Avsmakningsmeny och polskt vin – Min helg i bilder Warszawa part 1

Jag har sååå många inlägg på lager, och jag tänker att jag får göra upp dem alla i kronologisk ordning så att ni verkligen kan hänga med. Jag är en hejare på att skriva långa inlägg, men jag ska försöka att fatta mig lite kortare nu… Men jag vill ju bara att ni ska få en helhetsbild och få försmak på min upplevelse och mina känslor.

Bilder: Annie Hyrefeldt

Efter outfitbilderna som plåtades i inlägget under så körde vi igång förfesten. Vi hade som sagt abonnerat hela hotellet och det var så lyckat! Ska ni bo någonstans i Warszawa så är det faktiskt där. ”Sixty Six” hette det.

Våra danska bloggerskor!

Svårt att missa våra modebloggerskor…. Eller inte! Alla var så piffade och fina. Jag vill också anamma vårens IT-trend, blommor. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få till det utan att det blir för ”sött”.

Efter lite plock och mingel tog vi minibussarna till restaurangen. Jag hamnade helt klart på partybussen där vår alldeles egna norska höll låda!

”Russebuss!” (Skam-fans ni förstår).

Jag tycker tjejer som Erica är så förbannat coola. Hon kom som ensam norska och fick ALLA att ha kul. Det är på riktigt inte många som kan ha den rollen. Big big cred.

”Se ut att ha kul!”, var en order som inte var svår att följa. Sekunderna innan hade jag skrikit av skratt.

Framme vid Belvedere!! Alltså slutaaaa vad fint det var!

Genomgång av restaurangens historia och menyn (det skulle vara en femrätters men med alla mellanrätter kom vi upp i över 10). Om jag hade vetat det hade jag inte ätit så många smårätter på hotellet innan…

Vi drack polska viner ifrån WINNICA TURNAU (som stod för 95% av polens vinproduktion). Jag blev så taggad! Det var förmodligen första och enda gången jag kommer att dricka det ju.

Men det var tyvärr ingen höjdare. Och nu är jag helt uppriktig. Det kanske låter otacksamt, men sommerliern vid vårt bord ville höra allas åsikter och det var min. Det kan dock ha berott på maten och att smakerna inte passade ihop. Rosét var alldeles för sött, det första vitvinet smakade för rökigt (haha det låter som att jag har stenkoll på vad jag snackar om men hade ni varit där hade ni förstått vad jag menar). Och rödvinet hade en lång väg kvar innan dom hittar sin hemlighet. Men ett vitt vin var verkligen helt okej (och det fick vi med oss hem! Yey!). Sen ska man kom
ma ihåg att smaken är som baken!!! Många tyckte att vinet var smaskens.

Jag ska dock inte snacka ner dom helt, förtaget hade bara funnits i ett år. Andra vingårdar har ju liksom gått i generationer i hundratals år. Men det var verkligen en upplevelse och kul att få ha varit med om! Jag lärde mig ännu mer om viner vilket jag tycker är kul. Jag har ju alltid så mycket frågor om saker, och att få svar på ”NÄR fick du upp ögonen för vin? På riktigt?” var givande.

Här fick jag svar på min fråga om sommerlierns bakgrund. Eller så drog Magnus (grundaren av Nouw) något skämt som Moa förstod men inte jag. Skämtåsido.

Som många av er vet har jag problem med maten och äter 100% efter konsistens och inte smak (eller smak också såklart men är någonting gott men har väl konsistens kan jag inte äta det). Jag är otroligt känslig mot kläggiga saker och det vattnas direkt i munnen. Men jag ansträngde mig verkligen för att smaka på alla rätter som kom in. Det var fine dining men tyvärr lyckades dom pricka in på alla smaker jag ogillar. Trist. Här fick vi in lammet (alla tre bitarna var tillagade på tre olika sätt), och en bit var så mör att den föll isär. Den gick ner kan man ju säga…..

Överraskning! Alla fick blombuketter med en målning av sig själv på. Min var väldigt lik faktiskt! Så rolig grej!

Så fruktansvärt fin lokal. Här står grundarna till vinet och önskar oss en trevlig middag.

Jag kan inte komma på något mer romantiskt än att middag med P här bakom ”blomsterväggarna”. Det var så avskiljt och mysigt. Tänk er va!!! Bli lite rund under fötterna, skratta och sedan hålla armkrok ut till taxin… Ni får jag lägga av för annars kommer jag spontanboka en resa åt oss hit i vår.

Men jag höll armkrok med de här favoriterna istället! @joannafingal och @elinskoglund <3
Next: efterfest på hotellet!

Bästa Jonas (med i styrelsen för Nouw) stod för musiken hela helgen! Jag har sagt det innan, vill ni boka en DJ till en födelsedag, studentfest eller what ever så är han rätt kille. Kontakta mig så får ni hans uppgifter.

Vill förresten tacka dig här på bloggen också Jonas (då jag vet att du kommer läsa det här) <3. Tack tack tack för all hjälp du har gett mig under helgen. Det var länge sen jag fick en sån egoboost och beröm för allt jag gör. Du är en fantastisk människa! Tack!

Till alla er andra: Ni vet när man är så förbannat osäker och rädd för att göra något nytt? Och någon ba ”men du har kompetens inom det här, det här, det här, det här – KÖR!” Den personen var Jonas för mig i helgen.

Jag har en förälskelse till tomtebloss men har tyvärr fått mina händer brännskadade både en och två gånger. Så jag försöker att hålla mig ifrån dom när de plockas fram. Men jag lyckas aldrig…

Här någonstans hade vi alla varit vakna i 25h, med ett fullspäckat schema. Men det var en sån feeling att man inte ville gå upp och lägga sig. Men alla kvällar har ju sitt slut… Nouwfamiljen har tillfört så mycket kul i mitt liv!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi