LUNCH MED ISABELLA LÖWENGRIP OCH PINGIS

Hej på er! Jag kom precis på att jag MÅSTE engagera ett inlägg åt en lunch jag var på i förra veckan. Den var så himla inspirerande. Och initiativtagarna bakom? Inga mindre än Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. Den hölls till på Bardot, som är en av Stockholms hetaste restauranger just nu. Syftet var att dela kunskaper kring snabbväxande bolag och varumärken. Och alla vi som fick komma var entreprenörer eller intraprenörer.

Vi fick även provsmaka champagnen Guldkula (som tjejerna har investerat i nyligen) samt produkter med oss hem ifrån Löwengrip Care & Color (som tjejerna har grundat). Eller tjejer och tjejer, kvinnor? När lämnar man det ena stadiet för det andra egentligen?

Isabella och Pingis svarade på frågor kring hur dem har tänkt när dem har byggt bolag. Dem har verkligen satsat på att allt ska gå i raketfart, och har därför valt att inte lägga flera veckor åt detaljer. Hellre gasa på lite för fort och sedan gå tillbaka och rätta till eventuella misstag. Annorlunda men inspirerande tänk. Jag fastnar väldigt lätt vid detaljer och har alltid gjort. Typ i skolan om alla i klassen skulle rita av Sveriges karta. Då fokuserade jag på att färglägga i vackra färger som matchade varandra, rita upp små fina hus och byggnader och pricka in på millimetern vart en stad låg. Haha!!

Sedan avnjöt vi alla en vegetarisk lunch och bollade idéer med de runt bordet. Jag har velat medverka i flera nätverk men är ofta för ung. Men vid mitt bord satt bla Hanna som är varumärkeschef på Löwengrip Care & Color, Viktoria Skoglund som driver Zetas Trädgård och min bästis Elin. ÅÅÅÅH vad jag gillade de nya ansiktena.

Jag har ju förutspått att trädgård och odling kommer att vara den nya ”statusgrejen” bland män, som matlagning har kommit till att bli de senaste åren. Av min hobbyanalysen att döma så nördar män ner sig mer än vad kvinnor överlag kanske gör. Killar söker på youtube och goolglar på olika tempraturer och perfekta konsistenser. Medan många kvinnor i min närhet lägger större fokus på upplägg, känsla och middagen som helhet. Precis om när det kommer till bilar eller andra hobbys överlag. Och vet ni – jag fick högsta pott av Viktoria. Tydligen är mina teorier framtiden. Och Viktoria undrade varför jag i hela världen hade funderat på detta… Haha RÄDDA MAJ jag tänker alldeles för mycket!

Det jag främst tog med mig ifrån Isabella och Pingis var:

1. Släpp kontrollbehoven! Vem gör denna uppgiften bättre än mig? Var ärlig mot dig själv för företagets bästa.

2. Idag är närverket är det vi har när något skiter sig. Om man skiljer sig, får sparken eller letar lägenhet så vänder vi oss till de i vår närhet.

3. Som chef kan man inte bära ett helt bolag med sin egen energi. Det krävs fler energikällor i ett företag.

Något som har hjälpt mig när jag har pluggat, tränat inför ett föredrag etc är att skriva ner de tre punkter som satte sig djupast. På så sätt kommer jag lättare ihåg saker när jag blickar tillbaka. Annars glömmer jag nästan alltid vad jag har lärt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi