Budat hem konst…

I helgen tog P med sig en tavla hem till oss som han fick i present förra året. Den är stooooor och täckt av skrikrött och neongult. Vi placerade den rätt över soffan i vardagsrummet och båda grät nästan av lycka. Det blev verkligen så himla himla fint (ni kommer få se bilder med tiden). Så i veckan fick vi feeling för lite auktion….

… Och titta vad vi budade hem! En tavla signerad Yrjö Edelmann! Håll i hatten. Självklart en litografi (annars hade vi blivit panka) men ändå. När vi såg den var det inget snack om saken… Den skulle bara hänga i vårt kök till varje pris. P’s mamma har en tavla med bland annat en Absolut Vodka flaska på som vi båda älskar. Så när vi hittade denna blev vi frälsta direkt. Yrjö målar konst med inslagna presenter på, och det kan vara allt ifrån en gran paketerad i grönt presentpapper, till en bok inslagen i lila papper. COOLT liksom. Vi ska rama om den och ha en svart ram till. Vad tror ni om det?

Helst av allt skulle jag buda hem en tavla ifrån Lennart Jirlow också. Den påminner lite om min barndom och passar perfekt in i vårt kök. Jag blir så glad utav hans konst. Många av hans tavlor föreställer kockar eller restauranger (i alla fall det jag kopplar till Lennart) och därför skulle det passa så bra i ett kök.

Likadant med Curt Sjöbergs. Den här tavlan föreställer Trosa Hamn, där jag hängde mycket som barn. Sånt är ju mysigt och härligt att hänga upp på väggarna. P tycker dock att detta känns som tavlor som hänger hemma hos någon väldigt väldigt gammal person…. Men jag håller inte alls med. Jag har letat som en galning efter en tavla vars kostnär jag inte minns namnet på. Ni kanske kan hjälpa mig? Han målar lite i den här stilen, och tavlan föreställer en massa färgglada hus i Skärgården. Snälla säg att någon vet?

Edit: Jag hittade honom!!!! Bert Håge! Kolla in här….


Stockholm!

Jag har ju alltid gillat rolig och ”mjuk abstrakt” konst eller hur jag ska förklara… Så det är kul att P har fått en dille och tagit upp mitt intresse igen. Sen finns det ju såklart ett gäng målningar med en helt annan känsla som jag också älskar. Ni kommer få se vad jag menar när jag fotar lite mer från vårt hem åt er….

Sen till det där med att måla själv. Mamma har dragit igång sitt intresse igen, och jag är faktiskt sugen på att gå någon kurs som jag gjorde hela somrarna som liten knotte. Varje år förbannar jag typ mig själv för att jag inte köper på mig ett lass färger och penslar. Jag har ett gäng någonstans som jag har tappat bort…

Målar någon utav er läsare? I så fall skulle jag vara jätteintresserad av att köpa någonting. Vi är sugna på något helt annat och nytt nämligen. Skriv till mig på Facebook eller IG vettja! Våga göra det nu. 

  1. Jag skulle tipsa om konstnären Karl Höglund, han är snarlik i stilen men ändå inte. Sedan vill jag tipsa om min vän Josefie Carlsson. Hon finns under josefinepaints på instagram. 😊

  2. Jag skulle tipsa om konstnären Karl Höglund, han är snarlik i stilen men ändå inte. Sedan vill jag tipsa om min vän Josefie Carlsson. Hon finns under josefinepaints på instagram. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi