Min helg i bilder – Linköping edition

Vi kom ner till Linköping sent på fredagkvällen. Då åt vi middag på den lilla engelska puben. Sen somnade vi gott i den nya lägenheten. När jag vaknade hade hela familjen åkt iväg på jakt. Så jag kokade ihop havregrynsgröt och kollade på film. Morgonmys deluxe!

Sen gick jag på stan och kollade på porslin.

Innan jag spelade in min första vlogg… Jag tycker fortfarande att det är läskigt att jag har publicerat den. Jag var så stressad när jag spelade in haha… Det är mycket svårare än vad man kanske tror. Vad tyckte ni om den? Sög den? Eller var den som ni hade förväntat er?

Vid 16 kom familjen hem igen. Och P’s storasyster Anna drog med mig på stan. Linköping hade nämligen invigning för sin nya julbeslysing. Sabina Ddumba uppträdde och allt var så familjärt och mysigt. Det var nästan för varmt att ha päls på sig dessutom…

Sen var det snabba puckar hem för att byta om. Jag, Anna, Ellinor och hennes lilla dotter Sigrid skulle nämligen äta middag!

Vi åt älgkalvsytterfilé, med rotfrukter, blomkålschips, en rödvinssås och fetaostsallad. Jag dör!!

Jag hade på mig min nya blus i strl 36 som är köpt HÄÄÄR . Ni ska få en rabattkod på den i dagarna om ni vill? Jag har fått så många komplimanger för den på sociala medier!

Och till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljglass. Vi hann få i oss allt jag gillar på en och samma kväll. Ellinor introducerade mig för något verktyg som luftade vinet. Jag skulle vilja smaka på hur det smakar före/efter och eventuellt önska mig ett sånt verktyg i julklapp. Det var egentligen bara en fin glasflska som man hällde vinet i, och sedan hällde tillbaka i vinflaskan. Smart! Eller onödigt? Jag vet ju inte!! Men vinet var gott i alla fall.

Taxin stannade utanför dörren vid 03. men jag somnade inte först 04. Var lite för pigg efter allt kaffe… Men som tur var vaknade jag fräsch, tillskillnad ifrån min karl som hade varit på jaktmiddag med grabbarna…

Emellan allt uppackande utav alla kartonger så fick jag springa en del ärenden på stan medan de andra fick bära tungt. Skönt tyckte jag. Jag passade dessutom på att kolla på ännu mer porslin. Vad är JAG? Vad är VI? Vad passar bäst hemma hos OSS? Vad blir bäst på en MIDDAG?

Hittade det gråa porslinet ifrån Rörstrand som jag hade på mitt födelsedagsfirande med Google. Skickade snabbt iväg en bild till Lovisa som jag vet har letat efter det. ”Åk och köp!! 20% rabatt dessutom!”. Visste ni att Rörstand porslinet tillverkades på Rörstrandsgatan, som jag och P bor jättenära nu? Det är en välkänd restauranggata i Vasastan.

Plötsligt blev det kväll och vi åt söndagsmiddag aka första adventsmiddag hemma hos Anna. Hon bor så fantastiskt fint. Det är ombonat och känns verkligen ANNA. Så vill jag att mitt hem också ska kännas. ”Åh här bor Ellinor och P!”

Kika på den här tapeten, och färgen av val på garderoberna. Så mysigt!! Och pälsen som dom själva har gjort är ju to die for.

Anna pillade med att spetsa glöggen och ta fram plock till förrätt. Hennes svarta kök är magiskt.

Till middagen blev det en carbonara med lagrad parmesan och sidfläsk… Och äggula såklart. Jag älskar att ha det till! Dock blev jag proppmätt av den här lilla portionen, så jag orkade faktiskt inte osten som var till efterrätt. Men vinet slank ner.

VILKEN SÖNDAG! Och helg med för den delen. Tack Linköping och alla nära för att ni är så fantastiska. Jag och P slocknade i sängen strax innan 23. Men först kikade vi lite på serien ”Midnattssol” som vi har blivit beroende utav.

  1. Dekant heter det du luftar vinet i!! Du behöver inte hälla tillbaka det i flaskan sen, utan du serverar vinet ut dekanten. Syre gör att vinets smaker utvecklats, jättebra för lite äldre viner <3

  2. Dekant heter det du luftar vinet i!! Du behöver inte hälla tillbaka det i flaskan sen, utan du serverar vinet ut dekanten. Syre gör att vinets smaker utvecklats, jättebra för lite äldre viner <3

  3. Hej. Ville inte skriva på Twitter men såg att du misstänkte att du har ADD. Har du läst på om HSP/vet du vad det är? Nu känner inte jag dig men utifrån det jag sett så är du till 100% en HSP.

  4. Hej. Ville inte skriva på Twitter men såg att du misstänkte att du har ADD. Har du läst på om HSP/vet du vad det är? Nu känner inte jag dig men utifrån det jag sett så är du till 100% en HSP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi