Dagens outfit och julkalender

What a day! Idag har jag träffat min agent för att prata lite om min julkalender i år. Som ni vet belyser jag varje år problematiken med sociala medier och hur det påverkar familjer och barn. Vuxna känner press för att de inte kan leva upp till idyllen, och tar sms-lån för att finansiera julklapparna. Och ensamma barn, som kanske har fulla föräldrar eller ingen familj alls, ser på medan flödet fylls av pakethav och enorma julbord.

Det gör så ont i mig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Två år i rad har jag försökt att anmäla mig till att jobba ideellt i soppkök för Sveriges uteliggare. Men platserna har tagit slut direkt, så istället har jag skänkt pengar. Min pojkväns familj har haft som tradition att åka till Ronald Mcdonald sjukhuset och skänka julklappar till alla sjuka barn. Det har varit väldigt uppskattat naturligtvis, och det känns bra inuti när man går och lägger sig.

Jag vill dra mitt strå till stacken och göra allt i min makt för att hjälpa utsatta i samhället just kring jul. Problemen kvarstår naturligtvis året runt, men det blir så påtagligt kring julhelgen. Till stor del pga sociala medier. Och där kan jag ju verkligen påverka.

T-shirt Acne // Byxor bikbok // Kavaj

Den här julkalendern ska i så fall vara till ER. Jag tänker spontant inredning, upplevelser, mat och kläder som vinster? Men finns det något speciellt företag ni skulle vilja vinna någonting ifrån? Vinterjackor är tex väldigt dyrt, är det något som skulle vara av intresse? Vilket märke i så fall? Om ni skriver ner ett företag ni gillar desto större är chansen att ni får något ni gillar. Och skriver ni ett företag ska jag verkligen göra allt i min makt för att de ska skänka något.

Foto: Åsa Glifberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi