Kärleken suger livet ur något som vill leva

Jag hatar hjärtesorg. Ångest är så abstrakt medan man med kärlek känner precis var det gör ont. Man vill bara slita ut allt där inuti, eller snarare slita ur alla i ens liv för att smärtan ska försvinna. Man vill bara vara själv. Sörja. Gråta. Det spelar ingen roll vad ens vänner säger för det berör ändå inte längst in. Man hör inte vad någon säger, utan det enda som hörs är snyftningar i en blöt kudde.

Varför säger folk att jag är stark när jag känner mig som den svagaste personen i hela världen? Jag kan inte ens kontrollera allt som känns där inne. Det värsta som finns är när ens egna välmående läggs i någon annans händer och man inte har kontroll. Kärlek är så mycket mer än att bara köra på. Det är så många spärrar man måste släppa på först. Så många spärrar man måste samla mod för att våga trycka undan. Man blir så blottad, och det är det värsta med att släppa in någon. Kärlek är för stort för mig, den tar över saker där inuti som jag bara vill ha kontroll över. Jag vill inte att mitt hjärta ska kunna slitas itu, och mitt enda skydd mot det är att vara själv. Då finns det ingen annan som sitter på kontrollen. Kärlek är för stort för mig, för farligt att släppa in i ett hjärta som redan är trasigt. För det kan inte bli lagat av någon annan än mig själv. 

 1. Fina du. När det kommer till ångest så är att fly det värsta du kan göra. Hitta grunden till din ångest, och när den kommer – acceptera att den finns där men att den kommer att försvinna. Den är inte farlig även om det känns som det just då. Jag har gått i mycket kbt för min ångest och vill råda dig att också göra det. Det har hjälpt mig så himla mycket. När den fattar tag i mig, så vet jag att jag måste hamna på andra tankar snabbt, så jag lyssnar på poddar eller ber en kompis ringa eller komma över, och en timme senare kan jag må hur bra som helst igen.

  Massor av kramar!

 2. Fina du. När det kommer till ångest så är att fly det värsta du kan göra. Hitta grunden till din ångest, och när den kommer – acceptera att den finns där men att den kommer att försvinna. Den är inte farlig även om det känns som det just då. Jag har gått i mycket kbt för min ångest och vill råda dig att också göra det. Det har hjälpt mig så himla mycket. När den fattar tag i mig, så vet jag att jag måste hamna på andra tankar snabbt, så jag lyssnar på poddar eller ber en kompis ringa eller komma över, och en timme senare kan jag må hur bra som helst igen.

  Massor av kramar!

 3. Super fin blogg. Precis startad upp en blogg. Kolla gärna in den och säg vad du tycker!
  alla åsikter är bra för att kunna göra bloggen ännu bättre ! Ha en trevlig kväll !

 4. Super fin blogg. Precis startad upp en blogg. Kolla gärna in den och säg vad du tycker!
  alla åsikter är bra för att kunna göra bloggen ännu bättre ! Ha en trevlig kväll !

 5. Började gråta efter de första meningarna för känner igen mig så mycket. Och det gör så himla himla ont. Mitt i prick verkligen.

 6. Började gråta efter de första meningarna för känner igen mig så mycket. Och det gör så himla himla ont. Mitt i prick verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi