Bikinibilder hiss/diss?

Hej gänget! I helgen la jag upp tre bikinibilder och fick direkt kommentarer med vad ni tyckte och kände. Bilder på kroppar ÄR ett laddat ämne, i alla fall här inne på min blogg. Jag VILL ju att ni ska säga vad ni tycker så att vi kan ha en dialog och lära oss av varandra. Det är många smarta kvinnor och män som hänger här inne. Så det uppskattar jag bara! Däremot står jag inte bakom att kasta skit på någon eller vara en sunkig och dum människa i kommentarsfältet.

Till saken, vad tycker och tänker ni kring profiler som har ett ansvar på nätet och lägger upp bikinibilder? Eller har någon ett ansvar? Jag kommer aldrig att bli en profil som slänger upp bilder på min kropp för att få följare. Förstår ni den tanken från min sida – eller tycker ni att jag bidrar till kroppshetsen för att jag kanske gör ämnet ännu mer laddat? För egentligen är det ju bara en KROPP som jag lägger upp en bild på. Oavsett hur den ser ut. Men nu råkar min kropp se ut som idealets.

Kommentar ifrån läsare A:
”Om du inte vill bidra till hetsen förstår jag inte varför du lägger upp bilder i badkläder både här på bloggen och instagram? Självklart blir folk påverkade av att se en enligt idealet perfekt kropp.”

Mitt svar:
”De senaste tre åren kan du räkna på 2 händer hur många bikinibilder jag har lagt ut på tex Instagram (iofs en väldigt avslöjande bild i bh till en debattartikel om att små bröst också är fina)… Just för att jag inte vill vara med och bidra till människors komplex eller bli ihopkopplad som varumärke med ”nakenhet”. Jag vill att folk ska följa mig för att jag verkar härlig, vettig, skriver bra eller vad som. Inte för att jag har en snygg kropp. Men i helgen ”släppte jag det här helt” och kände istället att det inte behöver vara så jäkla laddat. Min kropp är ju också en kropp, även fast den ser ut som idealets. Jag har inte haft ett enda komplex sen jag slutade gymnasiet, för att jag har en hälsosam syn på hälsa, komplex och välmående. Någonting jag hoppas att jag har skrivit tillräckligt mycket om så att mina följare ska veta det. Jag följer inga dieter och stoltserar inte med en smal kropp efter någon viktnedgång för att ”jag har en beachbody 2017″ och lägger upp konditionspass däremellan. Utan bara för att jag är på landet och badar med kidsen eller är på poolparty med mina vänner tex. Är du nöjd med det svaret? Annars utvecklar jag så gott jag kan”

??Svar ifrån läsare A:
Tack för ditt svar! Jag hör vad du säger och håller verkligen med dig om att du inte är en person som hetsar som många andra gör. Fakta kvarstår dock att folk blir påverkade av bilder och majoriteten av alla bilder som läggs upp i sociala medier är på kroppar som är lika din. Därför känner jag ändå att vill du verkligen ta ansvar så känns det onödigt att lägga upp liknande bilder. Uppskattar ditt svar dock, känns skönt att du har en genomtänkt analys kring detta.?

Svar ifrån annan läsare:
”Jag tycker ABSOLUT Ellinor ska få lägga ut bilder på sin kropp om hon vill det. Alla som vill får visa upp sina kroppar för alla borde vara stolta över hur de ser ut. Alla ser olika ut och eftersom Ellinor, som hon skrev, inte bidrar till några skeva kroppsideal på annat sätt är det inte alls några problem om hon lägger ut en bild på sig själv i baddräkt, trots att hon råkar se ut som idealet. Sluta skriva vad andra får och inte får göra och lägga ut, är man nöjd med sin kropp eller bara vill visa upp sina nya baddräkt så låt de göra det.”

Egentligen skulle jag bara vilja ge er en enkät där nå får svara på hur ni mår när ni ser tex bikinibilder på nätet, just för att jag inte vill få någon utav er att må dåligt. Vad tycker ni? Kommentera!

 1. (sorry for tangentbord) Blir ju ganska absurt om Ellinor, som driver en personlig blogg, dvs de flesta inlaggen handlar om hennes vardag, inte ska fa lagga upp bilder pa sig själv i ”oladdade” poser och sammanhang. Tycker Elli tar ett sant otroligt ansvar redan, blir liksom skevt om ska ta ansvar for hur andra läsare mar när de laser VARDAGSINLAGG. Var gar grisen liksom? Ar short o linne okej, men en baddräkt ar inte?

 2. (sorry for tangentbord) Blir ju ganska absurt om Ellinor, som driver en personlig blogg, dvs de flesta inlaggen handlar om hennes vardag, inte ska fa lagga upp bilder pa sig själv i ”oladdade” poser och sammanhang. Tycker Elli tar ett sant otroligt ansvar redan, blir liksom skevt om ska ta ansvar for hur andra läsare mar när de laser VARDAGSINLAGG. Var gar grisen liksom? Ar short o linne okej, men en baddräkt ar inte?

 3. Tycker verkligen inte det är några som helst problem! Det är ju sommar nu och då, samt på resor, är det naturligt att man bär badkläder emellanåt. Så länge det finns en balans och tanke bakom!

 4. Tycker verkligen inte det är några som helst problem! Det är ju sommar nu och då, samt på resor, är det naturligt att man bär badkläder emellanåt. Så länge det finns en balans och tanke bakom!

 5. Det känns väldigt naturligt att man lägger upp bilder i bikini när det är sommar, och man ser ju att du är smal även när du har kläder på dig. Tycker att det känns lite som att säga ”Ellinor du borde inte gå på stranden i bikini, tänk om någon mår dåligt över att du ser ut som du gör”. Du hetsar inte om att man ska se ut som du – och du skriver inte att det är något fel i att inte se ut som du gör. Dina bilder är varken utmanande eller ”osunda”. Tycker att alla ska få visa upp sin kropp, smal som kurvig. Det viktiga är ju vilket budskap man vill sprida med de bilder man lägger ut, och vill man som du bara visa upp sin vardag, så ser i alla fall jag inget större fel i det. Kram!

 6. Det känns väldigt naturligt att man lägger upp bilder i bikini när det är sommar, och man ser ju att du är smal även när du har kläder på dig. Tycker att det känns lite som att säga ”Ellinor du borde inte gå på stranden i bikini, tänk om någon mår dåligt över att du ser ut som du gör”. Du hetsar inte om att man ska se ut som du – och du skriver inte att det är något fel i att inte se ut som du gör. Dina bilder är varken utmanande eller ”osunda”. Tycker att alla ska få visa upp sin kropp, smal som kurvig. Det viktiga är ju vilket budskap man vill sprida med de bilder man lägger ut, och vill man som du bara visa upp sin vardag, så ser i alla fall jag inget större fel i det. Kram!

 7. Hyllar dig för att du inte följer strömmen och faktiskt inte vill fokusera på ”kroppsbilder och nakenhet”!! 😊

 8. Hyllar dig för att du inte följer strömmen och faktiskt inte vill fokusera på ”kroppsbilder och nakenhet”!! 😊

 9. Jag känner verkligen: jag kan inte bry mig mindre. Jag har så svårt att förstå hur andra människor kan tycka sämre om sig själva för att en annan person ser ut på ett visst sätt. Vi alla är perfekta precis som vi är! Lägg upp bikinibilder/strandbilder om du vill det. Jag bryr mig inte 😊

 10. Jag känner verkligen: jag kan inte bry mig mindre. Jag har så svårt att förstå hur andra människor kan tycka sämre om sig själva för att en annan person ser ut på ett visst sätt. Vi alla är perfekta precis som vi är! Lägg upp bikinibilder/strandbilder om du vill det. Jag bryr mig inte 😊

 11. Sen för att förtydliga- jag tycker det är bra att du inte försöker locka mer läsare genom att ha majoritet av dessa bilder som andra bloggar har. Men i en normal mängd ser jag inget problem med det. Är du tex på stranden är det ju naturligt med dessa bilder.

 12. Sen för att förtydliga- jag tycker det är bra att du inte försöker locka mer läsare genom att ha majoritet av dessa bilder som andra bloggar har. Men i en normal mängd ser jag inget problem med det. Är du tex på stranden är det ju naturligt med dessa bilder.

 13. Det känns ju självklart att du ska få lägga upp bilder på dig själv i bikini/baddräkt. Att säga att du inte ”får” göra det är ju som att säga att du inte ”får” lägga upp bilder på dig själv i tighta klänningar och kläder. Det är ju din blogg, utan någon kroppshets (vad jag upplever iallafall) och tycker du ska lägga upp de bilder du gillar och känner dig bekväm med. 😊

 14. Det känns ju självklart att du ska få lägga upp bilder på dig själv i bikini/baddräkt. Att säga att du inte ”får” göra det är ju som att säga att du inte ”får” lägga upp bilder på dig själv i tighta klänningar och kläder. Det är ju din blogg, utan någon kroppshets (vad jag upplever iallafall) och tycker du ska lägga upp de bilder du gillar och känner dig bekväm med. 😊

 15. Blev lite fundersam när jag läste kommentaren från läsare A… Jag får uppfattningen av att den personen inte tycker att det är okej att lägga ut en bikinibild på sig om man är smal (som Ellinor verkar vara naturligt), men betyder det då att det skulle vara okej att lägga ut en bild på sig om man var ”kurvigare”? Jag förstår att kroppspositivitet är ett hett ämne som hela världen pratar och diskuterar om just nu; att man ska acceptera och älska sin kropp hur den än ser ut. Jag tycker då att det är synd att det blir sån dubbelmoral när en naturligt smal person som visar upp sig i lättare kläder får kommentarer om att man inte borde visa upp sig för att man råkar ha ”idealkroppen” och att vissa kan bli triggade av ens utseende. Och förresten vad är ens en idealkropp? Är det en kropp som har vissa mått eller en kropp som bara helt enkelt mår bra? Ellinor har ju tidigare pratat om sina små bröst och hur hon har kommit till att acceptera och älska dem, och i det fallet tycker jag bara att hon bidrar till kroppspositivitet i sin blogg. Hon vågar visa upp sig i bikini och underkläder fastän hon är medveten om hennes ”brister”. Är det inte det som är hela poängen med kroppspositivitet? Btw Ellinor älskar din blogg! Du ger mig så mycket inspiration och motivation i vardagen med fina texter, bilder och collage etc! <3

 16. Blev lite fundersam när jag läste kommentaren från läsare A… Jag får uppfattningen av att den personen inte tycker att det är okej att lägga ut en bikinibild på sig om man är smal (som Ellinor verkar vara naturligt), men betyder det då att det skulle vara okej att lägga ut en bild på sig om man var ”kurvigare”? Jag förstår att kroppspositivitet är ett hett ämne som hela världen pratar och diskuterar om just nu; att man ska acceptera och älska sin kropp hur den än ser ut. Jag tycker då att det är synd att det blir sån dubbelmoral när en naturligt smal person som visar upp sig i lättare kläder får kommentarer om att man inte borde visa upp sig för att man råkar ha ”idealkroppen” och att vissa kan bli triggade av ens utseende. Och förresten vad är ens en idealkropp? Är det en kropp som har vissa mått eller en kropp som bara helt enkelt mår bra? Ellinor har ju tidigare pratat om sina små bröst och hur hon har kommit till att acceptera och älska dem, och i det fallet tycker jag bara att hon bidrar till kroppspositivitet i sin blogg. Hon vågar visa upp sig i bikini och underkläder fastän hon är medveten om hennes ”brister”. Är det inte det som är hela poängen med kroppspositivitet? Btw Ellinor älskar din blogg! Du ger mig så mycket inspiration och motivation i vardagen med fina texter, bilder och collage etc! <3

 17. Tycker faktiskt kommentarerna ovan är rätt så sjuka. Problemet ligger inte i att någon är smal. Problemet ligger i idealen, och hetsen kring det. Och vi kommer aldrig bli kvitt den om vi slutar visa upp människor som är mindre till kroppsstorleken. Alla kroppar är vackra, DÄRFÖR ska alla kroppar få synas. Och som ovanstående kommentarer: du hetsar inte på något sätt. du visar upp dig själv i vardagliga sammanhang.

 18. Tycker faktiskt kommentarerna ovan är rätt så sjuka. Problemet ligger inte i att någon är smal. Problemet ligger i idealen, och hetsen kring det. Och vi kommer aldrig bli kvitt den om vi slutar visa upp människor som är mindre till kroppsstorleken. Alla kroppar är vackra, DÄRFÖR ska alla kroppar få synas. Och som ovanstående kommentarer: du hetsar inte på något sätt. du visar upp dig själv i vardagliga sammanhang.

 19. Personligen så blir jag påverkad negativt av bikinibilder från ideal kroppar. Har aktivt avföljt alla konton på min instagram där kvinnor postar mycket av sina ideala kropp (Någon enstaka bild får man dock räkna med men dem jag avföljt är mest konton som är utomlands hela tiden vilket så klart betyder mycket bikinibilder). Samtidigt så tycker jag det är sjuuukt att vi ska ha en debatt om en kvinna får visa sin kropp och vara stolt över den eller inte. Det är sjukt probelmatiskt och inget jag står bakom. Om jag inte vill se ideal kroppar som får mig att må dåligt är det bara för mig att avfölja då jag inte tycker någon får bestämma vad en kvinna får eller inte får göra med sin kropp. Sen om du, Ellinor tänker att du riskerar att folk inte vill gå in på dina sociala medier av den anledningen förstår jag det då det är många som har det tankesättet men så tycker jag även att du inte kan anpassa dig till alla. Jag hoppas att om du väljer att inte lägga ut mer bikinibilder och liknande att det är 100% ditt eget val. Precis som det är 100% ditt eget val att lägga ut bikinibilder. Jag kan ju bara prata för mig själv när jag säger detta men du inspirera så himla mycket mer än du tynger ner i alla fall! <3

 20. Personligen så blir jag påverkad negativt av bikinibilder från ideal kroppar. Har aktivt avföljt alla konton på min instagram där kvinnor postar mycket av sina ideala kropp (Någon enstaka bild får man dock räkna med men dem jag avföljt är mest konton som är utomlands hela tiden vilket så klart betyder mycket bikinibilder). Samtidigt så tycker jag det är sjuuukt att vi ska ha en debatt om en kvinna får visa sin kropp och vara stolt över den eller inte. Det är sjukt probelmatiskt och inget jag står bakom. Om jag inte vill se ideal kroppar som får mig att må dåligt är det bara för mig att avfölja då jag inte tycker någon får bestämma vad en kvinna får eller inte får göra med sin kropp. Sen om du, Ellinor tänker att du riskerar att folk inte vill gå in på dina sociala medier av den anledningen förstår jag det då det är många som har det tankesättet men så tycker jag även att du inte kan anpassa dig till alla. Jag hoppas att om du väljer att inte lägga ut mer bikinibilder och liknande att det är 100% ditt eget val. Precis som det är 100% ditt eget val att lägga ut bikinibilder. Jag kan ju bara prata för mig själv när jag säger detta men du inspirera så himla mycket mer än du tynger ner i alla fall! <3

 21. Håller helt med dig! Tycker också det är jobbigt att se alla idealkroppar på instagram (av nån anledning får jag alltid en massa träningskonton som förslag trots att jag inte följer några???), men du Ellinor lägger inte upp en bild kopplad till träning/bantning och verkar ha en väldigt hälsosam syn på just hälsa vilket gör att det inte blir lika laddat. Sen ska du självklart få lägga upp vad du vill, och om du vill starta en träningsblogg ska du såklart göra det!

 22. Håller helt med dig! Tycker också det är jobbigt att se alla idealkroppar på instagram (av nån anledning får jag alltid en massa träningskonton som förslag trots att jag inte följer några???), men du Ellinor lägger inte upp en bild kopplad till träning/bantning och verkar ha en väldigt hälsosam syn på just hälsa vilket gör att det inte blir lika laddat. Sen ska du självklart få lägga upp vad du vill, och om du vill starta en träningsblogg ska du såklart göra det!

 23. Jag tycker att bilder på kroppar är okej på sociala medier så länge det inte snackas om att ”så här skall du se ut” på något sätt. Det känns inte särskilt modernt att behöva censurera sig eller sin kropp för att man ser ut på ett visst sätt, oavsett om man är tjock eller smal. Faktum är att alla kroppar ser olika ut och det bör också synas i medier. Att idealkropparna syns mer idag än de icke ideala är inte upp till en enskild person. Ansvaret ligger hos den stora massan. Många bäckar små. OM man blir provocerad av vissa kroppstyper rekommenderar jag att man ser över vilka man följer på tex instagram.
  Sen är det en annan fråga med negativa kommentarer på sociala medier. Det känns som en självklarhet att om man tycker illa om någon (framför allt dennes kropp) håller man det för sig själv.

 24. Jag tycker att bilder på kroppar är okej på sociala medier så länge det inte snackas om att ”så här skall du se ut” på något sätt. Det känns inte särskilt modernt att behöva censurera sig eller sin kropp för att man ser ut på ett visst sätt, oavsett om man är tjock eller smal. Faktum är att alla kroppar ser olika ut och det bör också synas i medier. Att idealkropparna syns mer idag än de icke ideala är inte upp till en enskild person. Ansvaret ligger hos den stora massan. Många bäckar små. OM man blir provocerad av vissa kroppstyper rekommenderar jag att man ser över vilka man följer på tex instagram.
  Sen är det en annan fråga med negativa kommentarer på sociala medier. Det känns som en självklarhet att om man tycker illa om någon (framför allt dennes kropp) håller man det för sig själv.

 25. Jag vet tyvärr inte vart jag själv står i denna fråga.. Det är sorligt! Tycker personligen att du självklart ska få lägga upp bilder på det DU vill visa. Ska vi lyssna efter alla andras synpunkter och kommentarer så tappar vi våra egna värderingar och tankar. Det sorliga i detta är att alla som tar åt sig av dessa bilder troligen mår väldigt dåligt. Utan att se detta så har vi det ätsörda tänket i vårat undermedvetna även om vi vet eller inte vill inse det. Även jag själv. För precis som många skriver så handlar det om att vi alla är olika men ändå så lika på något sätt.

 26. Jag vet tyvärr inte vart jag själv står i denna fråga.. Det är sorligt! Tycker personligen att du självklart ska få lägga upp bilder på det DU vill visa. Ska vi lyssna efter alla andras synpunkter och kommentarer så tappar vi våra egna värderingar och tankar. Det sorliga i detta är att alla som tar åt sig av dessa bilder troligen mår väldigt dåligt. Utan att se detta så har vi det ätsörda tänket i vårat undermedvetna även om vi vet eller inte vill inse det. Även jag själv. För precis som många skriver så handlar det om att vi alla är olika men ändå så lika på något sätt.

 27. Jag tycker att bloggare, och andra profiler som är aktiva på sociala medier, har ett visst ansvar när det kommer till sådana här typer av frågor – men jag tycker att du sköter det utmärkt Ellinor! Jag tycker det märks i dina inlägg att du har en hälsosam och sund syn på mat och dryck, på träning och hälsa, och livet i allmänhet. Jag älskar hur jag kan gå in på din blogg utan att behöva oroa mig för att det kommer dyka upp inlägg om kostscheman, om hur man får en snyggare mage till sommaren, eller hur snygg du känner dig efter att gått ner ett par kilo. När du lägger upp bikinibilder är det liksom bara bikinibilder,

 28. Jag tycker att bloggare, och andra profiler som är aktiva på sociala medier, har ett visst ansvar när det kommer till sådana här typer av frågor – men jag tycker att du sköter det utmärkt Ellinor! Jag tycker det märks i dina inlägg att du har en hälsosam och sund syn på mat och dryck, på träning och hälsa, och livet i allmänhet. Jag älskar hur jag kan gå in på din blogg utan att behöva oroa mig för att det kommer dyka upp inlägg om kostscheman, om hur man får en snyggare mage till sommaren, eller hur snygg du känner dig efter att gått ner ett par kilo. När du lägger upp bikinibilder är det liksom bara bikinibilder,

 29. (halva min kommentar försvann visst…) När du lägger upp bikinibilder är det liksom bara bikinibilder; bilder från en helt vanlig dag i ditt liv. Jag tror att det är superviktigt att alla tjejer och killar får visa upp sina kroppar, oavsett hur de ser ut. Jag tror inte lösningen på dagens sjuka skönhetsideal och kroppsideal är att ”gömma undan” vissa typer av kroppar. Jag tror att det viktigaste är att prata om ideal, kropp och hälsa på ett sund sätt, och på så vis få människor att acceptera och älska sina kroppar oavsett om de följer idealen eller inte. Så ja, enligt mig har bloggare ett visst ansvar för att inte förstärka osunda kroppsideal och bidra till kroppshets genom att uppmuntra till att förändra sina kroppar genom bantning eller kostscheman etc. Jag tycker dock att du och din blogg är ett riktigt föredöme som fler borde ta efter!

 30. (halva min kommentar försvann visst…) När du lägger upp bikinibilder är det liksom bara bikinibilder; bilder från en helt vanlig dag i ditt liv. Jag tror att det är superviktigt att alla tjejer och killar får visa upp sina kroppar, oavsett hur de ser ut. Jag tror inte lösningen på dagens sjuka skönhetsideal och kroppsideal är att ”gömma undan” vissa typer av kroppar. Jag tror att det viktigaste är att prata om ideal, kropp och hälsa på ett sund sätt, och på så vis få människor att acceptera och älska sina kroppar oavsett om de följer idealen eller inte. Så ja, enligt mig har bloggare ett visst ansvar för att inte förstärka osunda kroppsideal och bidra till kroppshets genom att uppmuntra till att förändra sina kroppar genom bantning eller kostscheman etc. Jag tycker dock att du och din blogg är ett riktigt föredöme som fler borde ta efter!

 31. Kvinnor måste få visa upp sig i bikini. Varför Ska män få göra det? Det är skillnad med en vanlig bild jämförandes med en sexig bild där allt ska vara perfekt . Tror inte vi ska sluta lägga upp vanliga bikinibilder utan vi ska uppmuntra folk att de är vackra som de är.

 32. Kvinnor måste få visa upp sig i bikini. Varför Ska män få göra det? Det är skillnad med en vanlig bild jämförandes med en sexig bild där allt ska vara perfekt . Tror inte vi ska sluta lägga upp vanliga bikinibilder utan vi ska uppmuntra folk att de är vackra som de är.

 33. Tycker absolut att du får lägga ut bikinibilder eller liknande. Är man stolt över sin kropp eller som en annan läsare också skrev, bara vill visa upp sin bikini, så får man ju lägga ut en bild. Kram!

 34. Tycker absolut att du får lägga ut bikinibilder eller liknande. Är man stolt över sin kropp eller som en annan läsare också skrev, bara vill visa upp sin bikini, så får man ju lägga ut en bild. Kram!

 35. Jag tycker att man absolut ska kunna lägga ut en bild på sig själv i bikini – oavsett kropp – MEN, jag kan inte heller neka till att jag faktiskt påverkas negativt när jag möts av bilder på idealistiska kroppar. Jag vet dock att jag är extremt lättpåverkad när det kommer till kroppar då jag har varit/är ätstörd – så frågan är väl om du ska behöva anpassa dig till det? Känns som att det alltid är någon som påverkas negativt oavsett vad du skriver om eller visar upp. Exempelvis när du köpte lägenhet, hittade kärleken eller ett superjobb. Troligtvis stack det i ögonen på de som satt där med ett tredjehandskontrakt som snart skulle gå ut, de som aldrig tycks hitta kärleken och de som satt arbetslösa. Eller pratar jag om att vara ogynnsamm och inte kunna inse att livet är orättvist? Kanske. Men kanske handlar det även om det när det kommer till kroppar. Vi måste inse att alla har olika förutsättningar, ser olika ut och att alla är vackra. Alla kroppar måste representeras – även den smala. JA, den är extremt överrepresenterad idag. Men ska vi då skrämma bort de som innehar den? Nej, välkomna de andra istället säger jag.

 36. Jag tycker att man absolut ska kunna lägga ut en bild på sig själv i bikini – oavsett kropp – MEN, jag kan inte heller neka till att jag faktiskt påverkas negativt när jag möts av bilder på idealistiska kroppar. Jag vet dock att jag är extremt lättpåverkad när det kommer till kroppar då jag har varit/är ätstörd – så frågan är väl om du ska behöva anpassa dig till det? Känns som att det alltid är någon som påverkas negativt oavsett vad du skriver om eller visar upp. Exempelvis när du köpte lägenhet, hittade kärleken eller ett superjobb. Troligtvis stack det i ögonen på de som satt där med ett tredjehandskontrakt som snart skulle gå ut, de som aldrig tycks hitta kärleken och de som satt arbetslösa. Eller pratar jag om att vara ogynnsamm och inte kunna inse att livet är orättvist? Kanske. Men kanske handlar det även om det när det kommer till kroppar. Vi måste inse att alla har olika förutsättningar, ser olika ut och att alla är vackra. Alla kroppar måste representeras – även den smala. JA, den är extremt överrepresenterad idag. Men ska vi då skrämma bort de som innehar den? Nej, välkomna de andra istället säger jag.

 37. Märklig diskussion om ideal hit och dit. Mitt ideal är inte detsamma som As så det känns mer som att personen i fråga behöver jobba för att bli trygg i sig själv istället för att klanka ner på andra.

 38. Märklig diskussion om ideal hit och dit. Mitt ideal är inte detsamma som As så det känns mer som att personen i fråga behöver jobba för att bli trygg i sig själv istället för att klanka ner på andra.

 39. Så skulle det då va ok att lägga upp bikinibilder om man inte ser ut som idealet utan om man är mullig… ? Jag tycker att man får göra som man vill så länge man inte hetsar/hånar någon annan. Sen får alla själva ta ansvar för sin egen självkänsla. Ni som klagar, går ni även fram till de smala tjejerna på stranden och säger att ni mår dåligt av att se de i bikini? Nej skärpning och sluta vara så jävla kränkta hela tiden!!

 40. Så skulle det då va ok att lägga upp bikinibilder om man inte ser ut som idealet utan om man är mullig… ? Jag tycker att man får göra som man vill så länge man inte hetsar/hånar någon annan. Sen får alla själva ta ansvar för sin egen självkänsla. Ni som klagar, går ni även fram till de smala tjejerna på stranden och säger att ni mår dåligt av att se de i bikini? Nej skärpning och sluta vara så jävla kränkta hela tiden!!

 41. Jag tycker det är absurt att du ska styras av samhället, du ser ut som du gör. Du är fantastisk! Du äger din kropp! Har du hängt på stranden en dag? Posta det! Vi som läser din blogg vill ju veta vad du gör och se ditt liv ur ditt perspektiv! Jag tycker inte du borde känna att du bidrar till kroppshets bara för att du verkar ha en kropp som många antyder är ”ideal-kroppen” du ser ut som du gör. Så länge du inte påstår att det är ”såhär man ska se ut” bidrar du absolut inte till kroppshets! Ska du gömma dig för att DU bär den kropp du gör?! Det är diskriminerande mot dig själv om du gömmer din vackra kropp pga kroppshets och ideal! Du har inte gjort något för att se ut som du gör, du är född så. Och vacker i den kroppen! Var stolt över din kropp!

 42. Jag tycker det är absurt att du ska styras av samhället, du ser ut som du gör. Du är fantastisk! Du äger din kropp! Har du hängt på stranden en dag? Posta det! Vi som läser din blogg vill ju veta vad du gör och se ditt liv ur ditt perspektiv! Jag tycker inte du borde känna att du bidrar till kroppshets bara för att du verkar ha en kropp som många antyder är ”ideal-kroppen” du ser ut som du gör. Så länge du inte påstår att det är ”såhär man ska se ut” bidrar du absolut inte till kroppshets! Ska du gömma dig för att DU bär den kropp du gör?! Det är diskriminerande mot dig själv om du gömmer din vackra kropp pga kroppshets och ideal! Du har inte gjort något för att se ut som du gör, du är född så. Och vacker i den kroppen! Var stolt över din kropp!

 43. Alltså jag är så jävla arg på sådana kommentarer, du har INGET ansvar över hur DU SER UT! DU ska få lägga ut en bild på din kropp utan att få skit för att du ”hetsar” osv. Så länge du inte skriver att man ska se ut om du, så gör du vad du vill. Blir på riktigt så extremt trött på människor som ska bete sig såhär!

 44. Alltså jag är så jävla arg på sådana kommentarer, du har INGET ansvar över hur DU SER UT! DU ska få lägga ut en bild på din kropp utan att få skit för att du ”hetsar” osv. Så länge du inte skriver att man ska se ut om du, så gör du vad du vill. Blir på riktigt så extremt trött på människor som ska bete sig såhär!

 45. Tycker det beror helt på vart fokuset i bilden ligger. Ligger fokus på hur kroppen ser ut, ser jag det inte lika ok ifall personen i fråga har en ”norm-kropp” just för det är detta vi ser i media. Är det fokus på något annat som ett barn/klädesplagg eller något helt annat är det sak samma, även fast personen bär bikini. Bilderna du lagt upp har väldigt stort fokus på din kropp, i hur du poserar. Detta är alltså kritik mot dessa bilder endast. Debattartikeln om att små bröst fungerar då det är fokus på det normbrytande. Gillar starkt att du tar upp ämnen som kan diskuteras i dinblogg! 😊 kram

 46. Tycker det beror helt på vart fokuset i bilden ligger. Ligger fokus på hur kroppen ser ut, ser jag det inte lika ok ifall personen i fråga har en ”norm-kropp” just för det är detta vi ser i media. Är det fokus på något annat som ett barn/klädesplagg eller något helt annat är det sak samma, även fast personen bär bikini. Bilderna du lagt upp har väldigt stort fokus på din kropp, i hur du poserar. Detta är alltså kritik mot dessa bilder endast. Debattartikeln om att små bröst fungerar då det är fokus på det normbrytande. Gillar starkt att du tar upp ämnen som kan diskuteras i dinblogg! 😊 kram

 47. Men det är ju inte Ellinors eller andra kvinnors kroppar som stämmer in på idealen som är problemet!? Ska vi acceptera alla kroppar oavsett form så ska väl ALLA kroppar höra till?

 48. Men det är ju inte Ellinors eller andra kvinnors kroppar som stämmer in på idealen som är problemet!? Ska vi acceptera alla kroppar oavsett form så ska väl ALLA kroppar höra till?

 49. Tycker verkligen du ska kunna lägga upp bilder i bikini, det är ju din kropp och allas kroppar måste få synas, oavsett om de är stora eller små, enligt ”idealet” eller ej. Det som är viktigt tycker jag som bloggare/förebild är att man inte förmedlar hets kring kroppen och mat, jag kan bli ledsen på att vissa bloggare lägger så himla mkt fokus på hur man ska äta/träna för att få en ”perfekt kropp”. Det är det som skapar hets! Klart du ska kunna lägga ut en sommarbild, nästan konstigare att undvika det helt. Tycker alltid du bemöter alla frågor och kommentarer Om mat och liknande väl och att du är en bättre förebild än många andra.

 50. Tycker verkligen du ska kunna lägga upp bilder i bikini, det är ju din kropp och allas kroppar måste få synas, oavsett om de är stora eller små, enligt ”idealet” eller ej. Det som är viktigt tycker jag som bloggare/förebild är att man inte förmedlar hets kring kroppen och mat, jag kan bli ledsen på att vissa bloggare lägger så himla mkt fokus på hur man ska äta/träna för att få en ”perfekt kropp”. Det är det som skapar hets! Klart du ska kunna lägga ut en sommarbild, nästan konstigare att undvika det helt. Tycker alltid du bemöter alla frågor och kommentarer Om mat och liknande väl och att du är en bättre förebild än många andra.

 51. Tycker det är helt ok, till och med viktigt! Alla kroppar ska kunna visas upp och accepteras vare sig de ser ut som idealet eller inte. Tycker det blir en sorts motsägning annars då hela poängen ju är att alla kroppar ska mötas med en positiv, oberoende attityd och anses ”normala” trots olika skepnader, storlekar och former. Ingen ska känna att man behöver gömma sig av olika orsaker! Som du också antyder tycker jag det hänger på orden och motivet bakom bilden, att de inte uppmanar till hets, att en viss kropp är bättre etc. Kram!

 52. Tycker det är helt ok, till och med viktigt! Alla kroppar ska kunna visas upp och accepteras vare sig de ser ut som idealet eller inte. Tycker det blir en sorts motsägning annars då hela poängen ju är att alla kroppar ska mötas med en positiv, oberoende attityd och anses ”normala” trots olika skepnader, storlekar och former. Ingen ska känna att man behöver gömma sig av olika orsaker! Som du också antyder tycker jag det hänger på orden och motivet bakom bilden, att de inte uppmanar till hets, att en viss kropp är bättre etc. Kram!

 53. Jag tycker inte att du inte ska lägga upp bilder på din kropp för att du är idealet, utan för att du knappast kan ha ett hälsosamt bmi. Det hade jag tills för några veckor sedan dock inte heller, dock verkar ditt bmi ihop med ditt glammiga liv kanske ge en bild av att det är så man måste se ut för att vara framgångsrik. Förstår du vad jag menar eller låter det bara fel?

 54. Jag tycker inte att du inte ska lägga upp bilder på din kropp för att du är idealet, utan för att du knappast kan ha ett hälsosamt bmi. Det hade jag tills för några veckor sedan dock inte heller, dock verkar ditt bmi ihop med ditt glammiga liv kanske ge en bild av att det är så man måste se ut för att vara framgångsrik. Förstår du vad jag menar eller låter det bara fel?

 55. Jag håller absolut med dig Johanna om din åsikt! Tycker också att det är fel att säga att Ellinor bidrar med kroppshets med tanke på hennes ”perfekta ideal bild av hur en kropp SKA se ut”. Det spelar ingen roll hur man ser ut, jag reagerar inte på när bloggare eller influensers postar bikinibilder. Att säga att det är fel av Ellinor att göra det, är bara super konstigt enligt mig. I sånna fall skulle man be molly rustas o andra ”perfekta” tjejer att lägga av med det också, men det gör ju ingen? Så förstår ej hetsen gentemot Ellinor.

 56. Jag håller absolut med dig Johanna om din åsikt! Tycker också att det är fel att säga att Ellinor bidrar med kroppshets med tanke på hennes ”perfekta ideal bild av hur en kropp SKA se ut”. Det spelar ingen roll hur man ser ut, jag reagerar inte på när bloggare eller influensers postar bikinibilder. Att säga att det är fel av Ellinor att göra det, är bara super konstigt enligt mig. I sånna fall skulle man be molly rustas o andra ”perfekta” tjejer att lägga av med det också, men det gör ju ingen? Så förstår ej hetsen gentemot Ellinor.

 57. KLART du ska få lägga upp bilder på min kropp!!! Självklart. Dock kanske man inte vill se bikinibilder i varje inlägg (inte jag iaf) och det har ju du verkligen inte. Fortsätt göra det när du vill Ellinor. Kram!

 58. KLART du ska få lägga upp bilder på min kropp!!! Självklart. Dock kanske man inte vill se bikinibilder i varje inlägg (inte jag iaf) och det har ju du verkligen inte. Fortsätt göra det när du vill Ellinor. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi