Den här lägenheten ska vi köpa! Svar på frågor…

Fråga: Känns det tidigt att köpa en lägenhet när ni inte har varit tillsammans så länge, eller helt rätt?
Svar: Helt rätt såklart. Jag ska ju leva hela mitt liv ihop med P hur naivt många er må tycka att det låter. Jag vet flera som köpt ihop efter 4-6 månader och det funkar hur bra som helst. Vi har ju pratat om ifall vi skulle göra slut, och den enda skillnaden nu är att vi har lite fler papper påskriva. Men det är ju så livet funkar.

Fråga: Hur stor är lägenheten nu? Och ca vilken storlek kollar ni på?
Svar: Den vi bor i nu är 45. Och helt ärligt hade jag kunnat bo här jättelänge till. Det enda negativa är väl att vi inte får in så många gäster, eller att vi inte har en extrabädd till vänner som vill sova över. Vi kollar bara på lägenheter över 60 kvm.

Fråga: Kollar ni endast Vasastan där ni bor nu eller är andra delar intressanta om rätt objekt dyker upp?
Svar: Nej! Vi kollar på Norrmalm och Östermalm också. Jag älskar Vasastan av hela mitt hjärta, men av praktiska skäl vore det skönt att bo på Östermalm. Det är ju där man springer runt hela dagarna. Men vi har kollat i Gamla Stan också för att vi hittade en drömmig lägenhet där. Så vi får se vart vi hamnar!

Fråga: Har ni några särskilda krav?
Ja såklart! Ska man lägga så mycket pengar på någonting medkommer ju krav. Eftersom vi kollar på minst 60kvm så tycker jag att man får in ett till gästrum som vi vill ha som kontor (alltså en 3a). Jag skulle dö för en matsal, men annars är kraven följande:
– Bra förening
– Bra planlösning
– Bra adress och fint hus
– Parkering (svinsvårt att hitta)
– Möjlighet att bygga till mycket förvaring
– Vardagsrum och kök i ett
– Balkong
– Sekelskift

Fråga: Har ni sålt lägenheten ni bor i nu än?
Svar: Nej det har vi inte gjort! Men våra vänner som driver Stylingbolaget (ni alla måste ta hjälp av dom innan ni säljer er bostad) kommer nästa vecka och fixar lägenheten. Sen kommer mäklaren och fotar. Så snaaart gör vi det (eller ja P)!

Fråga: Hjälper dina föräldrar dig med att lägga till lite pengar för lägenheten?
Svar: Jag har fått den här frågan när det gäller många saker jag har gjort. Men svaret är nej, mina föräldrar har inte betalat någonting för mig sen den dagen jag fyllde 18.

Fråga: Hur länge har ni varit tillsammans och hur beslutade ni att det kändes rätt att köpa en lägenhet ihop nu?
Svar: Sex månader den sjätte november. Det är inget fel på P’s lägenhet som vi bor i nu, men jag tror att vi båda någonstans vill ha Vårt tillsammans. Ett hem vi bygger upp gemensamt.

Fråga: Skulle ni kunna tänka er att renovera tillexempel kök och badrum? Man vet ju hur många månader det kan ta…
Svar: Alltså att blåsa ut hela sk*ten och göra om hade jag nog inte orkat. Men det beror helt på. Får vi bo kvar vi vår lägenhet nu medan vi renoverar så funkar det ju. Men badrum kan jag tänka mig att göra om helt. I köket går jag med på ytskick. Jag vill ändå göra om detaljer så att det blir VÅRT.

Fråga: Vad är viktigast för er när det kommer till lägenheten? Läget? Balkong? Kvadratmeter?
Svar: Bra planlösning!! Det finns vidriga planlösningar på lägenheter. Vissa kikar vi ju på f
ör att man skulle kunna göra om och tjäna en hacka. Men det mesta går inte att rädda… Jag tror egentligen att jag är den kräsna av mig och P när det kommer till det här köpet haha…

Fråga: Kan du beskriva hur din drömlägenhet ser ut i ditt huvud?
Svar: min dröm hade varit en walk in closet, matsal, terass och kvällssol. Men då drar ju miljonerna iväg haha. P’s är en vindsvåning.

Fråga: Har ni har samma inredningsstil? Och lägenhetsstil?
Svar: Inredningsmässigt så mycket lika, men alla detaljer olika. Vi kan gilla samma stol, men då i helt olika färger. Jag älskar det danska, klassiska och stilrena. Medan P blandar lyx med gammaldags som han själv säger. Det som skiljer sig mest är nog våra åsikter om konst eller hur mycket prydnadssaker man ska ha framme.

När det kommer till lägenhetsstil så har vi väldigt lika åsikter. Men samtidigt kan jag ibland tycka att han är knäpp när han vill buda på lägenhet där man inte kan nyttja alla kvadratmetrar. Och han tycker att jag är knäpp för att jag inte kan se potentialen.

 1. Jag och min sambo flyttade ihop efter 3 veckor. Vi har nu en större gemensam lägenhet, förlovade och har en dotter. Allt detta på 1 och 1/2 år och de är mina bästa beslut någonsin. Kan inte vara lyckligare. Så kör på om de känns rätt! Ingen ska dömma dig! Isåfall är de av avundsjuka. Lycka till tjejen! ❤

 2. Jag och min sambo flyttade ihop efter 3 veckor. Vi har nu en större gemensam lägenhet, förlovade och har en dotter. Allt detta på 1 och 1/2 år och de är mina bästa beslut någonsin. Kan inte vara lyckligare. Så kör på om de känns rätt! Ingen ska dömma dig! Isåfall är de av avundsjuka. Lycka till tjejen! ❤

 3. När man ser bilderna så kan man nästan ändra sej från husdrömmar till lägenhetsdrömmar, inte för att bilderna inte skulle kunna va tagna i ett hus ? Men ah jätte fint iaf, kul att läsa dina svar också 😃

 4. När man ser bilderna så kan man nästan ändra sej från husdrömmar till lägenhetsdrömmar, inte för att bilderna inte skulle kunna va tagna i ett hus ? Men ah jätte fint iaf, kul att läsa dina svar också 😃

 5. Jag är 21 år och skaffade hus med min pojkvän för ca ett år sedan. Huset totalrenoverar vi! Kika gärna in på min blogg för att se bilder från vår renovering 😃

 6. Jag är 21 år och skaffade hus med min pojkvän för ca ett år sedan. Huset totalrenoverar vi! Kika gärna in på min blogg för att se bilder från vår renovering 😃

 7. Jag undrar också hur ni gör med ränta, amortering och avgift.
  Ska själv precis flytta till gemensamt och ej lagt upp helt ännu.
  He ni exakt halva lånet var och då finansierar er halva själva + delar på avgift, bredband osv eller står ni på olika procentsatser av ägandet betalar ni då pckså bara ränta osv på er del eller delar ni på något annat sätt?

 8. Jag undrar också hur ni gör med ränta, amortering och avgift.
  Ska själv precis flytta till gemensamt och ej lagt upp helt ännu.
  He ni exakt halva lånet var och då finansierar er halva själva + delar på avgift, bredband osv eller står ni på olika procentsatser av ägandet betalar ni då pckså bara ränta osv på er del eller delar ni på något annat sätt?

 9. Så roligt hur du ignorerade frågan om ni ska köpa lägenheten tillsammans 😉 men såklart, det är ju jobbigt att behöva erkänna att han köper lägenheten efter att du har skrivit att NI ska lägenhet. Tråkigt hur du alltid ska överdriva, tex framställer du husköpet i Skåne som om ni skulle köpa det sen framgår det att det är Ps föräldrar. Väldigt genomskinligt beteende 😊

 10. Så roligt hur du ignorerade frågan om ni ska köpa lägenheten tillsammans 😉 men såklart, det är ju jobbigt att behöva erkänna att han köper lägenheten efter att du har skrivit att NI ska lägenhet. Tråkigt hur du alltid ska överdriva, tex framställer du husköpet i Skåne som om ni skulle köpa det sen framgår det att det är Ps föräldrar. Väldigt genomskinligt beteende 😊

 11. Regel nr 1!!! Betala aldrig på hans amorteringar eller ränta om du inte får ta del av vinsten! Det utgår jag och P också ifrån. Skulle aldrig kräva det av honom. Jag skulle rekommendera att betala procentuellt. Ang allt egentligen (mat etc om det kommer till gemensamma ekonomin generellt och man tjänar olika). När det kommer till lån tycker jag att man betalar av ränta/amorteringar efter hur mycket man går in med var i lånet. Och utgå ifrån den procenten. Tex om man tar halva lånet var, så splittar man på allt annat rakt av (ränta/amortering/avgift/bredband etc)

 12. Regel nr 1!!! Betala aldrig på hans amorteringar eller ränta om du inte får ta del av vinsten! Det utgår jag och P också ifrån. Skulle aldrig kräva det av honom. Jag skulle rekommendera att betala procentuellt. Ang allt egentligen (mat etc om det kommer till gemensamma ekonomin generellt och man tjänar olika). När det kommer till lån tycker jag att man betalar av ränta/amorteringar efter hur mycket man går in med var i lånet. Och utgå ifrån den procenten. Tex om man tar halva lånet var, så splittar man på allt annat rakt av (ränta/amortering/avgift/bredband etc)

 13. Av den enkla anledningen att P tyckte att det var privat (vilket det är), men jag hade kunnat tänka mig att svara på mycket 😊 men det är ju inte bara jag i detta så då får jag respektera det:-)

 14. Av den enkla anledningen att P tyckte att det var privat (vilket det är), men jag hade kunnat tänka mig att svara på mycket 😊 men det är ju inte bara jag i detta så då får jag respektera det:-)

 15. Hej! brukar inte kommentera här men måste bara säga att du STRÅLAR på alla bilder numera ellinor! Du verkar vara en sån genuint fin människa, och inte tala om hur fruktansvärt vacker du är! Gillar även att du vuxit upp lite och blivit mer ”trygg”, jag själv har också växt upp mycket på sistone(är 18), alla mina vänner festar konstaaaant. Jag hänger med ibland, tycker inte det är lika kul längre! Mitt största fokus är att plugga hårt för att komma in på min drömutbildning (jag vill bli ekonom), samt att jobba ihop pengar för att kunna köpa lägenhet med min pojkvän 😊 tycker om din blogg så mycket och du inspirerar mig varje dag på dina olika kanaler!

 16. Hej! brukar inte kommentera här men måste bara säga att du STRÅLAR på alla bilder numera ellinor! Du verkar vara en sån genuint fin människa, och inte tala om hur fruktansvärt vacker du är! Gillar även att du vuxit upp lite och blivit mer ”trygg”, jag själv har också växt upp mycket på sistone(är 18), alla mina vänner festar konstaaaant. Jag hänger med ibland, tycker inte det är lika kul längre! Mitt största fokus är att plugga hårt för att komma in på min drömutbildning (jag vill bli ekonom), samt att jobba ihop pengar för att kunna köpa lägenhet med min pojkvän 😊 tycker om din blogg så mycket och du inspirerar mig varje dag på dina olika kanaler!

 17. Hej. Varför går det ibland 3 dagar utan att du bloggar? Vissa bloggare har gått ut med infon om att dem inte bloggar på helger, men om du har gjort det har jag nog missat det 😊 Bra att veta i så fall, så man vet om man ska att kika in hit på helger eller ej.

  Trevlig dag!

 18. Hej. Varför går det ibland 3 dagar utan att du bloggar? Vissa bloggare har gått ut med infon om att dem inte bloggar på helger, men om du har gjort det har jag nog missat det 😊 Bra att veta i så fall, så man vet om man ska att kika in hit på helger eller ej.

  Trevlig dag!

 19. Haha men skärp dig, Ellinor har väl också ett liv? Även om hon är bloggare så kan saker ske i privatlivet som gör att bloggandet kommer i kläm

 20. Haha men skärp dig, Ellinor har väl också ett liv? Även om hon är bloggare så kan saker ske i privatlivet som gör att bloggandet kommer i kläm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi