FÖRE / EFTER Renovering badrum

Äntligen är vårt badrum klart! Över 6 veckor tog det, och under tiden har vi bott hos min mamma, vänners tomma lägenheter etc för att vi inte har haft någon toalett i fastigheten. Så tänk på det om ni ska renovera! Gör det över semestern om ni har möjlighet… Men nu till bilderna!

FÖRE:

EFTER:

EFTER!

Vilken skillnad!!! Jag är SÅ nöjd, och SÅ glad över att vi lyssnade på vad vi själva tyckte kändes bäst. Detta är så VI.
Det vi har gjort är:
– Lagt in stora gråa kakelplattor
– Satt in dubbla handfat och en dubbelt så stor spegel med bättre lampor
– Installerat spotar i hela taket
– Tagit vara på all yta och byggt platsbyggda skåp
– Gömt alla fula rör bakom kaklet
– Lagt in värme i golvet


Observera det stora ”hålet” i väggen till vänster om toaletten. Där har vi byggt förvaring nu…

Som ni ser köpte vi en vägghängd toalett och byggde ut en liten vägg över som vi kunde ställa växter på. Samt byggde ett platsbyggt skåp i hålet där vår tvättmaskin tidigare stod. Vi tror att det har varit en dörr igenom badrummet in till sovrummet tidigare, därav hålet. Det kändes dumt att bygga igen det istället för att ta vara på ytan.

Det fanns inte en enda vinkel i badrummet som var rak tidigare, så snickarna hade ett jäkla jobb med att få till raka väggar!

Istället för en bänkskiva i vitt eller svart så fick det bli valnöt! Det gjorde badrummet mycket varmare och spa:igare. Det hade blivit så ”hårt” annars. Ett val jag är så nöjd med.

Dubbla handfat var ett krav från P’s sida om vi skulle renovera! Visst är det superskönt men att det skulle vara ett KRAV förstår jag inte haha… Vi använder förresten i princip bara Molton Brown tvålarna här hemma, och små blommor vid handfaten är ett måste!

Alltid Zara Homes doft ”Black Vanilla” i badrummet + Voluspa ljus hemma. Jag har typ 10 st, älskar dem!

En smart och relativt ”billig” grej man kan göra hemma är att lägga en bänkskiva över sin tvättmaskin så känns genast badrummet lyxigare. Här kommer det att vikas tvätt… Jag är så glad över alla extra eluttag vi la till också. 
Några saker vi la till som kostade lite extra var bla detta (man inser typ inte innan man har gjort ett badrum hur mycket extrakostnader det tillkommer för småsaker).

– Unidrain istället för vanlig fyrkantig golvbrunn
– Integrerad dusch istället för att alla rör går utanpå kaklet

Samt detta! En liten lucka för schampooflaskor så att de ska slippa stå på golvet. Detta tjatade faktiskt jag på att vi skulle ha och såhär i efterhand så är det något av de bästa valen! Jag hade ångrat mig i all framtid om vi inte hade gjort det. Som ni ser är jag en Maria Nila torsk.
Kan ni förstå att jag ska gotta in mig här i all evighet!! I höst kommer jag att lägga mig på vårt varma golv efter jobbet och bara njuta. Jag fullkomligt älskar resultatet. Det har höjt vår lägenhet med 100%! Det är nästan så att vi behöver en till inflyttningsfest hehe.

Inköpslista:
Kakel ifrån Bricmate
Kranar/dusch/spolknapp/toaborste/toarullshållare ifrån Tapwell
Handdukstork/unidrain/toalett ifrån Stonefactory
Kommod ifrån IKEA
Spegel ifrån NORO
Handtag Lundell & Zetterberg

 1. Tack snälla! Precis det intrycket vi ville ha hehe!! Dörren in till badrummet är nämligen väldigt låg (inget vi kan göra något åt) så man kliver in i ett eget litet rum. Dessutom finns det ju inga fönster, så då tänkte vi båda att vi skulle embracea ”grott-känslan” istället för att trycka in vitt vitt vitt! Hehe

 2. Tack snälla! Precis det intrycket vi ville ha hehe!! Dörren in till badrummet är nämligen väldigt låg (inget vi kan göra något åt) så man kliver in i ett eget litet rum. Dessutom finns det ju inga fönster, så då tänkte vi båda att vi skulle embracea ”grott-känslan” istället för att trycka in vitt vitt vitt! Hehe

 3. Tack! Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera er om nytt i hemmet. Fotade faktiskt lite mer bilder imorse på vårt vardagsrum 😊 Tack för kommentaren <3

 4. Tack! Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera er om nytt i hemmet. Fotade faktiskt lite mer bilder imorse på vårt vardagsrum 😊 Tack för kommentaren <3

 5. Sååååå fint! Vi har renoverat allt i vårt hus, utom badrummet. Blev extremt sugen nu dock å får nog ta en å annan print på ert! 😉👏🏻👏🏻

 6. Sååååå fint! Vi har renoverat allt i vårt hus, utom badrummet. Blev extremt sugen nu dock å får nog ta en å annan print på ert! 😉👏🏻👏🏻

 7. Hehe ja vi hade också gjort i princip hela lägenheten, så det var bara badrummet kvar! Så skön känsla när allt är klart kan jag meddela hehe!!

 8. Hehe ja vi hade också gjort i princip hela lägenheten, så det var bara badrummet kvar! Så skön känsla när allt är klart kan jag meddela hehe!!

 9. Åh så snyggt! Vi bygger hus just nu och har valt mycket lika som ni. Dubbla handfat, Unidrain, inbyggd hylla för schampoo, vägghängd toalett osv! Så kul med renovering. Njut av ert fina hem!

 10. Åh så snyggt! Vi bygger hus just nu och har valt mycket lika som ni. Dubbla handfat, Unidrain, inbyggd hylla för schampoo, vägghängd toalett osv! Så kul med renovering. Njut av ert fina hem!

 11. Men hur snyggt blev inte detta!? Ser både lyxigt och mysigt ut med de mörka färgerna på golv och väggar! Tycker också det verkar otroligt smidigt med förvaringen för schampooflaskor osv i duschen och träskivan ovanpå tvättmaskinen. Det här är vad jag kallar inspiration!

 12. Men hur snyggt blev inte detta!? Ser både lyxigt och mysigt ut med de mörka färgerna på golv och väggar! Tycker också det verkar otroligt smidigt med förvaringen för schampooflaskor osv i duschen och träskivan ovanpå tvättmaskinen. Det här är vad jag kallar inspiration!

 13. Alltså wooow så sjukt fint! Älskar alla små detaljer som gör hela badrummet så mycket finare! Vill också ha ett sånt ”hål” i väggen där man kan ställa schampoflaskorna!

 14. Alltså wooow så sjukt fint! Älskar alla små detaljer som gör hela badrummet så mycket finare! Vill också ha ett sånt ”hål” i väggen där man kan ställa schampoflaskorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi