Olika faser i en relation

Idag är det ju tisdag och ikväll äter Emma middag hemma hos oss. Men jag måste bara ta upp min och P’s söndagsmiddag, för det var en sån där kväll som jag kommer att symbolisera med trygghet i all evighet.

Vi hade nämligen varit på IKEA och dessutom storhandlat på Hemköp därefter. Så humöret var väl inte på topp när vi kom hem… Jag ville helst bara sova och vakna upp till en ny vecka. Men så kommer han in när jag sitter där i sovrummet och säger att maten är klar. Och när jag kliver ut i vardagsrummet så sköljde en våg av känslor över mig. Då hade mitt fina hjärta kokat ihop en köttfärssoppa som jag älskar så mycket!! Hela vardagsrummet var upplyst av tända ljus, och på tv:n gick Solsidan.

Ni förstår… Det låter kanske simpelt, men för mig var det så himla stort. Det liksom LUKTADE trygghet i hela lägenheten, och den borrade sig in i varenda cell i kroppen. Jag var hemma, på riktigt. Och då slog det mig att det var VÅR doft jag kände, som andra känner när dom kliver in igenom dörren. VÅR doft, bara hans och min. Och när klockan slog 20:30 så bytte vi ut soppan mot lösgodis och kikade på en svensk kriminalserie samtidigt som han låg i mitt knä. En timme senare var vi nerbäddade och somnade bland svala täcken, tätt, tätt intill varandra.

Det var absolut topp tre bästa kvällarna i hela mitt liv. Jag vill ha det sådär jämt, enda fram tills vi är gamla och gråa. Jag vill ha våra rutiner och vår trygghet för alltid.

Det är som att vi är inne i fas två nu. När vi blev tillsammans levde jag i en bubbla och kände total eufori över att jag hade hittat Honom med stort H. Mannen jag ville göra allt ihop med. Nu är det som att polletten har trillat ner, och att jag kommit in i fas två. Nu njuter jag istället konstant. Jag känner ett lugn i hela kroppen över att jag faktiskt har hittat Honom. Och att han är min. Och att vi har en egen doft. Bara han och jag.

 1. Hej Ellinor, jag tycker du utrycker dig väldigt bra när du skriver och målar med orden. Tror du skulle kunna bli författare

 2. Hej Ellinor, jag tycker du utrycker dig väldigt bra när du skriver och målar med orden. Tror du skulle kunna bli författare

 3. Så fint skrivet Ellinor!! Men från det ena till det andra – varför umgås inte du och Hanna så mycket som ni gjorde förut?

 4. Så fint skrivet Ellinor!! Men från det ena till det andra – varför umgås inte du och Hanna så mycket som ni gjorde förut?

 5. Jag bara älskar dina ärliga inlägg! De är helt fantastiska! Sluta aldrig med de. Du hjälper som inte kan sätta ord på sina känslor.

 6. Jag bara älskar dina ärliga inlägg! De är helt fantastiska! Sluta aldrig med de. Du hjälper som inte kan sätta ord på sina känslor.

 7. åhh underbart! Älskar att läsa dina texter och att din lycka tränger igenom varje ord och bild, så himla kul att läsa <3

 8. åhh underbart! Älskar att läsa dina texter och att din lycka tränger igenom varje ord och bild, så himla kul att läsa <3

 9. Asså fick på riktigt tårar i ögonen, man känner verkligen hur lycklig och tacksam du är- blir så glad för din skull (även om jag inte känner dig).

 10. Asså fick på riktigt tårar i ögonen, man känner verkligen hur lycklig och tacksam du är- blir så glad för din skull (även om jag inte känner dig).

 11. Åh vilken vacker text, hade ingen aning om att du kunde skriva så, helt klart en ny sida av dig!! Fantastiskt

 12. Åh vilken vacker text, hade ingen aning om att du kunde skriva så, helt klart en ny sida av dig!! Fantastiskt

 13. ÅH. Jag blir bara så himla hoppfull att jag också en dag kommer hitta rätt kille. Har också bara dejtat skitkillar och drömmer verkligen om en ordentlig kille. Snart är det min tur <3

 14. ÅH. Jag blir bara så himla hoppfull att jag också en dag kommer hitta rätt kille. Har också bara dejtat skitkillar och drömmer verkligen om en ordentlig kille. Snart är det min tur <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi