Färgkoder i vårt hem

– I samarbete med Jotun – 

På efterfrågan får ni nu alla färgkoder till vårt hem. Jag har försökt att fota alla bilderna i dagsljus och ifrån flera olika vinklar så att det skulle ge så mycket rättvisa som möjligt.

Färg nummer ett, färgkod: LADY S 2005-Y40R (skrev bara med alla siffror jag hittade så hoppas det blir rätt nu!!). Den är SUPERMATT och kommer ifrån Jotun. Matta färger tycker jag personligen ger en lyxigare och större känsla, så vi valde det i alla rum. Vi beställde hem färgkataloger och gick till färghandlare och tog med prover (det är därifrån jag hittade siffrorna så det borde vara rätt). Tydligen är Jotun kända för att deras färg ser ut exakt som på produktbilderna och proverna. Och det kan jag intyga. Det vill säga: färgen ser inte annorlunda ut på bild och i verkligheten.Färgkod: LADY S 2005-Y40R

Innan vi drar igång… KOLLA! Min kille fick ett ryck i förra veckan och dagen därpå kom snickarna hem till oss igen och spikade upp lite fler lister i både vardagsrum och matrum. Här är resultatet! Det blev så förbannat fint!! Nu är vi nöjda för närvarande, tills i sommar när vi smäller ut badrummet…

Tillbaka till saken! Vi valde en beige färg för att grått helt enkelt inte är Oss. Det känns kalt, avskalat och kallt. Vi ville ha det välkomnande och hemtrevligt. Dock var vi rädda för att färgen skulle bli för gul (då skulle det skära sig med våra möbler) så vi valde ändå den ”kallaste” beiga vi kunde hitta.Med tanke på att man spenderar mycket tid i vardagsrummet och att möblerna därinne oftast är lite dyrare (för att dem är större och för att man har dom längre) så ville vi inte gå bananas med färgen. Det kan man göra i sovrum/hall/kontor tycker jag. Vi har mycket färgglad konst så att välja en stark färg eller tapet därinne gick liksom inte.Jag tycker bara att rummet känns större sen vi målade det beige. Hade vi målat det vitt exempelvis så hade vi på riktigt förstört HELA känslan. P och jag är ju verkligen färgpersoner och predikar för det i alla sammanhang. Så vi hade ju mått dåligt av att leva i ett neutralt hem.

Efter Elin hade varit hemma hos oss och sett resultatet så valde hon att måla hela sin lägenheten i den här färgen. Så jäkla snygg är den. En ganska kall beige. Branschmänniskor kallar den här tonen för ”greiche” (det är tydligen det nya). Är ni rädda för färg är det den här kulören ni ska köra på. Vi går ju mer och mer ifrån grått i våra hem och tillbaka till kaffe latten (var det bara min familj som hade den färgen hemma under barndomen?).Färgkod: LADY Pure Color Supermatt 4477 Deco Blue.

Sovrummet! Den här färgen hade jag sett i flera magasin och var tydligen Jotuns mest populära blåa kulör. Jag gillar mörka sovrum och färgen passade så himla bra till våra vita lister.Vi var tvungna att anpassa färgen utefter vår kakelugn och herrejäklar så bra dom funkade ihop. Kakelugnen såg dassig och nästan mörkt snorgrön ut till de tidigare vita väggarna.

Vi valde att ta en KRITVIT supermatt färg om måla om alla lister, tak, fönster osv när vi ändå var igång. Man tror inte att det ska göra så stor skillnad genom att bara måla om allt vitt… Men det var nog det bästa beslutet vi kunde ta. För när vi väl började måla om såg man att den tidigare vita färgen hade börjat övergå till äggvit/beige av all smuts. Det var med andra ord en investering för hela lägenheten. Nu känns den verkligen nyrenoverad och fräsch. Efter sommaren vill jag att någon kommer och gör en värdering av lägenheten för att se hur mycket den har stigit i värde sen vi flyttade in.

Här är exakt samma färg fast solen lyser på. Här ser man att den är blå, men även här valde vi den ”kallaste” blåa kulören vi kunde hitta. Ibland ser den nästan gråblå ut och jag förstår att den är en storsäljare. När vi kom in i sovrummet precis efter dom hade målat om så tappade jag hakan. Hade vi behållt rummet vitt så hade det varit så himla livlöst och rent av fult. Nu är det ett vackert rum. Färg gör så himla mycket! Våga väga vitt!!!LADY S 4005-G80Y

Matrummet! Den här färgen har vi fått sååå mycket beröm för. Den går ihop med de andra två färgerna så himla bra och skapar en fantastisk helhet. Tydligen kommer grönt att slå igenom helt under 2017, vilket ju passar oss fin fint. Även denna färgen går åt det kalla hållet och är helmatt.Vi har inga fönster i matrummet, utan ljuset kommer ifrån vardagsrummet och köket. Så till en början hade vi tänkt välja en mycket mörkare färg. Men ni ser ju i skuggan. Här ser man vilken färg vi har på kvällen hemma hos oss.Vi är supernöjda i alla fall! Jag tänkte springa ner och kolla på färgburkarna så att jag verkligen skrev rätt färgkod (vi fick färg över vilket alltid är bra ifall något händer). Som ni ser hade jag skrivit ner den på ett sätt för två av färgerna och på ett annat sätt för den blåa. Men alla ska funka om ni går till en färghandel och beställer färg. Det funkade ju för oss.

 1. Hur kan du ha så mycket pengar haha? Minns att du sa i måndagspepp att du aldrig sparade pengar, men för att köpa en sån här lägenhet+renovera så måste du ju haft minst typ 600k kontant för att kunna lägga hälften? Och sen ska ni köpa möbler osv på det? Imponerad alltså att du kunnat lägga så mycket som så ung 😊😊😊!!!

 2. Hur kan du ha så mycket pengar haha? Minns att du sa i måndagspepp att du aldrig sparade pengar, men för att köpa en sån här lägenhet+renovera så måste du ju haft minst typ 600k kontant för att kunna lägga hälften? Och sen ska ni köpa möbler osv på det? Imponerad alltså att du kunnat lägga så mycket som så ung 😊😊😊!!!

 3. Haha insåg att denna fråga blev väldigt privat, sorry!!! Är bara imponerad, har ändå bra lön men har hög hyra och är dålig på att spara så hade inte haft råd att köpa bostadsrätt utan hjälp från mina föräldrar!

 4. Haha insåg att denna fråga blev väldigt privat, sorry!!! Är bara imponerad, har ändå bra lön men har hög hyra och är dålig på att spara så hade inte haft råd att köpa bostadsrätt utan hjälp från mina föräldrar!

 5. Hej! Jag ska bygga mitt drömhus nu och tänkte kolla vilket företag ni använde er av som satte upp listerna? Kram!!

 6. Hej! Jag ska bygga mitt drömhus nu och tänkte kolla vilket företag ni använde er av som satte upp listerna? Kram!!

 7. Hej, vart har ni köpt listerna och stuckaturerna? Hittade din bild och blev förälskad i färg o form på väggstuckaturen, vore så glad om jag kunde få tips vart ni har handlat dessa 🙂 Hälsn sara
  sara.staaf@outlook.com

 8. Hur fina färger som helst! Vi är inne på samma toner, och undrar vad ni har för golv till den fantastiska blå färgen i sovrummet? Ha det gott! /Pernilla

 9. Så himla fina färger. Vilket vackert hem ni skapat. Var ert hem i programmet, Vem bor här?
  Älskade den blåa färgen i sovrummet tillsammans med de senapsgula kuddarna och pläden och kakelugnen ska vi inte ens prata om:) Så fint!!!

 10. Jättefint! Jag undrar vilken färgkod som är på era snickerier? De ser verkligen krispigt vita ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi