Zink restaurang i Stockholm

Ni vet ju att jag och P gör mycket grejer ihop med hans vänner. Dom är ju som en stor familj som jag har blivit välkomnad in i (tack gode gud för det för annars skulle livet inte vara lika härligt). I förra veckan så ville vi inte bara äta en tråkig middag hemma, utan bestämde oss för att ha en helkväll tillsammans. Vi började på Sturehof där vi drack GT’s som vanligt. Sedan gick vi de två korta minutrarna bort till Zink (länk för att ni lätt ska hitta). Jag har skrivit om dom förr, för vi är där en del.

Vi kunde inte bestämma oss, så vi beställde in alla möjliga förrätter som vi delade på. Först ut: ostron!

Jag blir förbannad på mig själv över att jag glömde minneskortet i kameran hemma, för oftast så kopplar man ihop bra kvalité bilder med bra kvalité på det man visar upp. Så får ni absolut inte tänka nu. Utan det är kassa bilder, men grym mat. Denna tartaren på röding och pilgrimsmusslor hamnade på delad första plats bredvid….

Denna råbiffen.

Och så lite chark naturligtvis!!

Pyamasskjorta köpt HÄR (adlink).

Det utbringades säkert tio skålar, vilket ju alltid är trevligt! Här smuttar vi på ett vitt vin som jag inte minns namnet på. Men paren vi käkade med är hejare på mat. När servitören kom in och bad oss gissa så prickade Carro in rätt på årtal och stad. Det enda jag minns är att det var ifrån Frankrike. Får be henne skicka bilden hon tog på flaskan.

När man lägger en extra slant på middagen så tycker i alla fall jag att det är viktigt med bra service. Det gör ju hela upplevelsen. Haha, vår servitör var sjukt engagerad och jag hör verkligen hans röst i huvudet när han går igenom alla rätter, vart köttet kom ifrån och hur allt blev tillagat. Mina matfantaster till vänner dog nog av förtjusning.

Till varmrätt tog vi in entrecot och biff med en massa olika tillbehör.

Sedan kom efterrättsbrickan in. Min favorit var mangosorben, medan Carro nämnde säkert tio gånger hur mycket hon ville smyga ner Rocky Road chokladkakan i en påse och ta med hem. Måste faktiskt säga att det är så kul att äta och dricka gott med människor som har ett intresse för det. Hm, kanske skulle dra igång ”Halv åtta hos mig” med det här gänget… Det hade ju blivit storartat.

Justja! Något vi tycker är superkul är att be servitören välja alla viner till maten. Det blir ALLTID rätt då. När desserten kom ut bad vi om Espresso Martinis men servitören förslog istället dessertvin (för er som aldrig har druckit det så är det supersött och serveras i ett mini-vinglas). Tur att vi lyssnade för jag hade ångrat mig annars. Efter det gick vi till Escailer och drack drinkar, och låg i våra sängar runt midnatt.

Tycker ni att såna här inlägg om mat är kul? Vi äter ju en del ute och ni är ju många som frågar om restaurangtips i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi