Hjälp oss att renovera badrummet

Då kom den dagen då jag och P har bestämt oss för att renovera badrummet. Allt är egentligen klart förutom det sista godkännandet ifrån styrelsen. Så håll tummarna för oss nu! Vi bestämde oss i förra veckan och förhoppningsvis drar vi igång så fort som möjligt.

Det är såå mycket mer val än vad man kanske tror när det kommer till renovering. Ska man väga in vilket badrum som är neutralast vid en eventuell försäljning? Och ska man då tänka att det måste vara vitt, för att dra en bredare publik, eller ska man följa stilen i den övriga lägenheten och renovera badrummet därefter?

Hur vi har tänkt oss..

Vi vill ha stora plattor, men ska man kanske satsa på mindre just i duschen? Vi kommer göra precis som på ovanstående bilden i vårt badrum. Duschen är nämligen längst in i rummet och hela ytan nyttjas inte maximalt. Först tänkte vi ha en dubbeldusch, men vi behöver förvaring. Så till vänster i bild kommer vi även att trycka in en tvättmaskin. Men vad tror ni?

De som renoverade badrummet innan oss sänkte taket och höjde golvet för att inköpen av material skulle bli billigare. Det ska naturligtvis ändras. Tänk er ett badrum med 3,20 i takhöjd. Lägg aaav!!!

Enkel och lyxig glasvägg i duschen

Vi båda är överens om mörkt, men hur mörkt vet vi inte riktigt… Det beror ju helt på hur många spottar i taket vi sätter in osv. Ljuset gör ALLT i ett rum.

Vår planlösning

Eventuellt blir det en ny tvättmaskin och ny torktumlare. Att ha båda i ett är ingen större hit har vi insett…

Vårt badrum skulle kännas enormt som vitt, men jag vet inte om det är VI? Och sen vet jag som sagt inte om man ska utgå från oss? Utan kanske vad framtida köpare tycker?

Det här känns inte alls något jag vill leva i. Kanske för att de har dragit upp ljusstyrkan till MAX. Med mörka moduler kanske?

Dubbla handfat är ett måste!

Eller så blandar vi vit marmor med svarta moduler. Kanske mörkt golv och ljusa väggar precis som på denna bilden? Det hade ju också passat oss. Men då får det inte bli för rustikt eller gammaldags vilket alltid är svårt när man blandar svart och vitt. Observera hur perfekt denna spegeln är! Inbyggd och måttanpassad.

Eller denna spegeln som sitter utanpå väggen och inte är inbyggd. Men som har belysning gömd bakom. Det ser lyxigt ut och jag kan tänka mig att det är bra sminkbelysning. Men en stooooor spegel som sträcker sig över hela väggen är ett måste.

Men ett mörkt badrum lockar ändå väldigt mycket… Det känns så lyxigt? Mysigt? Varmt? Och det passar bäst ihop med vår lägenhet i övrigt. Tror jag. Eller så är lägenheten spexad i sig och man ska köra på ett vitt badrum? HJÄLP!!

Jag har varit helt inställd på mörk sten, men när jag ser den här svarta marmorn så lockar det ändå lite…

Sen kommer vi till det där med handtag. Koppardetaljer är inte min grej, men mässing kan vi båda tänka oss i ett mörkt badrum men inte i ett vitt för det känns för vanligt. Svarta handtag är ju coola, men då behöver man ju mörka moduler också? Silver kanske bara är mest tidlöst?

VAD TYCKER NI?! Hur hade ni tänkt? Vi måste ju trivas också inte bara tänka på framtida köpare… Sedan är alla små detaljer en kostnadsfråga såklart, ett enda handtag kan kosta 70kr eller 500kr. Men vi vill åt den lyxiga varma känslan som inte finns nu, och hoppas på att lägenheten går upp i värde 🙂

 1. Asså superfina bilder verkligen, MEN en till aspekt är den praktiska; svart golv är döden. Asså verkligen. Aaaallt syns. Personligen skulle jag lägga mig nånstans mitt emellan. Inte för vitt men samtidigt ha en ljus grund för precis som du säger är ljuset otroligt viktigt och jag har svårt att se hur jag skulle få ihop det mot ett så pass mörkt badrum.

 2. Asså superfina bilder verkligen, MEN en till aspekt är den praktiska; svart golv är döden. Asså verkligen. Aaaallt syns. Personligen skulle jag lägga mig nånstans mitt emellan. Inte för vitt men samtidigt ha en ljus grund för precis som du säger är ljuset otroligt viktigt och jag har svårt att se hur jag skulle få ihop det mot ett så pass mörkt badrum.

 3. Jag och min kille sitter i samma båt. Vi har renoverat 3 lägenheter på typ 1,5 år. Vi har då renoverat dem utefter vad som lockar massan (vitt, ljust, fräscht etc), fast med lite personlighet. När vi flyttar till vårt framtida hem (där man antagligen bor kvar i minst 10 år som vuxen) så kommer vi renovera efter vår smak enbart, och då maxa totalt. Då är ju vinsten inte prio, utan att trivas. Vi har ganska lika stil, typ allt du skriver har vi gjort/ska göra. Vi renoverar badrummet i en av våra (två) lägenheter typ lika dant som du skriver just nu. golvet blev i svart marmor, väggarna i vit marmor, svart komod med handfat i svartmarmor och dusch/kran i mässing. En glasdörr till duschen ska in och vi och ska tillverka en liknande spegel som du beskriver fast med en ram och lampor bakom. Lustigt att se någon som har så lika stil som en själv!

 4. Jag och min kille sitter i samma båt. Vi har renoverat 3 lägenheter på typ 1,5 år. Vi har då renoverat dem utefter vad som lockar massan (vitt, ljust, fräscht etc), fast med lite personlighet. När vi flyttar till vårt framtida hem (där man antagligen bor kvar i minst 10 år som vuxen) så kommer vi renovera efter vår smak enbart, och då maxa totalt. Då är ju vinsten inte prio, utan att trivas. Vi har ganska lika stil, typ allt du skriver har vi gjort/ska göra. Vi renoverar badrummet i en av våra (två) lägenheter typ lika dant som du skriver just nu. golvet blev i svart marmor, väggarna i vit marmor, svart komod med handfat i svartmarmor och dusch/kran i mässing. En glasdörr till duschen ska in och vi och ska tillverka en liknande spegel som du beskriver fast med en ram och lampor bakom. Lustigt att se någon som har så lika stil som en själv!

 5. Jag tycker ni ska gå pt det liiite mörkare hållet, just för att det blir varmare och välkomnande. Tips på golv är att inte välja svart eller vitt, och att välja ett matt golv.. Hade i många år stora plattor som var svarta och glansiga- superfina, men ser skitiga ut HELA tiden.. Har även haft svart/vita och det är också hemskt då man måste städa hela tiden.. Det optimala är nog en matt grå färg, gärna med någon effekt i- det är lättast att hålla fint 😊) och stora plattor är fint och bra (då slipper man skrubba alla fogar hela tiden). En liten nackdel med vit marmor är att allt sätter sig i stenen, och sminkrester osv visas ofta.. Och det är inte så kul Arthur bruna fläckar på vit marmor.. sen också mässing måste måste underhålls heeeeela tiden.. blir fort fläckigt(googla så ser du). Så jag skulle tänkt att det är självklart något NI ska trivas i, men också ha som banktanke att när man köper lägenhet kollar man ofta på badrum (och kök) , då det är svårast/dyrast att renovera. Lycka till!!! 😊)

 6. Jag tycker ni ska gå pt det liiite mörkare hållet, just för att det blir varmare och välkomnande. Tips på golv är att inte välja svart eller vitt, och att välja ett matt golv.. Hade i många år stora plattor som var svarta och glansiga- superfina, men ser skitiga ut HELA tiden.. Har även haft svart/vita och det är också hemskt då man måste städa hela tiden.. Det optimala är nog en matt grå färg, gärna med någon effekt i- det är lättast att hålla fint 😊) och stora plattor är fint och bra (då slipper man skrubba alla fogar hela tiden). En liten nackdel med vit marmor är att allt sätter sig i stenen, och sminkrester osv visas ofta.. Och det är inte så kul Arthur bruna fläckar på vit marmor.. sen också mässing måste måste underhålls heeeeela tiden.. blir fort fläckigt(googla så ser du). Så jag skulle tänkt att det är självklart något NI ska trivas i, men också ha som banktanke att när man köper lägenhet kollar man ofta på badrum (och kök) , då det är svårast/dyrast att renovera. Lycka till!!! 😊)

 7. Jag tycker ni ska köra på eran stil rakt igenom. Nu är jag ingen mäklare och vet inget om sådant här men rent spontan tänker jag att det är dom unika lägenheterna folk väljer att betala för? Ett vitt stilrent hem kan man hitta var som helst, men om ni om 5 år säljer en helt unikt inredd lägenhet tror jag absolut att några kommer hitta sin drömlägenhet och buda mer just för att det är unikt köpläge. Sedan kanske det är smart att köra säkert på golv och väggar och istället satsa på unika blandare, tvättställ, duschmunstycke , förvaring och sådant som är enklare för någon att byta ut!

  Jag röstar på ett mörkare badrum men inte svart. Tänker ett lite mellanmörkt badrum..
  https://roomly.se/inspiration/heminredning/badrum-inredning/morkt-svart-badrum-med-mystik-ett-stort-badkarjacuzzi-som-ligger-placerat-i-fokus/

  http://www.badrumsdrommar.se/2014/05/ruffigt-och-underbart-badrummet/

  Jag skulle kört på sådana färgval. Tycker svart och vitt kan kännas lite tråkigt men beige och grått i olika nyanser för att få det mörkt men samtidigt mjukt. Angående kakel så tycker jag personligen att stora matta kakelplattor ser rätt tråkigt och billigt ut. Jag skulle absolut kört på ”glansigt” kakel och kanske lite mindre i storleken men det beror också på vad det är för kakel. Just marmor är ju skitnsyggt i riktigt stora kakelplattor med diskreta fogar!
  Tycker förövrigt att Petra Tungården har ett väldigt fint badrum, dock hade jag nog valt snäppet mörkare och kanske inte helt i marmor men i det stora hela tycker jag det är väldigt snyggt.

 8. Jag tycker ni ska köra på eran stil rakt igenom. Nu är jag ingen mäklare och vet inget om sådant här men rent spontan tänker jag att det är dom unika lägenheterna folk väljer att betala för? Ett vitt stilrent hem kan man hitta var som helst, men om ni om 5 år säljer en helt unikt inredd lägenhet tror jag absolut att några kommer hitta sin drömlägenhet och buda mer just för att det är unikt köpläge. Sedan kanske det är smart att köra säkert på golv och väggar och istället satsa på unika blandare, tvättställ, duschmunstycke , förvaring och sådant som är enklare för någon att byta ut!

  Jag röstar på ett mörkare badrum men inte svart. Tänker ett lite mellanmörkt badrum..
  https://roomly.se/inspiration/heminredning/badrum-inredning/morkt-svart-badrum-med-mystik-ett-stort-badkarjacuzzi-som-ligger-placerat-i-fokus/

  http://www.badrumsdrommar.se/2014/05/ruffigt-och-underbart-badrummet/

  Jag skulle kört på sådana färgval. Tycker svart och vitt kan kännas lite tråkigt men beige och grått i olika nyanser för att få det mörkt men samtidigt mjukt. Angående kakel så tycker jag personligen att stora matta kakelplattor ser rätt tråkigt och billigt ut. Jag skulle absolut kört på ”glansigt” kakel och kanske lite mindre i storleken men det beror också på vad det är för kakel. Just marmor är ju skitnsyggt i riktigt stora kakelplattor med diskreta fogar!
  Tycker förövrigt att Petra Tungården har ett väldigt fint badrum, dock hade jag nog valt snäppet mörkare och kanske inte helt i marmor men i det stora hela tycker jag det är väldigt snyggt.

 9. Aldrig vart med om detta så vet inte, men på ett sätt är det synd att man skall tänka på hur en ev. ny ägare skulle kunna vilja ha det. Men jag förstår samtidigt tanken. Jag hade nog kört på diskreta färger i valet av porslin/duschslang medmera och sen space:at till det med mina färger på lös inredning. Sådant som inte har betydelse för en ny köpare. Om ni ex. väljer en stilren och enkel duschdörr så passar den alla men nästa köpare kanske hellre vill ha duschdrapperi då är det ju ett enkelt sätt för dem att byta =) Värre att byta blandare/toalett liksom!

 10. Aldrig vart med om detta så vet inte, men på ett sätt är det synd att man skall tänka på hur en ev. ny ägare skulle kunna vilja ha det. Men jag förstår samtidigt tanken. Jag hade nog kört på diskreta färger i valet av porslin/duschslang medmera och sen space:at till det med mina färger på lös inredning. Sådant som inte har betydelse för en ny köpare. Om ni ex. väljer en stilren och enkel duschdörr så passar den alla men nästa köpare kanske hellre vill ha duschdrapperi då är det ju ett enkelt sätt för dem att byta =) Värre att byta blandare/toalett liksom!

 11. Hej Ellinor! Vad roligt att det är dags för badrummet nu, nästan det roligaste med renoveringsprojekt! Jag och min pojkvän totalrenoverade lägenheten i somras och körde då på ett mörkare badrum. VI STORMTRIVS. Det är så stilrent, känns lyxigt men samtidigt mysigt med lite levande ljus och en monstera i fönstret.
  Vi specialbeställde en handdukstork i koppar, vägghängd toalett, en dubbeldusch och stoppade in en träbänk + trähink för att få lite japansk stil på det hela. Också högt i tak på det!
  Lite svårt att fånga det på bild men i det här inlägget så syns det någorlunda i alla fall: http://nouw.com/matildaangstrom/vi-fick-spannande-besok-inredning-30533995

  Hoppas du hittar lite inspiration! Kram.

 12. Hej Ellinor! Vad roligt att det är dags för badrummet nu, nästan det roligaste med renoveringsprojekt! Jag och min pojkvän totalrenoverade lägenheten i somras och körde då på ett mörkare badrum. VI STORMTRIVS. Det är så stilrent, känns lyxigt men samtidigt mysigt med lite levande ljus och en monstera i fönstret.
  Vi specialbeställde en handdukstork i koppar, vägghängd toalett, en dubbeldusch och stoppade in en träbänk + trähink för att få lite japansk stil på det hela. Också högt i tak på det!
  Lite svårt att fånga det på bild men i det här inlägget så syns det någorlunda i alla fall: http://nouw.com/matildaangstrom/vi-fick-spannande-besok-inredning-30533995

  Hoppas du hittar lite inspiration! Kram.

 13. Måste bara säga att jag inte alls håller med om att det är jobbigt med svart/mörkt golv i badrummet. Vi har svart (matt) golv i ena badrummet och en ”gråblandning” (halvmatt typ) i det andra, och det är inte alls jobbigt att hålla rent. Så låt er inte stoppas av det, utan jag tycker helt klart att ni ska köra på den mörka och lyxiga känslan du beskriver!! men oavsett kommer det ju bli galet snyggt med din/er smak! 😉

 14. Måste bara säga att jag inte alls håller med om att det är jobbigt med svart/mörkt golv i badrummet. Vi har svart (matt) golv i ena badrummet och en ”gråblandning” (halvmatt typ) i det andra, och det är inte alls jobbigt att hålla rent. Så låt er inte stoppas av det, utan jag tycker helt klart att ni ska köra på den mörka och lyxiga känslan du beskriver!! men oavsett kommer det ju bli galet snyggt med din/er smak! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi