag vill komma fram till är att jag älskar fortfarande att spendera pengar, och det kan jag göra nu men samtidigt spara mer utan att göra en strikt budget. Någonting som är viktigt för mig då jag vill fortsätta kunna leva ett relativt obegränsat liv och göra lite som jag vill utan att jag måste få ångest över att jag inte klarade av att hålla en budget. Pengar ska göra en motiverad och inte ge en ångest.

Vill ni också ladda ner appen? Klicka bara på länkarna här nedanför:

iPhone: http://apple.co/1mc9Huv
Android: http://bit.ly/1iuqhnv

HAHA här har ni en video ifrån när jag var där och snackade lite om pengar. Så himla olyckligt att mitt bagage försvann och kom sista kvällen innan vi skulle åka hem igen.. Usch låter jag såhär på mina videos?! Får röstkomplex.

Inlägget är i samarbete med Tink.

  1. Var väldigt skeptisk till den där appen i början och inte velat ladda ner den för att det kändes lite oseriöst tills jag nu precis tog tummen ur röven och laddade ner den. Jag testar, tänker jag. Ger den en chans. Och WOW vad jag har behövt den här appen!!!! Man blir ju nästan chockad på hur jävla mycket pengar man lägger på onödiga saker?! En småsak dit, en småsak hit. Helt sinnes! Den här appen har fått mig att inse att det är dags att spara på riktigt nu och prioritera sina pengar väl. Jag kommer fortfarande unna mig med sånt jag tycker om och småsaker men till en viss gräns. Tack Ellinor för att du tipsade om denna app och tack till Tink!

  2. Var väldigt skeptisk till den där appen i början och inte velat ladda ner den för att det kändes lite oseriöst tills jag nu precis tog tummen ur röven och laddade ner den. Jag testar, tänker jag. Ger den en chans. Och WOW vad jag har behövt den här appen!!!! Man blir ju nästan chockad på hur jävla mycket pengar man lägger på onödiga saker?! En småsak dit, en småsak hit. Helt sinnes! Den här appen har fått mig att inse att det är dags att spara på riktigt nu och prioritera sina pengar väl. Jag kommer fortfarande unna mig med sånt jag tycker om och småsaker men till en viss gräns. Tack Ellinor för att du tipsade om denna app och tack till Tink!

  3. hahha så skön video! 😃 usch jag vet redan vad jag lägger pengarna på – alkohol. vill inte se hur många tusen sänn jag lagt på alkohol…gissar runt..70-80 000 kanske sammanlagt i mitt liv..

  4. hahha så skön video! 😃 usch jag vet redan vad jag lägger pengarna på – alkohol. vill inte se hur många tusen sänn jag lagt på alkohol…gissar runt..70-80 000 kanske sammanlagt i mitt liv..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi