Hjälp oss att välja matta

Igår var vi och hämtade ut prover för mattor som vi ska ha hemma. Vi behöver en ny i matrummet och sovrummet främst, men med tiden ska även den i vardagsrummet bytas ut. P har snöat in sig på att ha en typ ”ståmatta” i matrummet. Jag tänkte promt nej men sa självklart ja till att ta med prover hem. Men jag tycker inte det känns särskilt välkomnande eller mysigt. Gärna i ett hus, men inte i vår sekelskifts mitt inne i stan.

Tog lite bilder så ni får se helheten. Tänk bort allt skräp. Elektrikern var här och monterade upp nya lampor, därav alla kartonger. Den ljusa mattan i mitten är i ull och mycket skönare för fötterna. Dessutom suger den inte åt sig av vätska på samma sätt. För det är klart att både ett och två glas vin kommer att spillas ut här. Vi beställde ett nytt matbord igår också, i ljus ek med svarta ben.

Jag tycker att färgen på ”min matta” går bättre ihop med helheten. Men jag kanske har helt fel?

OM vi nu ska ha en ”stråmatta” (hjälp mig! vad heter det egentligen?) så tycker jag vi ska ha den kalla färgen. Inte den varma som ni ser längst bort i bild här. Den är för lik en dörrmatta tycker jag.

1 // 2 // 3

Eller? Jag blir jätte osäker bara för att P är helt inställd på att vi ska ha det. Två starka viljor bor under det här taket…. Fast alltså nej. Jag står fast vid mitt val. VAD TYCKER NI? 1an, 2an eller 3an?

 1. Tips är att vänta tills bordet är levererat. Kommer vara mycket lättare att få en känsla av vad för typ av matta som passar då! Det är inte säkert att en matta som passar i rummet just nu med färger och material passar när ni får in en ny stor möbel med helt annan karaktär. Älskar färgen och ramarna på väggarna förresten! DRÖM!!

 2. Tips är att vänta tills bordet är levererat. Kommer vara mycket lättare att få en känsla av vad för typ av matta som passar då! Det är inte säkert att en matta som passar i rummet just nu med färger och material passar när ni får in en ny stor möbel med helt annan karaktär. Älskar färgen och ramarna på väggarna förresten! DRÖM!!

 3. Gillar både 2an och 3an, tufft beslut haha! Men håller helt klart med kommentaren ovan om att vänta tills matbordet har kommit. Eftersom det är en så pass stor möbel kan det va att den mattan ni känner passar bäst nu inte alls blir lika bra med nya bordet. <3

 4. Gillar både 2an och 3an, tufft beslut haha! Men håller helt klart med kommentaren ovan om att vänta tills matbordet har kommit. Eftersom det är en så pass stor möbel kan det va att den mattan ni känner passar bäst nu inte alls blir lika bra med nya bordet. <3

 5. Åh, tycker alla tre var jättefina! Men jag hade nog valt 1 (förlåt! haha), eller 2 om den är skönare att gå på. Har förvisso en förkärlek för varma toner men är den i ull skönare så skulle jag nog kört på den, tycker ändå att det är väldigt viktigt!
  Och alltså, vart är erat bord ifrån? Förstod att ni köpt ett nytt men det på bilderna är så ballt, vill ha något liknande i min och sambons kommande lägenhet.

 6. Åh, tycker alla tre var jättefina! Men jag hade nog valt 1 (förlåt! haha), eller 2 om den är skönare att gå på. Har förvisso en förkärlek för varma toner men är den i ull skönare så skulle jag nog kört på den, tycker ändå att det är väldigt viktigt!
  Och alltså, vart är erat bord ifrån? Förstod att ni köpt ett nytt men det på bilderna är så ballt, vill ha något liknande i min och sambons kommande lägenhet.

 7. Personligen tycker jag att nummer 2 är snyggast, MEN 3:an kommer passa bättre om man tänker på helhetsintrycket. Speciellt eftersom att den har lite samma färger som matbordet isf kommer ha!

 8. Personligen tycker jag att nummer 2 är snyggast, MEN 3:an kommer passa bättre om man tänker på helhetsintrycket. Speciellt eftersom att den har lite samma färger som matbordet isf kommer ha!

 9. Definitivt 2. Tycker 3an ger ett lite för kallt intryck (kanske passar bättre med träbordet?) och ja 1an är för lik en dörrmatta 😛 Tvåan är finast!

 10. Definitivt 2. Tycker 3an ger ett lite för kallt intryck (kanske passar bättre med träbordet?) och ja 1an är för lik en dörrmatta 😛 Tvåan är finast!

 11. Shit vad fint ni har det! Jag tycker inte 1 & 3 riktigt passar. Dem bryter lite konstigt i nyansen mot väggarna. När jag först såg bilden så kändes nummer 2 helt klart bäst! 💁🏼

 12. Shit vad fint ni har det! Jag tycker inte 1 & 3 riktigt passar. Dem bryter lite konstigt i nyansen mot väggarna. När jag först såg bilden så kändes nummer 2 helt klart bäst! 💁🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi