Jag måste bara skriva av mig..

Såhär liten var jag när min blogg tog fart.. Min stil har förändrats en del om man säger så..

Hej gänget. De senaste veckorna har jag känt att mitt liv saknar mening. Jag gör superroliga saker och bloggen kommer med många fördelar. Men jag finner ingen anledning till att gå upp på morgonen. Det här ingenting jag ens har pratat med mina vänner om, men nu känner jag att jag bara vill få det ur mig. Jag tror att det kommer i kombination med att jag dagligen är stressad över min boendesituation. Ni vet hela det där med att vart man vill bo och vart som är bäst för mig att bo. För att jobba med sociala medier och inte befinna sig i Stockholm är inte direkt en perfekt kombo. Och vad det gäller mitt jobb vill känna att bloggen ger mig mer än roliga samarbeten och events, och istället kunna känna att den faktiskt lär mig någonting varje dag och får mig att känna mig utmanad. Kanske är det dags att ha bloggen vid sidan av och söka något deltidsjobb? Det handlar inte om att jag inte tycker att det är kul att blogga för det gör jag, men..

Jag känner mig bara oinspirerad även fast jag vet att allting kommer lösa sig i slutändan. Och jag låter säkert super otacksam, för att för många lever jag drömmen. Men jag vill egentligen inte ens ha något ”glassarkiv” och bara chilla runt, utan faktiskt slita arslet av mig för någonting jag brinner för. Det känns liksom som att jag är på semester varje dag, och hur kul är det egentligen i längden? Tillslut kommer man till en punkt när man bara blir rastlös och vill göra något ”vettigt” om ni förstår hur jag menar?

Ni som är så kloka, hur hade ni tänkt och gjort? Förstår ni ens vad jag menar eller är jag bara otacksam? Ska jag lyssna på klumpen i magen? Eller har jag bara kommit in i en dålig period?

 1. Hej! Om jag hade varit i din sits, och verkligen känt att jag ville göra något mer "vettigt" (inte för att blogga inte är vettigt), så tycker jag du ska hitta dig ett deltidsjobb! Att få känna på det "vanliga" jobblivet och komma i rutin typ. Du är verlkligen inte otacksam, jag tror att man har sådana här perioder, och det kan då bara bra att göra något nytt! Kram

 2. Hej! Om jag hade varit i din sits, och verkligen känt att jag ville göra något mer "vettigt" (inte för att blogga inte är vettigt), så tycker jag du ska hitta dig ett deltidsjobb! Att få känna på det "vanliga" jobblivet och komma i rutin typ. Du är verlkligen inte otacksam, jag tror att man har sådana här perioder, och det kan då bara bra att göra något nytt! Kram

 3. Tycker att hur du resonerar är helt naturligt men såklart så ska du inte leva på samma vis om du mår dåligt över det. Jag skulle nog ha gjort något mer än bloggen. Ett deltidsjobb kanske är läsningen men det beror ju på hur du vill att allt ska bli slutändan. Vill du börja på ett jobb för att sedan klättra dig upp? Eller vill du kanske starta något nytt som att typ skriva en bok eller vad som helst. Du kan ju utnyttja bloggen till mer än att det bara är en blogg. Du har trogna läsare som skulle följa med i alla projekt som du satsade på. Du får nog tänka på vad du vill ha uppnått on ett halvår, ett år. Men att utmana sig själv tycker jag är jätteviktigt så något nytt kommer nog bara ge dig bra erfarenheter! Kram<3

 4. Tycker att hur du resonerar är helt naturligt men såklart så ska du inte leva på samma vis om du mår dåligt över det. Jag skulle nog ha gjort något mer än bloggen. Ett deltidsjobb kanske är läsningen men det beror ju på hur du vill att allt ska bli slutändan. Vill du börja på ett jobb för att sedan klättra dig upp? Eller vill du kanske starta något nytt som att typ skriva en bok eller vad som helst. Du kan ju utnyttja bloggen till mer än att det bara är en blogg. Du har trogna läsare som skulle följa med i alla projekt som du satsade på. Du får nog tänka på vad du vill ha uppnått on ett halvår, ett år. Men att utmana sig själv tycker jag är jätteviktigt så något nytt kommer nog bara ge dig bra erfarenheter! Kram<3

 5. Hej! Ja precis, och lägga ner bloggandet skulle det krävas mycket för att göra. Så det kommer jag ha kvar, och jag vet att jag har en enorm marknadsföringskanal (stress-svarar på detta så kmr inte på ett bättre ord) om jag vill, som du skriver, tex skriva en bok. Jag har börjat på en men är inte alls i mood att fortsätta. Just för att det är text som måste komma ifrån hjärtat, och inte enligt ett manus (typ roman). Har såklart funderat på annat med men jag vet inte om jag bara "skjuter upp" de här tankarna och fortsätter att bara "göra roliga saker" eller om det faktiskt är någonting jag vill göra. Men tack för kommentaren! Får klura på detta helt enkelt. <3

 6. Hej! Ja precis, och lägga ner bloggandet skulle det krävas mycket för att göra. Så det kommer jag ha kvar, och jag vet att jag har en enorm marknadsföringskanal (stress-svarar på detta så kmr inte på ett bättre ord) om jag vill, som du skriver, tex skriva en bok. Jag har börjat på en men är inte alls i mood att fortsätta. Just för att det är text som måste komma ifrån hjärtat, och inte enligt ett manus (typ roman). Har såklart funderat på annat med men jag vet inte om jag bara "skjuter upp" de här tankarna och fortsätter att bara "göra roliga saker" eller om det faktiskt är någonting jag vill göra. Men tack för kommentaren! Får klura på detta helt enkelt. <3

 7. Ja, jag tror också att det är skitbra att testa på nya saker. Vad jag i detta fallet ska testa på är ju lite det som är frågan… Kram!!

 8. Ja, jag tror också att det är skitbra att testa på nya saker. Vad jag i detta fallet ska testa på är ju lite det som är frågan… Kram!!

 9. Hej fina du! Jag tycker som ovanstående att ett deltidsjobb kan vara det ultimata för dig. Och som du skrev att det kan vara svårt detta med att de flesta event och liknande är i Stockholm när du bor i Götet och det kanske inte är så kul att åka dessa 3-4 timmar med tåg varje gång man ska på ett event. Du kanske känner att Götet är den perfekta delen för dig att bo på, jag vet inte hur du hade det i Gnesta, jag vet bara lite hur det är där då jag bor i Södertälje och det är inte sådan värst lång bit där ifrån, men det kanske skulle vara bra för dig, nu med stress kring din lilla boendesituation, att kanske flytta hem till dina föräldrar igen, jag menar bara för en kort period, det kan antingen bli en flopp eller så blir det en fullträff! Hur kände du dig när du var hemma hos din familj under denna månaden du inte var i Götet? Jag hoppas och vet som du sa, att allting kommer lösas i slutendan. Kramis <3

 10. Hej fina du! Jag tycker som ovanstående att ett deltidsjobb kan vara det ultimata för dig. Och som du skrev att det kan vara svårt detta med att de flesta event och liknande är i Stockholm när du bor i Götet och det kanske inte är så kul att åka dessa 3-4 timmar med tåg varje gång man ska på ett event. Du kanske känner att Götet är den perfekta delen för dig att bo på, jag vet inte hur du hade det i Gnesta, jag vet bara lite hur det är där då jag bor i Södertälje och det är inte sådan värst lång bit där ifrån, men det kanske skulle vara bra för dig, nu med stress kring din lilla boendesituation, att kanske flytta hem till dina föräldrar igen, jag menar bara för en kort period, det kan antingen bli en flopp eller så blir det en fullträff! Hur kände du dig när du var hemma hos din familj under denna månaden du inte var i Götet? Jag hoppas och vet som du sa, att allting kommer lösas i slutendan. Kramis <3

 11. Om inte du skaffar ett deltidsjobb kan du alltid söka en praktikplats någonstans, på såsätt får du känna på hur det känns, samtidigt som du får massa erfarenhet! Tycker du ska lyssna på magkänslan, den har nästan alltid rätt Lycka till, du är grym 😊

 12. Om inte du skaffar ett deltidsjobb kan du alltid söka en praktikplats någonstans, på såsätt får du känna på hur det känns, samtidigt som du får massa erfarenhet! Tycker du ska lyssna på magkänslan, den har nästan alltid rätt Lycka till, du är grym 😊

 13. Hej!
  Tycker verkligen inte att du är otacksam, tycker nog mer bara att du är sann mot dig själv.
  Antingen kan du ta ett deltidsjobb, men det kan också leda till att många andra saker kan komma i kläm eller att du kan känna dig stressad.
  Men att kanske kolla över dina idéer en gång till för att se om du kan starta något nytt vore en idé.
  Angående boendesituationen är den ju väldigt svår idagsläget, tyvärr.
  Har du kollat över om du kanske ska köpa istället för att hyra?
  Och om du mår bra av att bo i Göteborg så gör det. Det finns inget som säger att du inte kn åka hem och bo hemma även om du har en fast punkt.
  Men jag vet en sak säkert, och det är att vem älskar inte Götet på våren och sommaren!? 😉 Finns det något bättre?
  Jag själv har precis varit uteoch rest i över ett år, men det ska bli så skönt och få komma hem och andas in Göteborg och våren!
  Kram på dig!

 14. Hej!
  Tycker verkligen inte att du är otacksam, tycker nog mer bara att du är sann mot dig själv.
  Antingen kan du ta ett deltidsjobb, men det kan också leda till att många andra saker kan komma i kläm eller att du kan känna dig stressad.
  Men att kanske kolla över dina idéer en gång till för att se om du kan starta något nytt vore en idé.
  Angående boendesituationen är den ju väldigt svår idagsläget, tyvärr.
  Har du kollat över om du kanske ska köpa istället för att hyra?
  Och om du mår bra av att bo i Göteborg så gör det. Det finns inget som säger att du inte kn åka hem och bo hemma även om du har en fast punkt.
  Men jag vet en sak säkert, och det är att vem älskar inte Götet på våren och sommaren!? 😉 Finns det något bättre?
  Jag själv har precis varit uteoch rest i över ett år, men det ska bli så skönt och få komma hem och andas in Göteborg och våren!
  Kram på dig!

 15. Jag skulle fråga mig själv VAD jag brinner för? Finns det något du kan ändra på (nischa dig på något, gå en kurs inom något så att du får lära dig något nytt etc). Ett deltidsjobb hade ju också varit ett sätt att få testa något nytt och byta perspektiv/miljö lite… Bara för att du halkade in på blogg och sociala medier som ung betyder ju det verkligen inte att du inte kan testa annat. Framförallt har du väl fördelen att kunna testa annat men ändå behålla en del av den vardagen du tycker om idag 😊 KRAM

 16. Jag skulle fråga mig själv VAD jag brinner för? Finns det något du kan ändra på (nischa dig på något, gå en kurs inom något så att du får lära dig något nytt etc). Ett deltidsjobb hade ju också varit ett sätt att få testa något nytt och byta perspektiv/miljö lite… Bara för att du halkade in på blogg och sociala medier som ung betyder ju det verkligen inte att du inte kan testa annat. Framförallt har du väl fördelen att kunna testa annat men ändå behålla en del av den vardagen du tycker om idag 😊 KRAM

 17. Skrev en krönika om liknande problem i min blogg idag, du får gärna läsa den så kanske du hittar lite svar där? Vad sjukt att jag publicerade mitt inlägg om mål / stress bara några timmar innan du skrev detta. Ellinor du behöver verkligen inte gå runt och känna dig illa till mods över att tänka så här, du är en otroligt driven och ambitiös tjej, oavsett vad du gör så gör det bara för att du känner dig lycklig av det. Kram.

 18. Skrev en krönika om liknande problem i min blogg idag, du får gärna läsa den så kanske du hittar lite svar där? Vad sjukt att jag publicerade mitt inlägg om mål / stress bara några timmar innan du skrev detta. Ellinor du behöver verkligen inte gå runt och känna dig illa till mods över att tänka så här, du är en otroligt driven och ambitiös tjej, oavsett vad du gör så gör det bara för att du känner dig lycklig av det. Kram.

 19. Förstår dih, och självklart ska du lyssna på magkännslan, det ska man alltid göra, det har jag lärt mig! 💞
  Du ska alltid våga ta en risk här i livet, du lever bara en gång! Men om du fortfarande gillar bloggen så tipsar jag om att börja just deltid, du kan ju alltid återvända till att bara blogga om du håller dörren öppen, jag tror säkert dina bloggläsare står kvar och tycker det är jätteintressant med ditt nya deltidsjobb och följa dig egenom även den resan, det ena behöver inte utesluta det andra, right? 💓
  Följ alltid ditt hjärta så kommer det alltid lösa sig i slutändan, jag lovar dig tjejen, kram 💞😘💓

 20. Förstår dih, och självklart ska du lyssna på magkännslan, det ska man alltid göra, det har jag lärt mig! 💞
  Du ska alltid våga ta en risk här i livet, du lever bara en gång! Men om du fortfarande gillar bloggen så tipsar jag om att börja just deltid, du kan ju alltid återvända till att bara blogga om du håller dörren öppen, jag tror säkert dina bloggläsare står kvar och tycker det är jätteintressant med ditt nya deltidsjobb och följa dig egenom även den resan, det ena behöver inte utesluta det andra, right? 💓
  Följ alltid ditt hjärta så kommer det alltid lösa sig i slutändan, jag lovar dig tjejen, kram 💞😘💓

 21. Hej, har ej läst igenom andras kommentarer så vet ej om någon föreslagit detta men jag kan starkt rekommendera att gå någon slags kurs på högskolan eller liknande. Funkar deltid/distans eller hur man nu vill ha det. Jag var i en liknande sits som dig för ett tag sen och kände bara att jag flöt med i mängden. Började sen en kurs på 50% på ett universitet och kände att jag kunde fokusera med, huvudet blev mer klart när man fick använda hjärnan liksom. Att känna att man är en del av ett sammanhang och gör något viktigt är otroligt bra för sitt välmående! Hoppas det löser sig

  Kram

 22. Hej, har ej läst igenom andras kommentarer så vet ej om någon föreslagit detta men jag kan starkt rekommendera att gå någon slags kurs på högskolan eller liknande. Funkar deltid/distans eller hur man nu vill ha det. Jag var i en liknande sits som dig för ett tag sen och kände bara att jag flöt med i mängden. Började sen en kurs på 50% på ett universitet och kände att jag kunde fokusera med, huvudet blev mer klart när man fick använda hjärnan liksom. Att känna att man är en del av ett sammanhang och gör något viktigt är otroligt bra för sitt välmående! Hoppas det löser sig

  Kram

 23. Om det är någonting som inte känns rätt eller något som fattas så tycker jag att man ska ändra på det om det går, alla gånger i veckan. Jag är en sådan person som verkligen måste göra saker jag tycker är kul och som jag mår bra av, annars funkar jag liksom inte. Så jag förstår hur du menar när du säger att det känns lite tomt liksom. Jag tycker helt klart att du ska lyssna på din kropp och din magkänsla, ens mående är det viktigaste som finns och går det att ändra någonting som gör att måendet blir till det bättre så tycker jag utan tvekan att man ska göra den ändringen. Det är viktigt att trivas med sitt liv, för det är det enda livet man har.

 24. Om det är någonting som inte känns rätt eller något som fattas så tycker jag att man ska ändra på det om det går, alla gånger i veckan. Jag är en sådan person som verkligen måste göra saker jag tycker är kul och som jag mår bra av, annars funkar jag liksom inte. Så jag förstår hur du menar när du säger att det känns lite tomt liksom. Jag tycker helt klart att du ska lyssna på din kropp och din magkänsla, ens mående är det viktigaste som finns och går det att ändra någonting som gör att måendet blir till det bättre så tycker jag utan tvekan att man ska göra den ändringen. Det är viktigt att trivas med sitt liv, för det är det enda livet man har.

 25. Jag säger bara börja plugga!! 😊 Det är såå otroligt givande och ger dig fortfarande mycket tid för bloggen samt en tryggare bakgrund ifall att bloggen inte skulle hålla i längden!

 26. Jag säger bara börja plugga!! 😊 Det är såå otroligt givande och ger dig fortfarande mycket tid för bloggen samt en tryggare bakgrund ifall att bloggen inte skulle hålla i längden!

 27. Jag känner igen mig och jag är ju inne lite i samma bransch som dig nu. Efter mitt senaste jobb så bestämde jag mig för att starta eget och tjänar nu mer pengar än vad jag gjort på något av mina tidigare jobb — för mindre arbete. Jag vill jättegärna vara en sån som går upp och jobbar 8-17 men då jobbet kan göras när som helst så blir det att jag sover bort dagarna…Vilket har fått mig att känna som att man är på semester som du säger…ständig semester. Jag är med en arbetsmyra och trivs bäst när jag går i 200%. Därför har jag nu sökt mig tillbaka till hotellbranschen och kommer jobba extra på frukostservering samt vara mingelfotograf på olika nattklubbar lite då och då. Sen kommer jag resa en del också men alltid med jobbet. Jag är även som du att jag skulle aldrig kunna bo i Stockholm, jag vill inte överge Göteborg. Om det är någon annan stad jag ska bo i så är det London, sen vill jag börja plugga till hösten så man kan tjäna ÄNNU mer pengar om något år hehe Plugget kommer ske även det i Göteborg men det är svårt för man känner sig stressad pga att Stockholm är vår mecka när det kommer till den här branschen men man är inte beredd att offra Göteborg. Jag kan göra som du och besöka Stockholm då och då (ska vara där två veckor nu) men skulle aldrig kunna bo där enbart för jobb, då tjänar jag hellre lite mindre pengar hehe

 28. Jag känner igen mig och jag är ju inne lite i samma bransch som dig nu. Efter mitt senaste jobb så bestämde jag mig för att starta eget och tjänar nu mer pengar än vad jag gjort på något av mina tidigare jobb — för mindre arbete. Jag vill jättegärna vara en sån som går upp och jobbar 8-17 men då jobbet kan göras när som helst så blir det att jag sover bort dagarna…Vilket har fått mig att känna som att man är på semester som du säger…ständig semester. Jag är med en arbetsmyra och trivs bäst när jag går i 200%. Därför har jag nu sökt mig tillbaka till hotellbranschen och kommer jobba extra på frukostservering samt vara mingelfotograf på olika nattklubbar lite då och då. Sen kommer jag resa en del också men alltid med jobbet. Jag är även som du att jag skulle aldrig kunna bo i Stockholm, jag vill inte överge Göteborg. Om det är någon annan stad jag ska bo i så är det London, sen vill jag börja plugga till hösten så man kan tjäna ÄNNU mer pengar om något år hehe Plugget kommer ske även det i Göteborg men det är svårt för man känner sig stressad pga att Stockholm är vår mecka när det kommer till den här branschen men man är inte beredd att offra Göteborg. Jag kan göra som du och besöka Stockholm då och då (ska vara där två veckor nu) men skulle aldrig kunna bo där enbart för jobb, då tjänar jag hellre lite mindre pengar hehe

 29. Det kan nog vara en bra idé att jobba deltid ett tag, men du har ju dina ekonomiska mål och så vidare har du någon tanke hur du tänker nå dom? Asså har du en affärsplan, lite mer exakt vad det är du ska jobba med. Har du inte det så kan det vara en bra idé att försöka hitta ett jobb på ett ställe där du kan få idéer och hjälp för att nå dina mål.

 30. Det kan nog vara en bra idé att jobba deltid ett tag, men du har ju dina ekonomiska mål och så vidare har du någon tanke hur du tänker nå dom? Asså har du en affärsplan, lite mer exakt vad det är du ska jobba med. Har du inte det så kan det vara en bra idé att försöka hitta ett jobb på ett ställe där du kan få idéer och hjälp för att nå dina mål.

 31. detta är ju lite spännande! Det är detta jag tänker när jag försöker förstå hur man kan tycka att "bara blogga" skulle vara ett jobb. Jag känner lite som du: är det inte mer än såhär? Missförstå mig rätt, det är ju supernice att kunna tjäna pengar på något man tycker är ballt, men för många stora är bloggen en liten del av hela kakan. Klart du ska söka jobb eller börja plugga – livet kan ge så mycket mer!!!! 😊 kör hårt!

 32. detta är ju lite spännande! Det är detta jag tänker när jag försöker förstå hur man kan tycka att "bara blogga" skulle vara ett jobb. Jag känner lite som du: är det inte mer än såhär? Missförstå mig rätt, det är ju supernice att kunna tjäna pengar på något man tycker är ballt, men för många stora är bloggen en liten del av hela kakan. Klart du ska söka jobb eller börja plugga – livet kan ge så mycket mer!!!! 😊 kör hårt!

 33. Testa ett deltidsjobb ett tag, typ butik eller något du tycker är roligt. Eller plugga en kurs som andra också tipsat om! Inget säger ju att du måste göra det förevigt, du kan ju alltid gå tillbaka till bloggjobbet igen när du är redo 😊

 34. Testa ett deltidsjobb ett tag, typ butik eller något du tycker är roligt. Eller plugga en kurs som andra också tipsat om! Inget säger ju att du måste göra det förevigt, du kan ju alltid gå tillbaka till bloggjobbet igen när du är redo 😊

 35. Du har inte tänkt tanken på att plugga? Finns YH utbildningar som är lite kortare och ofta är mestadelen praktik. Många som pluggar har ju jobb vid sidan. Ditt fall, bloggen då. Då kommer du snabbare fram i din karriär tror jag 😊

 36. Du har inte tänkt tanken på att plugga? Finns YH utbildningar som är lite kortare och ofta är mestadelen praktik. Många som pluggar har ju jobb vid sidan. Ditt fall, bloggen då. Då kommer du snabbare fram i din karriär tror jag 😊

 37. Känner igen mig så mycket i det du skriver då jag själv frilansade som fotograf under en tid, och jag var då produktfotograf så det var väldigt sällsynt att jag över huvud taget träffade en människa under tiden jag jobbade då det bara var "jag och produkten" haha… Självständigt fick då en negativ mening. Det blev väldigt ensamt men det jag tänker i din situation är att det kanske är värt att bo i Stockholm ett tag för vore det inte roligare och kännas mer som ett jobb om du och Hanna kunde "teama" ihop mer vardagligt? Starta företag tillsammans eller ha föreläsning oftare, nätverka och utnyttja era varumärken liksom. Eller känns Stockholm bara som negativt? Jag tror inte lika mycket på att plugga dock för att jag tror att det blir för likt att blogga(även om egentligen inte är likt alls) men lika självständigt osv. men ett vanligt jobb på sidan är nog heller ingen dum idé. Tror allt kommer bli awesome hur som helst och det är spännande att följa hur allt blir. 😊

 38. Känner igen mig så mycket i det du skriver då jag själv frilansade som fotograf under en tid, och jag var då produktfotograf så det var väldigt sällsynt att jag över huvud taget träffade en människa under tiden jag jobbade då det bara var "jag och produkten" haha… Självständigt fick då en negativ mening. Det blev väldigt ensamt men det jag tänker i din situation är att det kanske är värt att bo i Stockholm ett tag för vore det inte roligare och kännas mer som ett jobb om du och Hanna kunde "teama" ihop mer vardagligt? Starta företag tillsammans eller ha föreläsning oftare, nätverka och utnyttja era varumärken liksom. Eller känns Stockholm bara som negativt? Jag tror inte lika mycket på att plugga dock för att jag tror att det blir för likt att blogga(även om egentligen inte är likt alls) men lika självständigt osv. men ett vanligt jobb på sidan är nog heller ingen dum idé. Tror allt kommer bli awesome hur som helst och det är spännande att följa hur allt blir. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi