Listan om bloggare

Jag hittade en ”blogglista” som cirkulerade runt men jag gjorde om den lite. Häng med!

Vilken bloggares garderob skulle du vilja ha?
Hanna Stefanssons, Joanna Fingals eller Petra Tungårdens.

Nämn en bloggare som du inte är vän med idag, men som du skulle vilja ta en fika med på tu man hand?
Kanske Johanna eller Sanne. Jag har träffat dom båda på ett event, men Johanna satt jag mitt emot på en middag. Hon var förjäkla trevlig. Och Sanne skickade ett så himla fint meddelande till mig efter det här inlägget som jag skrev i höstas om utbrändhet.

Hur viktigt är bilderna för dig när du läser en blogg?
Inte superviktiga, bara dom är beskrivande. Hur någonting såg ut. Gärna inte förfinade utan spontana. Jag hatar när alla bilder i en blogg ser likadana ut. Jag somnar nästan då. Typ om alla outfitbilder är tagna på samma ställe, med samma effekter och så. Snark. Då känns det som om jag har läst inläggen förut. Jag vill ha nytt och inspiration! DOCK älskar jag mobilbilder och typ ”rutin”. Om en bloggare lägger ut sin frukost varje måndag så känns det som att jag hänger med i hennes vardag tex.

Vad är det viktigaste med en blogg enligt dig?
Texten. Jag vill dras in i en text. Känna samma smärta, lycka eller pepp över ett lyckat möte som bloggaren. En personlig blogg alltså. Inte privat, utan personlig. Och det behöver inte alltid vara innehållet av texten, utan ofta bara texten. Hur någon har formulerat sig. Och budskapet.

Vad är det tråkigaste och roligaste ämnet att läsa om på en blogg?
Det tråkigaste är recept (för att jag sällan gillar det man blir tipsad om), träning och resor till ställen dit jag inte vill åka. Jag scrollar förbi dom inläggen utan att blinka. Juste! Och smink. Det roligaste är bröllop, inredning och texter hehe! Både Felicia, Sanne och Kenza gifter sig ju i år.

Vilken är den peppigaste bloggen du vet?
Josefin Dahlbergs och Blondinbellas. Men på två olika sätt. Josefin inspirerar en till att leva livet man vill och Isabella för att hon får livet att gå ihop trots tusen bollar i luften. Dessutom tycker jag att dom båda berör viktiga ämnen. Som alkoholmissbruk (minns ni när jag skulle flytta till London och höll på att utveckla ett alkoholmissbruk? Inlägg här). Jossan har verkligen fått mig att reflektera mer kring min alkoholkonsumtion oc
h i dagsläget dricker jag små mängder (middagar) ofta, och ALLTID varannan vatten. Nu är det inpräntat liksom. Och när Bella har skrivit om ADHD har jag börjat gråta så många gånger och känt ”det är inget fel på mig, det finns andra som har det som jag”. Jag har börjat strukturera upp mitt liv och skriver listor kring allt för att få saker att gå ihop.

Nämn en feel good blogg:

Sandra Beijers, för att hon formulerar sig så bra och jämt kommer med nya inlägg (nya som i nytänkande inte nya som i många). När hon gjorde slut med sin kille var jag nedstämd i en vecka för igenkännighetsfaktorn var så påtaglig. Michaela Fornis, för att den har en mysig aura.

När tror du att du kommer att sluta blogga?
Jag kommer säkert sluta när det kommer en ny typ av bloggar. Förr hade alla bilddagboken och Playahead där man la upp bilder och skrev om sitt liv. Sen kom de ”riktiga” bloggarna. Men om vi säger såhär, jag vill skriva om mitt liv online (kanske inte jämt för offentligheten) i i alla fall åtta år till. Då är jag 30. I år har jag bloggat i 9år. Det är ju HELT GALET.

Vilken bloggare tycker du har viktigast budskap?
Kanske Sandra och Michaelas då. För att psykisk ohälsa inte är tabu inne hos dom.

Vilka bloggar läser du inte?
Jag ser direkt på texten ifall en bloggare är kreativ eller inte tillexempel. Ifall personen bakom är reflekterande kring livet, vad den värderar och hur den väljer att bygga upp sin blogg. Jag läser inte bloggar som får mig att börja tänka på träning, mat, hur min kropp ser ut eller mina vanor. Det borde på riktigt inte ni göra heller (har aldrig mått så bra som när jag avföljde 50 pers på Instagram som enbart höll på med detta för att locka följare).

Bästa inredningsbloggaren?
Petra Tungården
, men också som modeblogg. Jag känner igen mig i henne emellanåt vilket är härligt. Okej, jag läser typ bara bloggar där jag känner igen mig eller blir peppad.

Nämn 4 bloggar du läser dagligen:
Förutom alla här över så dessa…

Henriettas på Metro Mode.
– Och Linns under samma portal.
Elin (aka min bästis) här på Nouw.
– Duktiga mäklaren Bisse här på Nouw.

… Plus alla mina tjejkompisars (som också bloggar!).

  1. Känner detsamma om vad som är bäst, mest intressant i en blogg.. Hade varit jättekul om du ville läsa någon av mina texter, de finns under kategorien ”djupare tankar”. Du är en stor inspiration och du har hjälpt mig till att våga publicera lite mer personliga saker 😊

  2. Känner detsamma om vad som är bäst, mest intressant i en blogg.. Hade varit jättekul om du ville läsa någon av mina texter, de finns under kategorien ”djupare tankar”. Du är en stor inspiration och du har hjälpt mig till att våga publicera lite mer personliga saker 😊

  3. Hej fina Ellinor! Jag och min kille ska strax flytta ihop och jag har så många tankar och funderingar kring detta. Kan inte du skriva ett inlägg om hur du och din kille gjorde? Jag tänkte nu när ni är i ungefär samma tid. Hur gör man med det ekonomiska? Vem betalar vad? Ska man dela helt lika fast man inte tjänar lika mycket? Ska vi hjälpas åt att betala av hans lån (ränta och amortering)? skulle vara mycket uppskattat! Massa kramar och tack för en bra blogg!

  4. Hej fina Ellinor! Jag och min kille ska strax flytta ihop och jag har så många tankar och funderingar kring detta. Kan inte du skriva ett inlägg om hur du och din kille gjorde? Jag tänkte nu när ni är i ungefär samma tid. Hur gör man med det ekonomiska? Vem betalar vad? Ska man dela helt lika fast man inte tjänar lika mycket? Ska vi hjälpas åt att betala av hans lån (ränta och amortering)? skulle vara mycket uppskattat! Massa kramar och tack för en bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi