Köp inte en svindyr väska om du ska leva fattigt sen

Hittade listan hos Forni, och sen la jag till några frågor. Enjoy!

Vad är din jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-outfit?
Allt i min garderob just nu går i vitt, puderrosa, ljusblått och beige. Så jag kan mixa och matcha ihop vad som helst. Hm men ett säkert kort är en klänning och Supergas. När det är kallare ute är det alltid kostymbyxor och polo som gäller. Jämt.

Vad sover du i?
Vårt sovrum har gått och blivit ett växthus. Så numera kan jag faktiskt inte ha på mig mer än trosor. Men när jag bodde i Göteborg var jag fullt kittad med mjukisbyxor, tjocktröja och strumpor.

Var handlar du dina kläder?
Jag handlar sällan kläder och framförallt inte från specifika kedjor. Internetshoppar helst och då blir det på webbsidor som samlar massa olika märken (har några tyska och danska favoriter). Men annars Zara, Mango, H&M, na-kd.

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?
Svart funkar alltid. Då blir inte plaggen förstörda om någon spiller på en heller. Under vinterhalvåret kör jag alltid på kavaj och urringade linnen. Nu har det mest blivit finare toppar och basic underdelar. När jag ”klär upp mig” innebär det finare material och toppar som är för fina för jobb men fortfarande inte speciellt party. Jag skulle aldrig i hela mitt liv ha på mig en tight kort kort klänning som man visar hud i från alla håll. Det måste vara slappt och täcka hud.

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?
Är man lång och letar efter längre byxor, kolla efter breda fållar nertill. Dem kan man alltid gå till en skräddare och lägga ner så blir byxorna längre.

Hur tänker du när du shoppar kläder?
Jag går alltid efter att tänka igenom mitt köp i minst 24h innan jag köper något. Kan jag inte sluta tänka på ett plagg så går jag tillbaka och köper det. Sen ska plaggen jag köper funka ihop med alla mina andra kläder hemma.

… Och hur tänker du kring väskor?
Jag har ju väldigt starka åsikter om detta. Tex köper man inte en svindyr väska om man ska leva på nudlar sen. Så är det med precis alla dyra materiella ting, oavsett om det är en Rolex eller Louboutins. Jag har en rätt clean garderob men känner fortfarande inte att en Chanel skulle passa in där tex, det är för många steg mellan billigt och dyrt. En Gucci däremot. Nu har jag hittat en Stella Mcartney väska som är så jaaaaag. Den första väskan jag känt så med. Men jag vägrar betala över 20k för en väska från det märket.

Vilka plagg har du svårt att hitta?
Jeans. Ganska fattat… Är 185cm liksom.

Vad känner du dig fin i?
Allt som sitter bekvämt och slappt. En klänning som slutar närmare knät istället för under skrevet. Enfärgat med fina beskärningar. Gärna siden och vackra smycken.

Vad undviker du i klädväg?
Jeans. Tycker lerig att några sitter fint på mig.

Vad suktar du efter?
Ett par Hermes sandaler, en resväska ifrån Louis Vuitton, en liten klocka och den perfekta långklänningen. Nu inför semestern vill jag ha ett set i linne också. Gärna ljusblått. Och mina ATP (sandaler) look a likes till.

Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar?
Skjortor!!! Gärna i linne. Jag dör för det! Tänk att min kille har ett eget märke där de syr upp skräddarsydda skjortor till bra priser. Så vår walk in closet är himla fin i och med att alla hans skjortor hänger i färgordning. Ernesto Moretta, tips tips tips!

Hur skulle du beskriva din stil?
Enkel, stilren, kvinnlig och rätt formell. Jag lärde mig ganska snabbt att kläder i ett möte är väldigt avgörande för hur mötet går och hur jag blir behandlad och uppfattad. När jag var vilsen i min stil i höstas så spenderade jag i samma veva hela mina dagar på kontoret i Göteborg. Så då började jag beställa hem kläder som passade där (och plagg som jag trodde att ni skulle tycka va roliga och inspirerande). Sen tillslut tog de ”uppdressade” kläderna mer och mer plats i garderoben och jag insåg att de var väldigt jag. Varför skulle jag gå klädd för att inspirera andra när det bara ledde till att jag själv blev oinspirerad? Så nu har jag en grym basgarderob som jag faktiskt älskar.

Och så bjussar jag på lite gamla bilder på min stil genom åren…

Såhär gick jag klädd jämt i 8an. Hade RÄTT egen stil haha.. Blandning mellan en fjortis och punkare typ.

Tredje året i gymnasiet, så för tre år sedan. Hade typiska ”jag går i gymnasiet i Stockholm”-stilen.

Brukade inte gå klädd såhär, utan skulle lattja till det för bloggen. Men tyckte ändå att jag var cool. Tror detta var föra året i gymnasiet. Alltså för fem år sedan.

Förra sommaren?! Detta var prick ett år sedan på Bråvallafestivalen. Skulle aldrig slå mig in att gå klädd så igen. Är så glad över att mitt långa hår är borta också.

?Förresten! På tal om plagg. Jag köpte denna mockajackan i våras ifrån Samsoe and Samsoe för över 4000kr. Har använt den färre gånger än vad jag kan räkna på en hand. Tänkte bara kolla om någon utav er möjligtvis skulle vara intresserad av att köpa den? Först till kvarn och föra budet kan börja på 2500kr.

 1. Du har den enda j*vla vettiga åsikten om märkesväskor i hela bloggbranschen! Okej drar alla över en kam men du är nästan den enda som kan hålla med om att 20 k för en väska med ett märke på är svinlande mycket.

 2. Du har den enda j*vla vettiga åsikten om märkesväskor i hela bloggbranschen! Okej drar alla över en kam men du är nästan den enda som kan hålla med om att 20 k för en väska med ett märke på är svinlande mycket.

 3. Åh kan inte du tipsa om vart man hittar snygga och långa kostymbyxor? jag är själv 177cm och har än sålänge inte hittat byxor som gått längre än halvvägs på vaden..

 4. Åh kan inte du tipsa om vart man hittar snygga och långa kostymbyxor? jag är själv 177cm och har än sålänge inte hittat byxor som gått längre än halvvägs på vaden..

 5. Var är den blåa skjortan ifrån 😃 ser att den påminner om den du la upp men är det samma?
  Stor kram på dig going!

 6. Var är den blåa skjortan ifrån 😃 ser att den påminner om den du la upp men är det samma?
  Stor kram på dig going!

 7. Kan inte du göra ett inlägg där du tipsar om de plagg som behövs för den perfekta basgarderoben? Du har så fin stil! Kram

 8. Kan inte du göra ett inlägg där du tipsar om de plagg som behövs för den perfekta basgarderoben? Du har så fin stil! Kram

 9. Håller med ovanstående, hade varit jättekul om du gjorde ett inlägg om hur man bygger upp den perfekta basgarderoben enligt dig! Älskar din stil!

 10. Håller med ovanstående, hade varit jättekul om du gjorde ett inlägg om hur man bygger upp den perfekta basgarderoben enligt dig! Älskar din stil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi