Ska man nöja sig i en relation?

Jag har ganska hög moral när det kommer till relationer, och älskar jag någon så värderar jag den personen framför allting annat. Jag är väldigt realistisk i mina tankar och skulle aldrig ge mig in i en relation ifall jag inte tror att det skulle hålla (när jag inte har resonerat så är det för att jag inte har varit redo för att stadga mig).

Är jag tillsammans med någon så tänker jag leva resten utav mitt liv med den personen. Och jag lever med någon slags filosofi om att man får det att funka. Punkt bara. Man gör inte slut först man testat allt (terapi etc etc). Kalla mig gammalmodig men kring vissa saker är jag väldigt principfast.

Vi lever i ett samhälle där vi DIREKT blir stimulerade när vi känner rastlöshet. Har vi tråkigt gör vi direkt något åt det. Är vi trötta på tapeterna hemma så byter vi dom fort, ropar en treåring och är jobbig så langar vi direkt över en i-pad till henne. Och diskuterar man under en middag finns det alltid någon som ska googla – istället för att komma fram till ett svar genom att analysera tillsammans. Det är som att vi aldrig nöjer oss och vill att allt ska hända nu nu nu.

Och jag förstår när folk säger att dom är livrädda för att nöja sig. Men oavsett om du vill höja ribban hela tiden eller inte så handlar det om att leva i nuet. Klyschigt nog. Ta saker för vad dom är, och känna ro i det. Om du hela tiden vill ha MER och BÄTTRE i alla relationer, så är dom dömda att misslyckas.

”A reporter asked an old couple, ”How did you manage to stay together för 65 years?”The woman replied, ”We were born in a time when if someting was broken, we would fix it, now throw it away…”

Om vi slutade tänka att gräset hela tiden är grönare på andra sidan, skulle vi uppskatta de fina sidorna mer hos varandra och bli lyckligare tillsammans. Vilka uppoffringar är ni villiga att göra för varandra? Kan han ändra på det du stör dig på? Kan ni mötas på mitten? Vad är din roll i det hela? Är det någonting som verkligen inte funkar, kommer du känna en lättnad när du gör slut. För då vet du att du har gjort allt.

Jag kan bara tala för mig själv, men såhär tänker jag. Sen är internet som det är, och folk kommer tolka detta som att man ska förlåta precis allt. Så är det självklart inte. Men jag tycker att folk ger upp för lätt. Oftast är inte problemet det som kommer få er att göra slut. Utan problemet är hur ni hanterar situationen. 
?
Eller? Vad tycker ni?

 1. Exakt så! Men sen tycker jag det är svårt att skilja på det du beskrivit och när det får ”va nog”, när det kanske är bättre att gå ifrån än att va halvdan o olycklig i en relation.. Men brukar tänka att ”jag vet mig själv och jag kommer förmodligen absolut inte bli lyckligare på annat håll” vilket kanske är lite tråkigt också för man vet aldrig förrän man provat, men det gör att jag kommer tillbaka till mitt ”man kan fixa allt bara man vill-tänk” och jag menar, oftast är man inte oskyldig till att beteenden/relationer känns dåliga, man bygger dem tillsammans och ibland skapar man dåliga vanor och irriterar sig på saker och man är båda en del i pusslet, så då får man se till att bryta dem om man vill ha en förändring. Lever lite efter mottot att har man gett sig in i leken får man leken tåla, och dvs även göra rätt för sig. Visst gäller inte detta alla extremt hemska relationer som finns där ute, utan pratar mer om de relationer där man har det rätt bra men man bara är lite missnöjd av nån anledning.

 2. Exakt så! Men sen tycker jag det är svårt att skilja på det du beskrivit och när det får ”va nog”, när det kanske är bättre att gå ifrån än att va halvdan o olycklig i en relation.. Men brukar tänka att ”jag vet mig själv och jag kommer förmodligen absolut inte bli lyckligare på annat håll” vilket kanske är lite tråkigt också för man vet aldrig förrän man provat, men det gör att jag kommer tillbaka till mitt ”man kan fixa allt bara man vill-tänk” och jag menar, oftast är man inte oskyldig till att beteenden/relationer känns dåliga, man bygger dem tillsammans och ibland skapar man dåliga vanor och irriterar sig på saker och man är båda en del i pusslet, så då får man se till att bryta dem om man vill ha en förändring. Lever lite efter mottot att har man gett sig in i leken får man leken tåla, och dvs även göra rätt för sig. Visst gäller inte detta alla extremt hemska relationer som finns där ute, utan pratar mer om de relationer där man har det rätt bra men man bara är lite missnöjd av nån anledning.

 3. Tycker samma. Bara för man bråkar så gör en del slut för att allt är så enkelt nu. Finns tinder och allt på Internet.
  Men jag tycker att man ska kämpa för sin relation och göra så det håller. Det är mitt mål.

 4. Tycker samma. Bara för man bråkar så gör en del slut för att allt är så enkelt nu. Finns tinder och allt på Internet.
  Men jag tycker att man ska kämpa för sin relation och göra så det håller. Det är mitt mål.

 5. Vilket fint och tankeväckande inlägg!
  Jag tror att om man inte är färdig att jobba och kämpa för vare sig en relation eller något annat man vill i livet kan man aldrig riktigt vara lycklig, menar om man alltid ger upp genast svårigheter dyker upp
  Är verkligen glad för din skull Ellinor att du funnit lyckan. Du förtjänar bara det bästa!
  xx
  http://mariannelle.com

 6. Vilket fint och tankeväckande inlägg!
  Jag tror att om man inte är färdig att jobba och kämpa för vare sig en relation eller något annat man vill i livet kan man aldrig riktigt vara lycklig, menar om man alltid ger upp genast svårigheter dyker upp
  Är verkligen glad för din skull Ellinor att du funnit lyckan. Du förtjänar bara det bästa!
  xx
  http://mariannelle.com

 7. Så sann text och så bra. Vi slänger bort relationer alldeles för fort nuförtiden. Ibland måste man såklart gå skilda vägar, men jag är som du och vill verkligen prova allt som finns för att lappa ihop det hela. Om man ändå går isär vet man ändå med sig att man försökt allt.

 8. Så sann text och så bra. Vi slänger bort relationer alldeles för fort nuförtiden. Ibland måste man såklart gå skilda vägar, men jag är som du och vill verkligen prova allt som finns för att lappa ihop det hela. Om man ändå går isär vet man ändå med sig att man försökt allt.

 9. det här inlägget var verkligen jättebra skrivet ellinor! jag tycker också att folk kasta bort det de har med någon alldeles för fort nuförtiden

 10. det här inlägget var verkligen jättebra skrivet ellinor! jag tycker också att folk kasta bort det de har med någon alldeles för fort nuförtiden

 11. Bra skrivet men jag känner att detta passar bättre in i en relation mellan vänner. Jag upplever att många tar vara på sina kärleksrelationer men låter sina vänskapsrelationer stå i kläm och satsar inte alls lika mycket på att laga och kämpa igenom en sådan relation. Tar man vara på en sådan relation så kan den bli lika stark och känna samma kärlek och stabilitet som i en relation med en partner.

 12. Bra skrivet men jag känner att detta passar bättre in i en relation mellan vänner. Jag upplever att många tar vara på sina kärleksrelationer men låter sina vänskapsrelationer stå i kläm och satsar inte alls lika mycket på att laga och kämpa igenom en sådan relation. Tar man vara på en sådan relation så kan den bli lika stark och känna samma kärlek och stabilitet som i en relation med en partner.

 13. Håller med dig till en viss del. Du formulerar så himla bra, när det kommer till relationer håller jag med till 100%. Jag går verkligen in helhjärtat i alla mina relationer med vänner, vilket är bra och dåligt. Det är enkelt att bli sårad.

 14. Håller med dig till en viss del. Du formulerar så himla bra, när det kommer till relationer håller jag med till 100%. Jag går verkligen in helhjärtat i alla mina relationer med vänner, vilket är bra och dåligt. Det är enkelt att bli sårad.

 15. Absolut INTE! Never settle! Men man ska försöka jobba på relationen först och se om det blir nån förändring tkr jag. Ge det en ärlig chans. Sen kan man bestämma sig. men man ska aldrig nervärdera sig själv och nöja sig med mindre bara för att man e rädd att kanske inte få nån bra igen! (tkr jag..) 😊

 16. Absolut INTE! Never settle! Men man ska försöka jobba på relationen först och se om det blir nån förändring tkr jag. Ge det en ärlig chans. Sen kan man bestämma sig. men man ska aldrig nervärdera sig själv och nöja sig med mindre bara för att man e rädd att kanske inte få nån bra igen! (tkr jag..) 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi