Att tappa hår som 21åring….

Inlägg i samarbete med Michael & Frisörerna (som jag har gått till i tre år nu).

Jag har alltid haft en lejonman till lugg. Hela min hårbotten är fyllig och tjock av hår. Men med åren har jag utvecklat mitt eget sätt att koncentrera mig/hantera stress/lugna ner och det är genom att snurra topparna runt mitt finger och dra åt… Vilket ju såklart resulterar i att håret går av och topparna blir tunna och slitna.

De här bilderna är tagna med 2 månaders mellanrum. Ser ni skillnaden på mina toppar? Jag har ju knappt något hår kvar på den högra bilden. Kollar man på min header ser man också hur tunt håret har blivit nedtill. Så varje gång jag går till frisören klipper vi av 4cm för att det ska se bra ut, och så håller det på så i en ond spiral… För min frisyr blir ju aldrig längre! Under en längre tid har jag haft kort och mörkt hår (i perioder svart). Men redan i höstas ville jag börja spara ut och gå mot det ljusare hållet.

Före bild. Man ser skillnad bara på höger och vänstersidan. Jag har verkligen slitit loss mitt egna hår…

Jag har alltid avrått folk ifrån löshår, då jag bara har dåliga erfarenheter ifrån det. Dessutom ser det sällan naturligt ut. Men i flera månader gick jag och tänkte på det sen min frisör gav förslaget. Så jag googlade runt och frågade vänner, och det bästa alternativet skulle tydligen vara hairtalk. Istället för att man limmar fast tunna slingor så tejpar man ihop tunna remsor utav hår. Tydligen skonsammast, tar 1h att sätta i (istället för typ 3h).

Efter! Kolla svallet!!

Resultatet blev 2cm längre hår, men den stora skillnaden sitter i tjockleken. Och då var jag ändå väldigt noga med att tunna ur topparna så att det skulle se naturligt ut. Som ni ser ljusade vi även upp. Nu ska jag snart tillbaka till min frisör för att ljusa upp ytterligare, klippa till min lugg och fästa upp håret igen. Man kan använda samma hår i ett år (!!) bara man behandlar det rätt. Så i längden blir det billigare för mig då jag inte behöver köpa nytt hår varje gång jag ska fästa upp slingorna.

Och resultatet då…? Jo jag är lättad över att håret går ihop så bra med mitt egna självfall. Tänk om det hade varit helt platt hela tiden och mitt naturliga fall har världens svall?

Jag kanske inte ska kalla det förlängning utan snarare förtjockning? I alla fall. Inte hade väl någon utav er spontant gissat på att jag har löshår här?

Typ som här när jag var 18 och satte i långa slingor löshår just på grund av samma anledning. Det var ju ingen som missade att det inte var mitt hår direkt… Varför sa ingen till mig? Skräckhistoria. Detta var i och för sig när det hade suttit i ett tag, men ändå. Med hairtalk blir det liksom inte såna här tunna stripiga slingor om ni förstår vad jag menar? I och med att håret sätts in i remsor. Tänk er tejpbitar med hår fäst på insidan. Det gör att det känns så LÄTT också, och inte TUNGT för hårbotten. Jag fick ju spänningshuvudvärk av de här slingorna på bilden.

Som sagt, nu ska jag tillbaka till min frisör Linn hos Michael & Frisörerna för att sätta upp fästena. Tycker ni jag ska ha liiite längre hår då? Bara 2cm? För håret slutar ju fortfarande över brösten.

  1. Jätte fint! Har själv funderat på att göra något liknande, men jag undrar lite över vad det kostar att färga+ sätta i hairtalk? Jag har nämligen ingen aning när det kommer till sånt.. Jätte tacksam för svar! Kram!

  2. Jätte fint! Har själv funderat på att göra något liknande, men jag undrar lite över vad det kostar att färga+ sätta i hairtalk? Jag har nämligen ingen aning när det kommer till sånt.. Jätte tacksam för svar! Kram!

  3. Jättefint verkligen! Funderar också på att skaffa löshår, men bara lite längre än mitt egna. Mitt naturliga är super fluffigt och lite lockigt. Hur gör du för att löshåret också ska bli så? 😊

  4. Jättefint verkligen! Funderar också på att skaffa löshår, men bara lite längre än mitt egna. Mitt naturliga är super fluffigt och lite lockigt. Hur gör du för att löshåret också ska bli så? 😊

  5. Åh! Kanske någonting att själv fundera på att göra eller åtminstone testa… Får man fråga vad det kostade? Eller står det på hemsidan kanske?? 😊 Riktigt snyggt & naturligt blev det i alla fall!!!

  6. Åh! Kanske någonting att själv fundera på att göra eller åtminstone testa… Får man fråga vad det kostade? Eller står det på hemsidan kanske?? 😊 Riktigt snyggt & naturligt blev det i alla fall!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi