Svar på frågestunden del 1 – Ekonomi och framtid

Fråga: Hade varit jätteroligt att få höra mer om dina framtidsplaner! Vill du starta eget eller vara anställd? Känner du mest för karriär eller mest för fritid/familj eller både och?

Svar: Hej! Det är ju första gången jag testar på att vara anställd nu, och det är så förbannat skönt. Jag driver ju fortfarande mitt bolag vid sidan av (kan absolut inte bestämma mig för om jag bara ska gå över till AB eller ha kvar egen firma? Någon sa att om man fakturerar över 50 000kr i månaden ska man alltid gå över till AB. Hjälp!)

Alltså såhär, just nu är karriär prio ett. Jag har absolut inget sug efter någonting annat. Visst kollar vi på landställe utanför stan och hela den biten, men jag är 21år gammal och ska ha mina slitår ett par år till innan någonting annat blir prio ett haha… Jag vill tjäna så pass mycket pengar att jag inte vill vara beroende av att jobba när jag blir mamma. Jag längtar tills jag blir 35 och lever ett familjeliv, men det är viktigt att njuta utav nuet också.

Fråga: Tycker du att det är viktigt att tjäna mycket?
Svar: Ja, för mig är det supersuper viktigt. Allra viktigast är det att trivas på sitt jobb, utvecklas och brinna för något. Annars betyder inte pengar någonting tillslut…. Men i det stora hela så ja, pengar är viktigt för mig.

Fråga: Hur känns det att kunna köpa en stor lägenhet i Vasastan med tanke på din bakgrund? Känner du någonsin att du inte passar in med tanke på din bakgrund eller tycker du att stockholmare är ”öppna” för allt?
Svar: Hej! Det känns svinbra, såklart. Att köpa en så stor och fin lägenhet vid Odenplan som vi äger när man är 21 hade känts bra för vem som helst oavsett bakgrund. Den andra frågan förstår jag inte riktigt? Ingen av de jag känner hänger med varandra för varandras familjekonsultationer eller bakgrunder. Vi hänger med varandra för att vi har gemensamma intressen och förbannat kul ihop.

Fråga: Hur kom det sig att du hittade till Ingager från första början? Hur du visste att du kunde söka jobb där liksom?
Svar: Det var faktiskt en tjejkompis som tipsade om dom, men då förstod jag inte riktigt vad dom höll på med mer än att dom var Skandinaviens största Facebook-byrå. Men när allt kommer omkring så handlar karriärslivet om kontakter.

Fråga: Vad hände med ditt samarbete med google som du gick ut med för ett bra tag sedan? Känns som att man inte hört något om det?

Svar: Det är så många som har frågat om detta vilket jag tycker är kul! Det visar ju att ni vill se mer. Vi har fortfarande kontakt veckovis, men Google är ett enormt stort bolag, och då tar alltid processer mycket längre tid. Det är inte bara en beslutsfattande person utan det är många som ska tycka till innan ett beslut tas. Mer än så kan jag inte säga då mycket inte är officiellt än!

Vilken linje gick du på gymnasiet? Vad hände med att ”resa är meningen med livet”?
Svar: Jag gick samhäll/beteendevetenskap vilket jag ångrar supermycket. Jag tyckte det var smart att välja något brett men det är det inte. Välj en inriktning du tycker är KUL och där du får högskolebehörighet. Resten kvittar. Ingenting jag någonsin har lärt mig har jag använt i mitt arbetsliv. Jag skulle ha valt media/kommunikation istället. Jag hade ju fått MVG i allt.

Alltså såhär, meningen med mitt liv är inte att resa just nu. Jag har verkligen NOLL intresse av det. Möjligtvis att åka till en vingård i Toscana eller åka på safari i Tanzania men that’s it. Hittar jag en resa som jag blir sugen på så åker jag dit. Jag är ingen soldyrkare och mår inte bättre av solen just nu, utan utav att jobba. Men man ska testa på att resa runt efter gymnasiet för att få lite perspektiv på livet och vad man egentligen vill göra.

Fråga: Hej! Jag undrar hur du ser på det där med delad ekonomi? För som jag har förstått det har du och P det? Betalar han mer i mat för att han äter mer? Har ni samboavtal?

Svar: P och jag har inte delad ekonomi. Han har sin och jag har min. Däremot har vi ett gemensamt kort som vi betalar all mat/lån/hushåll med. Vi äter lika mycket så det är inget problem. Pengarna vi har vid sidan av sparar vi ju undan till gemensamma saker eller hittar på saker tillsammans med. Hade P shoppat upp alla sina pengar exempelvis, så hade ju jag satt ner foten för det hade ju påverkat våra gemensamma ekonomiska mål. Typ att vi ska köpa hus om några år osv.

SJÄLVKLART har vi samboavtal!!!!! Det måste alla sambos ha och vi båda har varit superhårda med det.

Fråga: Ellinor! Jag undrar hur du ser på det där med dyra märkessaker? Som jag har förstått det har du många dyra plagg, men inte satsat på dyrare väskor, skor och liknande? Varför har du valt att göra så? Förstår att kanske inte alla vill ha en Chanel tex, men hoppas du fattar frågan.

Svar: Jag klär inte upp en Chanel och så enkelt är det med det 🙂 Det tycker jag är få personer som gör. Sedan är jag väldigt kräsen generellt när det kommer till väskor. Jag hittade en på Stella McCartney som jag älskade, men att betala 25 000kr för en väska med det märket gör jag bara inte. Mina väskor för 3000kr funkar utmärkt.

Fråga: Jag och min pojkvän håller på att köpa lägenhet (dock ej i er storlek etc) men jag skulle vilja veta om du trivs i Vasastan? För visst bor ni vid Odenplan nu? Om inte, vart skulle du då bo? Och finns det någon stadsdel där du inte skulle kunna tänka dig att bo? Isf vilken och varför?
Svar: Jag ÄLSKAR Vasastan. Det är liv och rörelse fast fullt av familjer. Det är restauranger i typ alla hus och nära till naturen. Vi kollade på Östermalm först, men i många områden är det inte alls lika vackert. Och så är det dött. Men det är ju nära till mycket. Jag skulle nog inte kunna bo på Söder. Mina tre år i gymnasiet där gav mig nog en felaktig bild av den stadsdelen.

Fråga: Om du skulle få välja din förlovning- och vigselring hur skulle de se ut då? Och hur skulle din bröllopsklänning se ut?
Svar: Det vet min pojkvän men det behåller jag för mig själv 🙂 Men den är väldigt enkel. Jag vill inte ha stora diamanter eller liknande. Det enda jag vet med min bröllopklänning är att den kommer vara klassisk. Ingen kommer någonsin att få se mig i en prinsessklänning med tyll haha.

Fråga: Du skrev en ekonomisk plan för några år sedan, hur ser den ut nu? Är det samma mål eller har den förändrats?

Svar: Ja väldigt väldigt mycket! Jag borde verkligen köra detta i ett enskilt inlägg.

Fråga: Hur mycket sparar du i aktier& fonder? rEller lägger du bara pengar på ett sparkonto? Sedan undrar jag- har du planer på att plugga vidare?
Svar: Jag är mitt i en förändring med min ekonomi och hur jag ska förvalta mina besparingar. För tillfället är det fonder och sparkonto, men inom kort blir det ett investeringssparkonto och efter det aktier. Jag måste bara få stenkoll på hur allting fungerar först. Ge mig gärna tips!

Fråga: Hej! Är själv mitt uppe i gymnasievalet just nu! Då du är en stor förebild yrkesmässigt för mig så skulle jag gärna vilja höra viken linje du gick, var samt hur det kändes/känns nu? Vad jag förstår gick du inte vidare till högskolan utan gav dig ut i arbetslivet direkt.
Svar: Se svar längre upp! Men det känns helt rätt.

  1. Hej Ellinor! Jag brukar inte kommentera på bloggar jag läser, men vill berätta att jag tycker att du har en väldigt bra blogg som även tar upp viktiga ämnen och jag har läst den länge! Jag har dessutom länge haft problem med min längd (1.81), då det känns som om alla killar är kortare än mig, men sedan jag började läsa om att du tycker att man ska strunta i vad andra tycker och ha klackar etc, så har jag faktiskt också börjat med det lite smått! Du är grym och otroligt vacker! Kram på dig <3

  2. Hej Ellinor! Jag brukar inte kommentera på bloggar jag läser, men vill berätta att jag tycker att du har en väldigt bra blogg som även tar upp viktiga ämnen och jag har läst den länge! Jag har dessutom länge haft problem med min längd (1.81), då det känns som om alla killar är kortare än mig, men sedan jag började läsa om att du tycker att man ska strunta i vad andra tycker och ha klackar etc, så har jag faktiskt också börjat med det lite smått! Du är grym och otroligt vacker! Kram på dig <3

  3. Blondinbella skrev att om man fakturerar över 20k i månaden ”ska” man gå över till AB 😊 kolla hennes blogg, hon svarade på massa såna frågor!!

  4. Blondinbella skrev att om man fakturerar över 20k i månaden ”ska” man gå över till AB 😊 kolla hennes blogg, hon svarade på massa såna frågor!!

  5. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

    1) Kärleksspell
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässa Spells
    4) Äktenskapsstavar
    5) bindande stavning
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare älskare
    8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  6. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

    1) Kärleksspell
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässa Spells
    4) Äktenskapsstavar
    5) bindande stavning
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare älskare
    8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  7. Hej igen! Du glömde svara på om du vill plugga vidare: du kanske kan svara på det i nästa del? 😊 Angående aktier, gå med i economistagruppen (skapad av Blondinbella) på facebook! Man lär sig SÅ mycket om aktier och så bra klimat 😊

  8. Hej igen! Du glömde svara på om du vill plugga vidare: du kanske kan svara på det i nästa del? 😊 Angående aktier, gå med i economistagruppen (skapad av Blondinbella) på facebook! Man lär sig SÅ mycket om aktier och så bra klimat 😊

  9. Oj! Jag kan ABSOLUT tänka mig att ta någon kurs eller någon mer djupgående inriktning på 1-2 år inom typ dataanalys. Deltid eller liknande. Men jag ser inte framför mig att jag skulle kunna hoppa på 3-5år och läsa något brett. Jag har ju redan jobbet och erfarenheterna de som pluggat, pluggar inför. Jag står ju till 100% för att man inte behöver plugga, utan många får kunskaperna och erfarenheterna genom annat. Tack för tipset!! Det ska jag absolut gå in och följa!! 😊 <3

  10. Oj! Jag kan ABSOLUT tänka mig att ta någon kurs eller någon mer djupgående inriktning på 1-2 år inom typ dataanalys. Deltid eller liknande. Men jag ser inte framför mig att jag skulle kunna hoppa på 3-5år och läsa något brett. Jag har ju redan jobbet och erfarenheterna de som pluggat, pluggar inför. Jag står ju till 100% för att man inte behöver plugga, utan många får kunskaperna och erfarenheterna genom annat. Tack för tipset!! Det ska jag absolut gå in och följa!! 😊 <3

  11. Har uppmärksammat att du jämt säger att du har ”dina slitår” nu, de flesta 21åringar skulle nog snarare kalla jobb på donken, plugg, praktik och andrahandslägenhet för för slitår och mer än gärna haft ditt liv som mål vid 26-27. Tycker du är så duktig och målmedveten men det låter lite komiskt ibland bara :’)

  12. Har uppmärksammat att du jämt säger att du har ”dina slitår” nu, de flesta 21åringar skulle nog snarare kalla jobb på donken, plugg, praktik och andrahandslägenhet för för slitår och mer än gärna haft ditt liv som mål vid 26-27. Tycker du är så duktig och målmedveten men det låter lite komiskt ibland bara :’)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi