Hitta din stil – SÅ GÖR MAN

I samarbete med Zalando.
Foto: Annie Hyrefeldt.

Innan middagen med Nouw fick jag en så himla fin komplimang utav Moa. ”Du har verkligen hittat din stil!” sa hon och log. Och precis så känns det faktiskt. Hela det här året har klädmässigt varit en bergochdalbana men nu känner jag att jag har börjat hitta min egna stil PÅ RIKTIGT.

Jag vet att många utav er känner er förvirrade, men jag tror att man ska tänka såhär:

1. Vilken passform på kläder gillar jag bäst? När man känner sig trygg blir man automatiskt snygg. Det syns så väl när någon känner sig obekväm i en outfit. Jag har tillexempel svårt för att bära klänning, just för att jag sällan känner mig fin. Det blir för uppdressat och inte JAG liksom…

2. Investera i en basgarderob. Efter att jag köpte på mig byxor/tröjor som funkar JÄMT och som sitter PERFEKT så vågade jag börja köpa mer spexiga kläder. Då har jag alltid någonting att matcha dom med.

3. Analysera din inspiration. Det är lätt att tycka att någon annan har en fin outfit, men exakt VAD är det som du gillar? Är det den sportiga känslan, färgerna, modellen på skorna eller detaljerna? Sedan tar du bara efter. Pintrest är en bra inspirationskälla för alla! Sök bara på ett plagg du gillar.

4. Skriv ut bilder. Får du ihop en snygg outfit av kläderna hemma, fota den och lägg in i en mapp i mobilen/sätt upp på väggen hemma. När du har 5-10 outfits så har du skapat din egen basgarderob (även om det inte bara är baskläder du använder). För då kommer du alltid att ha inspiration och kunna mixa och matcha på dina villkor.

5. Spontanköp inte. Hittar du ett par snygga skor, men tån är inte formad som du vill – KÖP INTE! De kommer i alla fall bara stå längst in i garderoben eller så kommer du inte känna dig 100% fin när du använder dom. Jag tänker ALLTID igenom ett köp minst 24h innan jag köper det. Det har sparat mig mycket pengar.

Jag ÄLSKAR den här modellen på skor. Med tjock klack och högre skaft. Jag gillar inte paljetter men älskar glitter. Jag tog inte med mig några ”sköna” sneakers alls, och flög i dessa fram och tillbaka. Dom piffar upp precis vilken outfit som helst. Sen är jag om någon nöjd med att korta byxor har slagit igenom helt. För alla byxor blir korta på mig. Detaljerna på dessa är 2 die 4.

För er som inte vet det har jag i hela mitt liv haft problem med magen, och dessa spänner inte åt!!! Dom är tighta men stretchiga utan att töja ut sig. Vilket underlättar min vardag på alla vis.

Och när det kommer till toppar vill jag nästan alltid ha dom lite längre och slappa. Dels för att min mage alltid svullnar upp, (då är det jobbigt att ha det tight) men också för att jag tycker att mina ben framhävs på ett annat sätt. Den här klänningen får mig att känna mig så himla himla fin. Den är lös fast inte oversize.

I sminkväg har jag insett att röd/bronsfärgad ögonskugga, en lättare countor och ljusa läppar får mig att känna mig som finast. Där måste man ju också experimentera. Jag gillar inte för mycket smink.

Örhängen IvyRevel // Klänning Bik Bok // Byxor Missguided // Clutch Missguided

Och stora örhängen har ju blivit mitt signatursmycke, ihop med många enkla ringar. Jag blandar gärna guld och silver (något jag ALDRIG gjorde för ett år sedan). Just de här örhängena kan man välja att bara bära stjärnan också, men jag gillar när det hänger ner.

 1. Jag skulle önska ett inlägg om hur du förhåller dig till medievärldens negativa sidor 😊 Såsom baktal, negativa kommentarer och så. Skulle vara jätteintressant att läsa om dina tankar och åsikter kring det!

  Kom att tänka på det inne hos bloggbevakning, där det pågår typ en liten diskussion om dig under ett av inläggen (det inlägget med Kenzas bild).

  Ha en trevlig kväll!

 2. Jag skulle önska ett inlägg om hur du förhåller dig till medievärldens negativa sidor 😊 Såsom baktal, negativa kommentarer och så. Skulle vara jätteintressant att läsa om dina tankar och åsikter kring det!

  Kom att tänka på det inne hos bloggbevakning, där det pågår typ en liten diskussion om dig under ett av inläggen (det inlägget med Kenzas bild).

  Ha en trevlig kväll!

 3. Fin och välförtjänt komplimang! 😊 Bra tips 😊 Synd att en annan går runt i landstingets blå pyjamas på jobbet och byter om till mjukiskläder när jag kommer hem, haha!

 4. Fin och välförtjänt komplimang! 😊 Bra tips 😊 Synd att en annan går runt i landstingets blå pyjamas på jobbet och byter om till mjukiskläder när jag kommer hem, haha!

 5. Hej!
  Det här är nog kanske första gången jag kommenterar på en blogg men jag blev så inspirerad av din outfit. SÅ SNYGG och mitt i prick på vad jag har letat efter. Jag undrar därför vilken storlek du har på klänningen och jeansen och om det är ”normala” i storleken? Och just det, hur lång är du? Det kan vara så att jag kör en copy -> paste rakt av på din outfit nämligen, haha. Tack för det!

 6. Hej!
  Det här är nog kanske första gången jag kommenterar på en blogg men jag blev så inspirerad av din outfit. SÅ SNYGG och mitt i prick på vad jag har letat efter. Jag undrar därför vilken storlek du har på klänningen och jeansen och om det är ”normala” i storleken? Och just det, hur lång är du? Det kan vara så att jag kör en copy -> paste rakt av på din outfit nämligen, haha. Tack för det!

 7. Kööör! Jag är 185cm så byxorna sitter nog ”bättre” på någon lite kortare. Men jag gillar dom såhär också. Jag tror att jag har strl 36-38, men dom är sjukt stretchiga men sitter ändå på plats. Ta din vanliga storlek! Klänningen har jga S i och den sitter också som vanligt!

  Tusen tack och kör hårt! Jag gillar också den här outfiten jättemycket!

 8. Kööör! Jag är 185cm så byxorna sitter nog ”bättre” på någon lite kortare. Men jag gillar dom såhär också. Jag tror att jag har strl 36-38, men dom är sjukt stretchiga men sitter ändå på plats. Ta din vanliga storlek! Klänningen har jga S i och den sitter också som vanligt!

  Tusen tack och kör hårt! Jag gillar också den här outfiten jättemycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi