Yoga är inget för mig

Bilder ifrån yogan igår, som gick sådär… Alla säger att man ska bli lugn av yoga men för mig är det tvärtom. En gång under passet kände jag hur all stress la sig som en sten på mina axlar och allting hon sa för att lugna fick mig att gå upp i varv istället. Vi körde Hot Yoga i 35+ grader med en instruktör som tydligen var superduktig. Eventet hölls på Hagabadet och det bjöds på Vitamin Wells nya bubbliga dryck. Efteråt hade jag bara ont i kroppen istället för att vara avslappnad. Ni yogisar därute, gör jag något fel?! Eller gör jag kanske helt rätt? När jag kom hem och skulle sova låg jag och vred på mig i säkert 3h innan jag kunde somna för att hjärtat slog så fort och hårt. Usch!!! Vill aldrig mer gå på yoga.

 1. Alltså, om det finns möjlighet på ditt gym så skulle jag prova Hot Mojo, det är yoga fast i sådär fuktiga 35 grader. Jag föredrar det eftersom att jag personligen blev mjukare i kroppen av det pga värmen, dessutom blir man ju trött av värme så för mig hjälpte det mycket mer än vanlig yoga, där jag bara känner mig stel och stressad…

 2. Alltså, om det finns möjlighet på ditt gym så skulle jag prova Hot Mojo, det är yoga fast i sådär fuktiga 35 grader. Jag föredrar det eftersom att jag personligen blev mjukare i kroppen av det pga värmen, dessutom blir man ju trött av värme så för mig hjälpte det mycket mer än vanlig yoga, där jag bara känner mig stel och stressad…

 3. Hej! Jag är 18 år och har hållit på med yoga i 2-3 år lite från och till. Ett stort tips är att börja med vanlig yoga, och inte hot yoga. Hot yoga blir jag själv också bara stressad av och är mer av ett "träningspass" medan jag kan slappna av bättre i vanlig yoga. Ett annat tips är att gå till en liten mindre studio, så att det känns mer intimt. På så sätt är det lättare att fokusera på sig själv. De första gångerna man provar yoga blir det lätt som en chock för kroppen och sinnet eftersom man är så van vid att fokusera på allt annat än sig själv. Stressen du känner kan vara för att du nu börjar komma i kontakt mer med dig själv och det tar ett tag att acceptera alla känslor som kommer. Jag mår absolut bättre när jag yogar, och det är ett skönt tillfälle att varva ner. Lär dig meditation är ett annat tips! 😊 Kram

 4. Hej! Jag är 18 år och har hållit på med yoga i 2-3 år lite från och till. Ett stort tips är att börja med vanlig yoga, och inte hot yoga. Hot yoga blir jag själv också bara stressad av och är mer av ett "träningspass" medan jag kan slappna av bättre i vanlig yoga. Ett annat tips är att gå till en liten mindre studio, så att det känns mer intimt. På så sätt är det lättare att fokusera på sig själv. De första gångerna man provar yoga blir det lätt som en chock för kroppen och sinnet eftersom man är så van vid att fokusera på allt annat än sig själv. Stressen du känner kan vara för att du nu börjar komma i kontakt mer med dig själv och det tar ett tag att acceptera alla känslor som kommer. Jag mår absolut bättre när jag yogar, och det är ett skönt tillfälle att varva ner. Lär dig meditation är ett annat tips! 😊 Kram

 5. Hej!
  Jag är också ny på det här med yoga, har bara kört i några månader. Jag tror, precis som tjejen ovan skrev, att man måste ha tålamod och ge det lite tid. Jag kan fortfarande inte andas ordentligt som instruktören säger att man ska göra, jag har fullt upp med att försöka få ihop positionerna ordentligt. Känns dock lite lättare för varje gång, och kroppen är mjuk och skön efteråt.
  Kram

 6. Hej!
  Jag är också ny på det här med yoga, har bara kört i några månader. Jag tror, precis som tjejen ovan skrev, att man måste ha tålamod och ge det lite tid. Jag kan fortfarande inte andas ordentligt som instruktören säger att man ska göra, jag har fullt upp med att försöka få ihop positionerna ordentligt. Känns dock lite lättare för varje gång, och kroppen är mjuk och skön efteråt.
  Kram

 7. Yoga måste man verkligen köra ett tag innan man liksom hittar sitt flow. Sen så kan du också prova olika typer av yoga. Den i värmen kanske inte passar dig men en mer avslappnande yoga. Eller en mer fysisk. Kolla om det finns yogapass på ditt gym för det är också väldigt bra att få rutin på det. Sen så får man inte haka upp sig eller bli stressad om man gör fel eller inte riktigt hittar samband mellan rörelserna och andningen. Det tar ett tag innan man får in det så man måste verkligen ge det en chans! 😊

 8. Yoga måste man verkligen köra ett tag innan man liksom hittar sitt flow. Sen så kan du också prova olika typer av yoga. Den i värmen kanske inte passar dig men en mer avslappnande yoga. Eller en mer fysisk. Kolla om det finns yogapass på ditt gym för det är också väldigt bra att få rutin på det. Sen så får man inte haka upp sig eller bli stressad om man gör fel eller inte riktigt hittar samband mellan rörelserna och andningen. Det tar ett tag innan man får in det så man måste verkligen ge det en chans! 😊

 9. Yoga innebär en process vilken tar mer eller mindre tid beroende på person då faktorer som vart man befinner sig i livet, stressnivå i kroppen, sinnesstämning etc etc spelar in. Det låter som att du just nu är i ett stadie där du kanske inte är riktigt mottaglig för yoga. Men vet du vad – det är egentligen PRECIS JUST DÅ du behöver det som allra mest! YOGA BÖRJAR NÄR POSITIONEN BLIR TUFF OCH JOBBIG (och när man blir irriterad på läraren), eftersom det är då man måste ta till sitt inre fokus och verkligen ta makten över sina tankar. Jag tror på att ALLA mår bra av yoga och håller därför inte riktigt med i påståenden som "yoga är inget för mig"… Absolut är inte all typ av yoga eller alla yogapositioner till för alla, men det är lite det som är själva grejen – processen handlar om att hitta sig själv i den yoga som passar bäst för en själv. Jag hoppas att du någon gång ger det ännu en chans! Det kommer vara SÅ värt det.

 10. Yoga innebär en process vilken tar mer eller mindre tid beroende på person då faktorer som vart man befinner sig i livet, stressnivå i kroppen, sinnesstämning etc etc spelar in. Det låter som att du just nu är i ett stadie där du kanske inte är riktigt mottaglig för yoga. Men vet du vad – det är egentligen PRECIS JUST DÅ du behöver det som allra mest! YOGA BÖRJAR NÄR POSITIONEN BLIR TUFF OCH JOBBIG (och när man blir irriterad på läraren), eftersom det är då man måste ta till sitt inre fokus och verkligen ta makten över sina tankar. Jag tror på att ALLA mår bra av yoga och håller därför inte riktigt med i påståenden som "yoga är inget för mig"… Absolut är inte all typ av yoga eller alla yogapositioner till för alla, men det är lite det som är själva grejen – processen handlar om att hitta sig själv i den yoga som passar bäst för en själv. Jag hoppas att du någon gång ger det ännu en chans! Det kommer vara SÅ värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi