Min helg i bilder. Ny klocka, kontrollmännsiska och parhäng

Ett något försenat – min helg i bilder!

Fredagen började med att jag fick den här Dyrberg Kern klockan i present. Den är i färgen greige som ju trendar sönder just nu. Jag älskar ju det märket, och mina ringar (som ni ser på bilden) använder jag JÄMT. Ni frågar mig ofta om dom, så nu vet ni! Klockan har redan fått sig en fin plats i min garderob.

Sedan knatade vi det 2 korta minuterna över till Carro och Andreas som skulle bjuda på middag. Det var ett renoveringskaos hemma hos oss så dom var snabba med att skicka en invite. Gåslever till aptitretare. Dom köpte den faktiskt i Budapest och jag ångrade så himla mycket att vi inte köpte med oss.

”Dags att äta! In i vardagsrummet med er!” ropade en hungrig Carro. Och efter kom Andreas med maten.

And, hasselbackspotatis, apelsinsås och gelé stod på menyn. Jag typ slickade tallriken. And är speciellt men jag varken älskar det eller hatar det som många andra. Det får typ 5 av 10. Men Andreas apelsinsås – herregud! Till efterrätt hade Carro gjort en blåbärspaj. Den slank ner kan vi säga…

Sedan satt vi uppe till 03 och drack drinkar och pratade om jobbiga saker. Carro peppade mig och vi kramades. Såna vänner växer inte på träd. Carro – jag vet att du kommer att läsa det här och jag är så förbannat glad över att jag har just dig som min vän<3

Dagen efter tog vi bilen ut till Barkaby och köpte högtalare och småtrix på IKEA. Planen var egentligen att kolla på trav, men det får vi göra nästa gång istället.

Alla var småsega, så istället för en middag ute så köpte vi med oss mat hem. Andreas var på konferens så Carro var själv hemma. Jag åt en oxfilepasta som var mumma. Mitt i middagen bestämde vi oss spontant för att åka på bio. Några timmar senare hade vi sett Fifty Shades Darker och sussade sött i sängarna. Jag gillade inte ettan men tyckte att tvåan var lite bättre. Vi enades om att den var en 3,5a av 5 möjliga.

Söndag!
Ännu mer parhäng. Vi var utvilade och skulle äta en frukost med Carl och Julia. Men Bankomat var stängt, Fabriuqes frukost var slut och allt annat var fullt. Så det slutade med att vi åt på Joe And Juice. Jag har försökt att bojkotta det bolaget generellt då det känns lite som Hollister fast i matväg (minns ni när jag jobbade på Hollpan förresten?). Överpriser, inga tjejer som får jobba där etc etc. Men jag fick frukost i mig och det var det viktigaste.

Mitt andra par bågar! Jag har haft dom utan styrka i sedan tidigare, bara för att jag gillar dom så mycket. Från Nividas för er som frågat. Där är mina ljusblå ifrån också. Kostar typ 1500kr (??) med styrka. Det tycker jag är bra. Att ha fina glasögon ska inte bara vara för priviligerade och så är det med den saken.

Dock mår jag fortfarande illa av dom emellanåt. Speciellt om jag kollar åt sidorna och neråt. Där är det störst skillnad. Jag har -2.0 för er funderare där ute. Och fram tills nu har jag ju levt utan bågar. Så ni kan ju GISSA min ständiga huvudvärk.

Vädret var magiskt! Jag föreslog Naturhistoriska museet men blev nedröstad. Vissa saker kan jag grotta ner mig helt i, och naturhistorika hamnar inom den kategorin. När vi gick dit med klassen i både mellan och högstadiet gick jag alltid längst fram (gärna framför) arkelogen, antecknade och tröck ansiktet mot alla glasrutor. Eller lämnade min grupp och hängde på en annan för att jag ville lyssna på när någon annan arkelog berättade samma historia om igen fast med andra detaljer. Jag har alltid varit lite sådär. Anpassat mig efter en grupp, men vågat vara själv för att göra det jag tycker är kul. Speciellt som barn. Då lekte jag ofta själv för att jag tyckte mina lekar var roligast.

Aja, istället för att gå på museum skulle vi ta en promenad i Hagaparken. Jag trodde att vi skulle kika lite på isen, så när bilden togs var jag munter. Men det vände snabbt. Jag har märkt mer och mer att jag börjar bli en kontrollmänniska. När vi stod på mitten av isen (det var alltså ett sextiotal människor runt omkring oss som gick där utan problem) började jag gråta för att jag var så rädd. När jag var liten gick jag själv på isen varje dag hem ifrån skolan utan att någon visste om det? Men nu? Jag vet inte riktigt när den här förändringen skedde men det skulle säkert en psykolog ha stenkoll på.

Men fint var det. Även fast jag var orolig och rädd. Får en klump magen bara jag ser isen på den här bilden.

Några kilometer senare åt vi brunch på ett ställe vid vattnet precis. Ett glashus. Men jag minns inte vad det heter. Äppelpajen jag åt till efterrätt satt fint. Och när vi kom hem var vårt sovrum blått. Så då var det dags att montera ihop garderoberna och sängen. Sedan sov vi så fruktansvärt gott och på måndagen var helgen slut.

  1. Du skrev tidigare idag på Twitter om lycka, hade varit intressant att få läsa en längre text av dig om just lycka 😊

  2. Du skrev tidigare idag på Twitter om lycka, hade varit intressant att få läsa en längre text av dig om just lycka 😊

  3. Vet inte om du menar arkeolog men etnolog är iallafall definitivt fel ordval, en etnolog studerar människor 😊

  4. Vet inte om du menar arkeolog men etnolog är iallafall definitivt fel ordval, en etnolog studerar människor 😊

  5. Så mysigt inlägg <3 Du har förövrigt superfin stil och det skulle vara roligt om du gjorde någon typ av ”outfits under veckan” etc där du samlar några stycken. Alternativt att du visar mer outfitsbilder 😊 Kanske inte jättetycket men någon mer gång i veckan är nuläget (om jag tror dig rätt så vill du inte bara visa upp sånt som är ”ytligt” utan ha en balans i bloggen och jag förstår dig i det).

  6. Så mysigt inlägg <3 Du har förövrigt superfin stil och det skulle vara roligt om du gjorde någon typ av ”outfits under veckan” etc där du samlar några stycken. Alternativt att du visar mer outfitsbilder 😊 Kanske inte jättetycket men någon mer gång i veckan är nuläget (om jag tror dig rätt så vill du inte bara visa upp sånt som är ”ytligt” utan ha en balans i bloggen och jag förstår dig i det).

  7. Hej Ellinor! Du visade på din snap att du får ”större” ögon med dina styrkor. Men om du har -2.0 så bör du få en förminskning… Ser du bra med styrkorna? Tänkte så det inte blivit fel värden i glasen… fina bågar du valt! mvh Optikern 😊

  8. Hej Ellinor! Du visade på din snap att du får ”större” ögon med dina styrkor. Men om du har -2.0 så bör du få en förminskning… Ser du bra med styrkorna? Tänkte så det inte blivit fel värden i glasen… fina bågar du valt! mvh Optikern 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi