9 BRA SAKER MED ATT VARA LÅNG TJEJ + KLÄDTIPS

I samarbete med Zalando

Tjoho! Äntligen kan jag gå live med mitt senaste samarbete med Zalando. Jag har ju tjuvstartat med två inlägg där jag visade upp ett par slitna momjeans och ett par svarta stuprörsjeans. Det var en läsare som ville att jag skulle tips om detta ifrån första början – vilket ju visar att det finns ett intresse för det! Likadant med Mat.se som jag har kört med två gånger nu. För att ni helt enkelt efterfrågar det. Sidospår – nu kör vi! LÅNGA KLÄDER!!

Jag är ju som ni vet mer eller mindre ambassadör för Zalando och har varit det under en väldigt lång tid nu. Jag tror vi är uppe i 1,5år faktiskt. Det har ju blivit så för att det är den coolaste e-handeln jag vet. Det är så mycket jobb bakom som alla vi data-nördar tycker är så coolt. Det hade helt klart varit en dröm att jobba hos dom.

Under flera månader har jag tipsat om olika kategorier, artiklar eller funktioner på deras hemsida. Och nu ska jag tipsa om: deras tall-sortiment. Ni kan ju gissa om jag älskar det haha. Många av er har redan hittat till den guldgruvan, medan andra får höra om det för första gången nu. Zalando samlar alltså plagg ifrån alla möjliga tall-sortiment från andra e-handlar. Vilket gör att för oss kunder blir det så mycket enklare och smidigare att hitta. Än om man skulle behöva klicka sig in på en rad olika hemsidor och jämföra sortiment.

Jag är alltså 185cm lång, och dessa byxorna är såhär långa?! Jag har aldrig ägt ett par kostymbyxor i denna modellen som är såhär långa faktiskt. Likadant med alla andra byxor jag har beställt. Märket på dessa är Dorothy Perkins, och är till och med på Cyber-monday rean idag och kostar 199kr. Haha ett skämt för Guds skull!!

Som lång tjej köper jag alltid på mig två par byxor om jag äntligen hittar en modell som passar. För man vet aldrig när man hittar ett par långa byxor igen haha. Kanske är detta problemet löst nu med denna kategorin hos Zalando? För nu kan jag ju alltid räkna med att det finns byxor som passar. Sedan finns det naturligtvis mer än bara byxor i den kategorin…

Utan det finns ju även låååånga aftonklänningar och balklänningar också. Haha jag har ägt en enda långklänning i hela mitt liv för att resten alltid har varit för korta. Sedan har jag måttbeställt balklänningar. Det har liksom varit ett hopplöst fall. Men nu kan man alltså komma undan betydligt billigare!! Jag ska ju på sex stycken bröllop nästa år och då kommer jag behöva klänningar vill jag lova. Ni kan ju gissa vart jag kommer leta först… Zalandos tall-sortiment . Har ni någon lång kompis så är det faktiskt er plikt som vän att tipsa hen om den här hemsidan. Jag tror att det är svårt för många att förstå vilket litet utbud man har om man är över 178cm lång haha.

Även ärmarna på jackor och tröjor blir ju förkorta. Och kortklänningar ska vi inte prata om haha!! Om jag beställer en kortklänning online och den sitter 20cm under rumpan på modellen, så får jag alltid räkna med att den slutar på halva rumpan på mig sen…

Aja nu ska jag inte klaga för detta problemet är som sagt löst och jag är såå stolt och glad över att få presentera det för er!! Förhoppningsvis hjälper jag någon vilsen lång tjej därute. Eller någon som bara behöver längre ärmar på kläderna, vill ha en längre kjol eller längre byxor.

Nu har jag bara listat en massa dåliga saker med att vara lång känns det som. Och så är ju inte alls fallet! Det är fantastiskt ju. Så här är mina favoritsaker med att vara lång:

– Får ofta mer respekt
Av någon konstig anledning märker jag av att jag får mer respekt av människor i allmänhet för att jag är lång. Det har tydligen forskats på detta bland män, och där är detta ett faktum. Längre män upplevs ha mer pondus och får därför mer respekt än korta män.

– Praktiskt
Jag når allt på alla översta hyllor, vid fikabordet (hehe) och ser jämt allt på konserter.

– Lättare att ljuga om sin ålder
… Om det behövs det vill säga. Överlag har jag aldrig behövt legga lika många gånger som mina vänner när vi ska in på klubbar, och i mötesrum med äldre män tror dem alltid att jag är äldre än vad jag är pga min längd. Man tackar!

– Fint
Detta må låta otroligt egocentriskt men jag tycker faktiskt är det är både fint och vackert att vara lång. Det är det att vara kort också, men det är ståtligt att vara lång på ett annat sätt. Speciellt om man har klackar. Herregud så kaxigt det är! Love it!

– Jag syns
Jag behöver inte göra speciellt mycket för att bli ihågkommen. Jag kommer alltid att vara den längsta tjejen i ett rum, så jag behöver inte tänka på att göra ett extraordinärt intryck eller bära plagg som sticker ut. Jag gör det alltid per automatik ändå. Fint ju. Detta gäller alltifrån mingel, möten till dejter.

– Jag får alltid beställa först i baren
För att jag helt enkelt har superlånga armar, eller för att bartendern ser mig först.

– Eget community
Tydligen så är det en grej bland gravida att börja prata med andra gravida på bussen, på caféer, i köer etc. Precis samma sak är det med långa tjejer. Vi liksom dras till varandra inne på toaletter, i barer etc. Om inte annat ler man alltid åt varandra. Ganska sjukt när man tänker efter, men det ligger så undermedvetet haha.

– Min skostorlek är inte den populäraste
Vilket gör att snygga skor nästan alltid finns i storlek 40-41, speciellt på reor.

– Ingen ser om jag har mjäll
… Förlåt hahaha jag var tvungen!

Allt jag bär finns att köpa hos Zalando: Kappa 2nd Day // Kashmirtröja Zalandos egna märke (sjukt prisvärt!) // Skor Billi Bi // Halsduk Malene Birger // Byxor Dorothy Perkins

Vill ni kika in tall-kategorin kan ni göra det genom att klicka här! Hoppas ni tyckte att detta var ett kul inlägg och ett bra tips! Ge gärna feedback om det finns något ni tycker att jag kan utveckla!

Kram på er.

All cred till fotografen Malin Göransson för bilderna.

  1. Detta är faktiskt anledningen till varför jag, med mina 183cm, började följa din blogg! Var så skönt att se en tjej som såg ut som jag på sociala medier, och ville se vad du hade för typ av kläder på dig så jag kunde se vad som skulle se bra ut på mig, haha. Ska definitivt kika in där, då jag blivit så trött på tröjor som alltid är för korta i ärmarna och som slutar i midjan! Tack!

  2. Detta är faktiskt anledningen till varför jag, med mina 183cm, började följa din blogg! Var så skönt att se en tjej som såg ut som jag på sociala medier, och ville se vad du hade för typ av kläder på dig så jag kunde se vad som skulle se bra ut på mig, haha. Ska definitivt kika in där, då jag blivit så trött på tröjor som alltid är för korta i ärmarna och som slutar i midjan! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi