Min helg i bilder – Warszawa edit part 2 brunch

Foto: Annie Hyrefeldt.

Efter en god natts sömn stod hela gänget klara i lobbyn samtidigt. Vi skulle nämligen äta brunch på ett ställe vi hade fått rekommenderat…

MOMU! Ser ni hur mysigt det ser ut? Polackerna kan verkligen det där med pynt och piff för att få till rätt stämning.

Ett måste var att beställa in kaffe!

Två utav våra polska bloggerskor!

Jag bjussar ofta på bilder på mig själv för att jag inte bryr mig speciellt mycket. Man är inte alltid snygg och så är det med det haha… Här var vi trötta! Men stora örhängen piffar ju faktiskt alltid upp. Tycker ni inte?

Under hela vistelsen åt vi mat som var influerade ifrån det polska köket – fast med en tvist. Det var nog därför jag inte gillade avsmakningsmenyn eller det här. Det ser supergott ut men smakar tyvärr inte himmel. Som sagt, det är svårt att hitta riktigt bra ställen i Warszawa. För allt SER så himla fint ut.

Jag är ju besatt av råbiff, men denna var tyvärr för oljig. Men jag åt faktiskt tonfiskröran. Om jag inte försökte att tänka på konsistensen så gick det.

Så förbaskat trevligt!

Här ser ni råbiffen! Allt var så himla fint dukat!! Men jag fick en känsla av att polacker generellt inte gillar turister? Och när jag pratade med vår polska redaktör fick jag det bekräftat. Det känns så märkligt med tanke på förintelsen och att polacker om några borde vara ett väldigt öppensinnat folk. Men jag gillade staden supermycket i alla fall. Jag skulle vilja åka dit på sensommaren och dricka drinkar på en rooftopbar (för inga pengar alls…!).

 1. Ser himla härligt ut i alla fall, speciellt med andra kulturer än den man är vana vid, tror att man får tänka på att polacker oftast inte är uppskattade utomlands, kanske kan vara att de är ”på sin vakt” mer än vi är vana vid? Pratar bara från egna upplevelser här i London så vet inte om det stämmer överallt..

 2. Ser himla härligt ut i alla fall, speciellt med andra kulturer än den man är vana vid, tror att man får tänka på att polacker oftast inte är uppskattade utomlands, kanske kan vara att de är ”på sin vakt” mer än vi är vana vid? Pratar bara från egna upplevelser här i London så vet inte om det stämmer överallt..

 3. Varför skulle de känna sig skyldiga att vara öppna mot turister när de var förtryckta av en ockupationsstat i sex år? Vill gärna höra ditt argument kram.

 4. Varför skulle de känna sig skyldiga att vara öppna mot turister när de var förtryckta av en ockupationsstat i sex år? Vill gärna höra ditt argument kram.

 5. Vill oxå gärna höra ditt argument, som ovanstående kommentar beskrev. Varför skulle polacker vara ett mer öppensinnat folk än svenskar tex?

 6. Vill oxå gärna höra ditt argument, som ovanstående kommentar beskrev. Varför skulle polacker vara ett mer öppensinnat folk än svenskar tex?

 7. Dom har inga skyldigheter alls. Jag tänker mer på hur Polen har drabbats av förintelsen och hur många som blev gasade pga ditt ursprung och sin religion. Hur mångas släktingar (mormor, faster, föräldrar osv) som gick bort. PGA olikheter. Därför tänker jag att just olikheter (turister som ser ut/beter sig/är annorlunda) inte borde vara något man ryggar för. Sen om den teorin inte håller så tar jag gärna tillbaka det, men det var det första som slog mig när jag var där 😊 Kraam

 8. Dom har inga skyldigheter alls. Jag tänker mer på hur Polen har drabbats av förintelsen och hur många som blev gasade pga ditt ursprung och sin religion. Hur mångas släktingar (mormor, faster, föräldrar osv) som gick bort. PGA olikheter. Därför tänker jag att just olikheter (turister som ser ut/beter sig/är annorlunda) inte borde vara något man ryggar för. Sen om den teorin inte håller så tar jag gärna tillbaka det, men det var det första som slog mig när jag var där 😊 Kraam

 9. Väldigt märklig teori. Största andelen av de som dödades var judar, då är man väl inte ”olik” någon annan direkt? Det är ett folkslag/religion som Hilter valde att avhumanisera. Annars var det tex förståndshandikappade och fysiskt handikappade människor som mördades. Förstår knappt min egen kommentar nu för att detta blev så konstigt, men att dra paralleller mellan judar och turister förstår jag definitivt inte. Jag tänker tvärt om, inte konstigt att inte vara speciellt välkomnande när man levt under förtryck av utlänningar.

 10. Väldigt märklig teori. Största andelen av de som dödades var judar, då är man väl inte ”olik” någon annan direkt? Det är ett folkslag/religion som Hilter valde att avhumanisera. Annars var det tex förståndshandikappade och fysiskt handikappade människor som mördades. Förstår knappt min egen kommentar nu för att detta blev så konstigt, men att dra paralleller mellan judar och turister förstår jag definitivt inte. Jag tänker tvärt om, inte konstigt att inte vara speciellt välkomnande när man levt under förtryck av utlänningar.

 11. Turister som beter sig/är/ser ut annorlunda? Är det så du ser på judarna som huvudsakligen var de som blev mördade under förintelsen då? Med judiskt påbrå måste jag säga att dina kommentarer om förintelsen här känns rätt opålästa och arroganta. Hopps verkligen det inte det är så du menar det!

 12. Turister som beter sig/är/ser ut annorlunda? Är det så du ser på judarna som huvudsakligen var de som blev mördade under förintelsen då? Med judiskt påbrå måste jag säga att dina kommentarer om förintelsen här känns rätt opålästa och arroganta. Hopps verkligen det inte det är så du menar det!

 13. Fy vad ignorant och ÄCKLIGT att dra paralleller med FÖRINTELSEN DÄR OSKYLDIGA MÄNNISKOR BLEV MÖRDADE, när du ska klaga över att du inte känner dig uppskattad som turist?? Förstår inte dina svar här över heller.. Du kan inte uttrycka dig såhär, det är inte okej! Ta bort och skriv om och visa respekt mot anhöriga.

 14. Fy vad ignorant och ÄCKLIGT att dra paralleller med FÖRINTELSEN DÄR OSKYLDIGA MÄNNISKOR BLEV MÖRDADE, när du ska klaga över att du inte känner dig uppskattad som turist?? Förstår inte dina svar här över heller.. Du kan inte uttrycka dig såhär, det är inte okej! Ta bort och skriv om och visa respekt mot anhöriga.

 15. Håller helt med Inez, ta bort texten om förintelsen för att visa respekt mot de anhöriga. Hur kan man vara så ignorant och göra den parallellen? Du får det att låta som att det ligger i deras skyldighet att vara trevliga bara för förintelsen. Otroligt fördomsfullt, ignorant och vidrigt uttryckt.

 16. Håller helt med Inez, ta bort texten om förintelsen för att visa respekt mot de anhöriga. Hur kan man vara så ignorant och göra den parallellen? Du får det att låta som att det ligger i deras skyldighet att vara trevliga bara för förintelsen. Otroligt fördomsfullt, ignorant och vidrigt uttryckt.

 17. Din slutsats är helt snurrig tycker jag. Lite fakta att ha med sig: 90% av de polska judarna mördades i Förintelsen och av de överlevande lämnade många landet efter krigets slut. Antisemitismen var/är heller inte utrotad i Polen (eller i andra länder) och många har lämnat landet de efterföljande årtiondena. Visst kan du vara ledsen över att ha gjort en sån här grov tabbe (som jag tolkar det senaste inlägget sommen du får kanske förkovra dig lite i ämnet och tänka till lite.

 18. Din slutsats är helt snurrig tycker jag. Lite fakta att ha med sig: 90% av de polska judarna mördades i Förintelsen och av de överlevande lämnade många landet efter krigets slut. Antisemitismen var/är heller inte utrotad i Polen (eller i andra länder) och många har lämnat landet de efterföljande årtiondena. Visst kan du vara ledsen över att ha gjort en sån här grov tabbe (som jag tolkar det senaste inlägget sommen du får kanske förkovra dig lite i ämnet och tänka till lite.

 19. Extremt konstigt resonemang att polacker borde vara trevligare mot turister pga förintelsen?! Och känns lite konstigt att läsa dina åsikter kring maten, du skrev i inlägget innan att du går 100% på konsistens och inte smak, vilket ju då ger en extremt skev bild jämfört med hur maten upplevs för de allra flesta andra?

 20. Extremt konstigt resonemang att polacker borde vara trevligare mot turister pga förintelsen?! Och känns lite konstigt att läsa dina åsikter kring maten, du skrev i inlägget innan att du går 100% på konsistens och inte smak, vilket ju då ger en extremt skev bild jämfört med hur maten upplevs för de allra flesta andra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi